Ajankohtaista


13.05.2019

Museoiden yö Kulttuuritalo Laikussa

Jo kahdettatoista kertaa järjestettävä keväinen kaupunkijuhla Museoiden yö tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista Tampereella lauantaina 18.5. Kulttuuritalo Laikku on mukana tapahtumassa ja avoinna tapahtumapäivänä pidennetysti kello 10–21.30. Kaikkiin Kulttuuritalo Laikun Museoiden yön ohjelmiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Illan aikana Musiikkisali täyttyy naurusta, tanssista ja talentista kello 18–21, kun Euroopan suurimman intialaisen tanssin kilpailun Indian Dance Festivalin tanssijat saapuvat Kulttuuritalo Laikkuun. Tuomaroimassa on ulkomaisia tähtiartisteja ja katsojille on takuuvarmasti luvassa henkeäsalpaavia esityksiä! Tanssijat ympäri maailmaa kokoontuvat Laikkuun taistelemaan voittajan tittelistä ja mahdollisuudesta esiintyä IDF Show Nightissa. Nyt toista kertaa järjestettävään kilpailuun on tänä vuonna lisätty myös kategoria lapsille.

Laikun Gallerian Tulevaisuuden toivot -näyttelyssä on esillä monipuolisesti teemaan liittyviä teoksia: piirroksia, maalauksia, kolmiulotteisia töitä, valokuvia ja animaatioita. Näyttelyn ovat toteuttaneet oppilastyönäyttelynä Sara Hildén -akatemian nuoret taiteilijat. Sara Hildén -akatemia on vapaa-ajan oppilaitos, jonka päätehtävä on antaa kuvataiteen perusopetusta 7-16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Museoiden yön tapahtumassa näyttelyyn pääsee tutustumaan opastetusti kello 17–18.

Studion taitelijatapaamisessa kello 16–16.30 Mia Saharla kertoo Museoiden yön vieraille taiteestaan ja Laikussa toukokuun ajan esillä olevasta Work in Progress -näyttelystään. Mia Saharla (s.1983) on Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta 2010 valmistunut kuvataiteilija, joka viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Saharlan teoksia on muun muassa Suomen Valtion sekä Tampereen Kaupungin kokoelmissa.

Museoiden yön kanssa samalle päivämäärälle osuu perinteikäs laulukilpailu Euroviisut ja sen kunniaksi Kulttuurikahvila Laikussa yhdistetään tapahtumat! Kahvilan musavisassa kisaillaan tietoudesta Euroviisu-hengessä kello 18 alkaen. Mukaan osallistumaan pääsee 1-5 hengen joukkueilla, joista parhaat tietenkin myös palkitaan! Museoiden yönä myöskin kahvila palvelee vierailijoita pidennetyin aukioloin kello 21.30 saakka. Saatavilla erikoiskahveja, teetä, pienpanimo-oluita ja herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia - aina paikallista suosien.

Laikun Kulttuurikahvilasta on saatavilla myös Museoiden yön rannekkeita sekä ennakkoon että itse tapahtumapäivänä. Tapahtumarannekkeella pääsee kaikkiin Museoiden yön kohteisiin sekä kulkemaan kohteesta toiseen erityisillä Museoiden yö -busseilla. Rannekkeen hinta on 10 €, kimppalipun saa 25 €:lla (max. 5 hlöä/ ryhmä) ja alle 7-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Yksi lippu – monta näyttelyä, opastusta ja esitystä! Mukana 27 kohdetta, 44 näyttelyä ja 141 ohjelmanumeroa!