Ajankohtaista


29.11.2021

Tähtiyö-maalaus koristaa Kultturitalo Laikun julkisivua

Kulttuuritalo Laikun julkisivun ikkunoissa nähtävillä värikäs ja tunnelmallinen Tähtiyö-maalaus, joka hohtaa pimeässä. Teoksen on toteuttanut taiteilija Janne Parviainen, jonka töitä on myös esillä Laikussa parhaillaan olevassa Valontaivuttajat-ryhmänäyttelyssä.

Tähtiyö-teoksessa sukeltaa erilaisia hahmoja korkeiden aaltojen seassa öisessä maisemassa. Sukeltajat edustavat kulttuuria, joka alkaa aaltojen mukana virrata eteenpäin. Aallot ovat muunnelmia tunnetun japanilaisen taiteilija Hokusain luomista aaltoaiheisista piirroksista. Myös Laikun vieressä virtaava Tammerkoski on antanut inspiraation teokseen.

Teos on toteutettu piirtämällä suoraan ikkunoihin fluoresoivilla liitutusseilla. Ikkunat on valaistu uv-valaisimilla, jolloin kuvat myös hohtavat. Tähtiyö näkyy parhaiten auringon laskettua.

Janne Parviainen (s. 1980) on taiteilija, joka tekee valomaalauksia, installaatioita ja myös sarjakuvia. Hänen valotaideteoksiaan on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä ja julkaisuissa Suomessa ja ulkomailla.

Tähtiyö-teos on esillä Kulttuuritalo Laikun ikkunoissa 3.1.2022 saakka.