Ajankohtaista


28.11.2018

Kulttuuritalo Laikku juhlii ensimmäistä jouluaan

Keskustorin vieressä sijaitseva Kulttuuritalo Laikku viettää ensimmäistä jouluaan järjestämällä mukavaa tekemistä kaikenikäisille 2.12., 8.12. ja 16.12. Luvassa on kuusentuoksuista tunnelmaa, jouluista ohjelmaa, näyttelyitä sekä askartelua – unohtamatta digitaalista joulukorttivalokuvauspistettä!

Sunnuntaina 2.12. Laikun joulun avajaisissa voi Galleriassa käydä otattamassa itsestään joulukorttivalokuvan. Nyt on oiva mahdollisuus tulla koko perheen voimin tai vaikka kaveriporukalla kuvauttamaan itsensä digitaalisessa jouluisessa maisemassa. Valmiit kuvatiedostot lähetetään kätevästi omaan sähköpostiin. Samaan aikaan Galleriassa voi tutustua myös Tampereen Taiteilijaseuran Taidelainaamon myyntinäyttelyyn tai askarrella Näpsä-käsityökoulun työpajassa joulukoristeita vanhan ajan joulun hengessä. Studion puolella taas avautuu veistoksellinen valo- ja videoinstallaatio Talviruokinta, jonka aiheena on suomalaisen joulun pakanalliset juuret, lyhteet ja lintujen ruokinta. Lisäksi Lastenkulttuurikeskus Rullassa pääsee tutustumaan Vanhan ajan joulu -näyttelyyn, jossa voi seikkailla kotitontun kanssa ja kurkistaa joulun valmisteluihin ja perinteisiin. Avajaisissa on lisäksi tarjolla lämmintä juomaa ja piparkakkuja 200 ensimmäiselle!

Joulun juhlinta jatkuu Kulttuuritalo Laikussa lauantaina 8.12., jolloin Galleriassa on mahdollista jälleen kuvauttaa itsensä jouluisissa tunnelmissa digitaalista taustaa vasten, tutustua näyttelyihin tai askarrella itse joulukortteja valmiista materiaaleista. Musiikkisalissa pääsee iltapäivällä seuraamaan koko perheen Soivan Sammakon joulu -lastenteatteriesitystä, jossa sammakko ystävineen etsii kadonnutta joulutunnelmaa. Myöhemmin illalla samaan saliin voi saapua nauttimaan himpun verran erilaisesta konsertista, kun tamperelainen Søndagers Jazz Band esittää jazzahtavia versioita tunnetuista joululauluista. Ennen esitystä on hyvä hetki piipahtaa maistelemassa Kulttuurikahvila Laikun makeita herkkuja, kuten suussa sulavaa glögikakkua.

Laikku täyttyy vielä kerran jouluisesta ohjelmasta sunnuntaina 16.12. Silloin Musiikkisalissa voi seurata Nukketeatteri Ofelian Saunatontun lahja -esitystä, joka on tunnelmaltaan savusaunan ja löylyn tuoksuinen tarina koko perheelle. Galleriassa pääsee tapaamaan lasten suurta suosikkia, ihastuttavaa Lumikuningatarta. Samalla voi tutustua Gallerian ja Studion näyttelyihin sekä herkutella Kulttuurikahvila Laikun jouluisella brunssilla. Lastenkulttuurikeskus Rullassa on luvassa iloista toimintaa, kun lapset voivat osallistua Tontturata-draamaseikkailuun, jossa voi testata omia taitojaan tontturadalla ja suorittaa tonttudiplomin. Rullassa on myös avoinna Vanhan ajan joulu -näyttely, johon voi tutustua 19.12. saakka.

Lisäksi Laikun Facebook-joulukalenterissa voi seurata aattoon asti Manta-tontun seikkailuja kulttuuritalossa. Kaikkien kalenteriluukkujen kuvista tykänneiden kesken arvotaan herkullisia lahjakortteja kahdelle Kulttuurikahvila Laikkuun.
Facebook-joulukalenteri

Tapahtumiin on vapaa pääsy – Tervetuloa Laikun jouluun!

Lisätietoja
Kulttuurituottaja
Marianne Luoma
puhelin 040 706 2382
sähköposti Marianne.Luoma(at)tampere.fi