Laikku-live: Vilma Jää

2.3.2022 | 20:00 Järjestäjä: KaupunkikulttuuriyksikköSijainti: Musiikkisali

Kuvaus

Vilma Jää avaa kevään Laikku-live-konserttien sarjan. Vilma Jää on kansanmusiikin, popin ja oopperan kentillä toimiva muusikko, laulaja, säveltäjä, viulisti ja tutkija. Artistina Vilma Jää yhdistää vuosisatoja vanhoja tarinoita elektroniseen musiikkiin.

Vilma Jään debyyttisingle Saatanan saalistaja julkaistiin marraskuussa 2021 ja se pääsi heti radiosoittoon muun muassa Ylen eri kanaville ja Radio Helsinkiin. Uuden musiikin X -ohjelmassa “Viikon tehona” soituaan kappale nostettiin YleX:n soittolistalle joulukuussa 2021.

Vilma Jään roolia Kaija Saariahon uusimmassa oopperassa Innocence on ylistetty medioissa ympäri maailmaa. Oopperassa kuullaan vanhoja suomalais-ugrilaisia laulutekniikoita, joihin Jää on erikoistunut kansanmusiikin opinnoissaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Innocence sai kantaesityksensä Ranskassa Aix-en-Provencen festivaalilla 3. heinäkuuta 2021. ja se nähdään Kansallisoopperassa syksyllä 2022.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Konsertti on osa Laikku-live-hybridikonserttisarjaa. Live-esityksen lisäksi se striimataan Kulttuuri Tampere -Youtube-kanavalla, jossa se on nähtävissä vielä kaksi viikkoa suoran lähetyksen jälkeen.

https://www.youtube.com/user/KulttuuriTampere

Koronatilanteen vuoksi muutokset ovat mahdollisia. Noudatamme voimassa AVI:n määräyksiä ja Tampereen kaupungin linjauksia kokoontumisrajoitusten suhteen, jotka voivat vaikuttaa muun muassa konserttiin otettavaan maksimiyleisömäärään. Muutokset päivitetään heti tapahtuman tietoihin, joten tarkistathan tiedot vielä tapahtuman lähestyessä.

Vapaa pääsy

Jaa:
Laikku-live: Vilma Jää