ANU HAAPANEN: MEMORIA

25.2.-02.04.2023 | 00:00-00:00 Järjestäjä: Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikköSijainti: Galleria

Kuvaus

ANU HAAPANEN: MEMORIA

Kulttuuritalo Laikun Galleriassa 25.2.-2.4.2023

Näyttelyn teokset käsittelevät muistamista ja muistoja, niiden suhdetta paikkaan sekä maiseman roolia muistojen näyttämönä ja kantajana.

Videoteos Memoria antaa hahmon tutuissa maisemissa vaeltaville muistoille ja etsii muotoa tyhjiölle, jonka menetetyt läheiset tai menneet hetket elinympäristöömme jättävät. Teos on kuvaus paikkaan kietoutuneista muistoista ja tuttuun näkymään sidotusta haikeudesta, menetetyn jäljestä maisemassa.

Video on kuvattu isosiskoni kuoleman jälkeisinä vuosina perheemme kesäpaikassa yhteistyössä kaksosiskoni Satu Haapasen kanssa, joka toi teokseen liikkeen ja tanssin. Memoria on omistettu siskollemme ja se on rakkauskirje paitsi hänelle, myös meihin kiinnittyneelle metsälle ja järvelle sekä niiden äärellä tanssiville muistoille. Teoksen äänimaiseman on luonut taiteilija ja äänisuunnittelija Eliel Tammiharju.

Muistot ja luonto kohtaavat näyttelyn teoksissa kauttaaltaan: Memory box-laatikoihin on taltioitu ympäristöstä kappaleita tai katkelmia, jotka saattavat tulevaisuudessa muuttua muistoiksi ja Window-videoteos on päiväkirjamainen dokumentaatio eristäytyneestä toipilasajasta, jolloin elämää ja ajan kulumista määrittäväksi elementiksi muodostui kodin ikkunasta näkyvä maisema muutoksineen.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Aalto-yliopisto.

Avoinna ti-pe 9-20 ja la-su 10-18. Vapaa pääsy!

Yhteystiedot:
Irma Puttonen
Johtava koordinaattori
050 553 8673
irma.puttonen@tampere.fi

Vapaa pääsy

Jaa:
ANU HAAPANEN: MEMORIA