Ajankohtaista


28.09.2018

Kulttuuritalo Laikussa Tampereen päivän tapahtumia 29.9.–1.10.

Tampere viettää 239-vuotispäivää maanantaina 1.10.2018. Kulttuuritalo Laikussa on paljon erilaisia Tampereen päivän tapahtumia lauantaista 29.9. maanantaihin 1.10. Ohjelmaa on Lastenkulttuurikeskus Rullassa, Kulttuurikahvila Laikussa, Musiikkisalissa sekä Luentosalissa. Tapahtumia on myös ulkona Laikun edustalla ja Laikunlavalla.

Lastenkulttuurikeskus Rulla tarjoaa mukavaa ohjelmaa lapsille lauantaina ja sunnuntaina. Minun Tampereen kartta! -työpajassa piirretään tai kirjoitetaan oma mielipaikka Tampereella. Rullan näyttelytilassa voi myös rakentaa tulevaisuuden Tampere -näyttelyä. Sunnuntaina Rullassa nähdään esitys Tarinateatteri: Kotikaupunkini. Esitys kutsuu lapset kertomaan tarinoita Tampereesta, siitä millainen on kaupunkimme omin sanoin kerrottuna. Millaista on asua Tampereella ja mikä tekee siitä kotikaupungin. Tarinateatteri on vuorovaikutteista teatteria, jossa yleisö pääsee kertomaan ja sen jälkeen näyttelijät esittävät kuultuja asioita ja tarinoita näyttämöllä.

Lauantaina Kulttuurikahvila Laikussa on tarjolla perinteinen englantilainen iltapäivätee herkkuineen. Cream Tea sisältää skonsseja kermalla ja hillolla, 5€, ja Afternoon Tea taas kurkkuleipiä ja skonsseja kermalla ja hillolla, 7€. Mestarileipuri Valerie Kalves myös esittelee skonssien tekoa Luentosalissa. Laikun edustalla ja Laikunlavalla on monenlaista ohjelmaa. When Tampere Day meets Chinese National Day -tapahtumassa on muun muassa valokuvanäyttely, ruokakojuja, taidetta ja esittelypisteitä. Kello 13 Laikunlavalla esiintyy Voice of Finland -finalisti Wanqiu Long. Luvassa on myös muita musiikki- ja tanssiesityksiä. Musiikkisalissa esiintyy Tampereen Salonkiorkesteri ja Kulttuurikahvila Laikussa pääsee maistelemaan brasilialaisia ruokia. Ruoka-annoksen hinta on omantunnon mukaan 10–30€. Vielä illalla Laikun pihalla voi seurata Videokanava presents: Resolution/Kumous -videonäytöksiä, joissa käsitellään yhden miehen / naisen vallankumousta, kansalaisaktivismia ja muutosta. 

Laikunlavan edustalla voi sunnuntaina kokeilla sähköpyöriä, lastenkuljetuskärryjä tai isommille lapsille sopivia peräpyöriä. Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa nähdään sunnuntaina teatteriesitys Myöhästynyt hääyö. Eliisa-teatteri esittää Mika Waltarin romanttisen ja hupaisan komedian, jossa mies herää juhlitun yön jälkeen aamuun ja huomaa yllättäen menneensä naimisiin. Liput näytökseen ovat 20€ ja niitä saa ovelta 30 minuuttia ennen esitystä käteisellä.

Tampereen päivän tapahtumat jatkuvat vielä maanantaina, kun pirkanmaalaiset säätiöt esittäytyvät ja tarjoavat monipuolista ohjelmaa Laikussa Säätiöt tieteen ja taiteen tukena -tapahtumassa. Samalla on myös mahdollisuus keskustella pirkanmaalaisten säätiöiden edustajien kanssa, kysellä apurahoista ja tutustua tarkemmin säätiöiden toimintaan sekä Pirkanmaalla että valtakunnallisesti. Laikunlavalla taas keskustellaan Osallistavan sosiaaliturvan kokeilusta. Maanantaina pääsee myös tutustumaan Tampereen työllisyyspalveluihin, kun Duunibussi tulee Laikun edustalle. Bussi on kohtaamispaikka omaa työuraansa ja opiskeluitaan miettivälle.

Laikun kaikkiin Tampereen päivän tapahtumiin, jollei toisin mainita, on vapaa pääsy.


Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4

Lisätietoa ohjelmasta www.tampere.fi/tampereenpaiva.

Tapahtuman virallinen Facebook-tapahtumasivu löytyy nimellä Tampereen päivä.

Juhlatunnelmaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #tampereenpäivä.