Ajankohtaista


30.01.2020

Esiintyjähaku kesän 2020 Puistokonsertit-tapahtumasarjaan on jälleen auki

Jo vuosikymmeniä Tampereen kesäistä kulttuuriohjelmaa rikastuttaneet Puistokonsertit kutsuvat jälleen tamperelaisia yhtyeitä, kuoroja, orkestereita ja tanssiryhmiä esiintymään eri puolille Tamperetta. Esiintyjähaku on avoinna koko helmikuun ajan 1.-29.2.2020. Puistokonsertit jatkuvat pitkälle elokuuhun asti tarjoten noin 150 ilmaista konserttia ja tanssiesitystä ympäri kaupunkia. Esiintyjinä Puistokonserteissa on paikallisia tanssin ja musiikin taitajia ja tapahtumatarjonta tulee olemaan tuttuun tapaan laaja.

Hae esiintyjäksi tästä: https://gest.fi/customers/agjekc/2575

Puistokonserttien tapahtumapaikkoina toimivat mm. Laikunlava, Tallipiha, Amurin Työläismuseokortteli, Hatanpään Arboretum, Tammelantori, Näsinpuiston laululava, Osmonpuiston soittolava, Haiharan taidekeskus, Muusan aukio Hervannassa sekä useat siirtolapuutarhat. Myös uutta konserttipaikkaa voi ehdottaa. Konserttikausi aloitetaan usein jo toukokuun puolella ja esityksiä nähdään aina elokuun puolivälin tienoille saakka.

Esiintymään voivat hakea Tampereen alueella vaikuttavat musiikki- ja tanssiryhmät. Soolo-keikkoja ei puistokonserteissa nähdä. Sovitusta ja toteutuneesta konsertista maksetaan esiintyvälle ryhmälle sadan (100) euron suuruinen korvaus ainoastaan verkkolaskua vastaan. Esityskorvausta ei siis makseta verokortilla eikä paperi- tai pdf-laskuilla. Yksityishenkilöiden on näin ollen käytettävä tarvittaessa laskutuspalvelua. Esiintyjäryhmien on tärkeää huomioida myös se, että Tampereen kaupunki vaatii laskuttajien huolehtivan veroista ja eläkevakuutusmaksuista. Esimerkiksi toiminimellä laskuttavien täytyy liittää laskun mukaan YEL-todistus. Yhdistysten on puolestaan kuuluttava ennakkoperintärekisteriin. Y-tunnuksella laskuttavat voivat tarvittaessa käyttää Tampereen kaupungin laskutusportaalia verkkolaskun tekemiseen.

Hervannan Muusan aukion bändeille sekä Laikunlavan bändi- ja orkesteri-iltoihin tarjoamme äänentoistolaitteiston miksaajineen, mutta muissa paikoissa esiintyjät vastaavat itse tekniikastaan. Hakijoiden on myös hyvä huomioida, että suuressa osassa esiintymispaikoista ei ole lainkaan sähköä käytettävissä. Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut hoitavat konserttien Teosto-ilmoitukset ja markkinoinnin. Palkkion maksu edellyttää tapahtumasta raportointia. Puistokonserttien yhteistyökumppanit mm. kesäkahviloissa hoitavat usein järjestelyitä konserteissa paikan päällä. Kuten aiemminkin, valitettavasti aivan kaikille emme sopivia konserttiaikoja ja -paikkoja löydä. Vuonna 2019 hakijoita oli 236, joista esiintymään pääsi noin kaksi kolmasosaa.

Puistokonserttien verkkosivut muuttavat kevään 2020 aikana Laikun verkkosivujen alle osoitteeseen www.laikku.fi/puistokonsertit. Tavoitteena on parantaa verkkosivujen luettavuutta ja esteettömyyttä sekä päivittää Puistokonserttien ilmettä. Vanhat Puistokonserttien verkkosivut osoitteessa www.puistokonsertit.fi lakkaavat toimimasta maaliskuun alussa. Pahoittelemme siirtymästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Ohjeistus:

1. Jätä hakemus helmikuussa ja jää odottelemaan. Yksi yhteyshenkilö voi ilmoittaa vain yhden esiintyjäryhmän Puistokonsertteihin. Järjestelmä ei valitettavasti hyväksy useaa eri ryhmää samalle sähköpostiosoitteelle. Mikäli sinulla on useita eri esiintyjäryhmiä, huomioithan, että jokaisella esiintyjäryhmällä täytyy olla oma sähköpostiosoite, vaikka yhteyshenkilö olisikin sama. Näin varmistetaan, että jokainen yhtye saa kaiken tarvittavan tiedon koskien Puistokonsertteja, ja konserttien raportointi hoituu ongelmitta.

2. Mikäli kokoonpanosi valitaan mukaan Puistokonserttien ohjelmistoon, saat maalis-huhtikuussa sähköpostilla ehdotuksen esiintymisajasta ja -paikasta sekä ohjeet paikalla toimimiseen. Tarkista säännöllisin väliajoin myös sähköpostisi roskapostikansio, etteivät viestimme mene sinulta vahingossa ohi.

3. Hyväksy tarjous tai pyydä uutta ehdotusta ohjeiden mukaan.

4. Kun esityspäivämäärä on varmistettu, toimi sähköpostitse toimitettavan markkinointiohjeistuksen mukaisesti.

5. Kutsu keikalle kaverit, kummit ja kaimat!

6. Soita, laula, tanssi!

7. Raportoi konsertin kävijämäärä ja lähetä kaupungille tiedot soitetuista kappaleista (raportointilomake lähetetään esiintyjille erikseen sähköpostitse).

8. Lähetä lasku kaupungille erikseen toimitettavan laskutusohjeistuksen mukaisesti.

Hae mukaan siis viimeistään 29.2.2020 klo 23.59!

Lämpimin terveisin:
Venla Moisala, koordinaattori
Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
+358 50 523 2134
venla.moisala@tampere.fi