Tampereen Valokuvausseura ry: Pirkanmaan kameraseurojen yhteisnäyttely

5.2.-27.02.2022 | 00:00-00:00 Järjestäjä: Tampereen Valokuvausseura rySijainti: Galleria

Kuvaus

”Valokuva herää henkiin, kun se tulostetaan paperille.”

Tämä teema on keskeinen Laikun näyttelyssä, jossa on esillä kameraseurojen harrastajakuvaajien ottamia valokuvia. Galleriassa on mahdollista nähdä, kuinka tulostetussa valokuvassa kaikki nykyaikaisen digitaalikameran huippuominaisuudet ja kuvanlaatu tulevat esiin. Sosiaalisen median pienissä kuvissa ja loputtomassa kuvavirrassa näitä piirteitä ei pysty näkemään.

Näyttelyssä yhdeksän Pirkanmaan kameraseuraa esittäytyy jäsentensä ottamien valokuvien kautta. Kuvien aiheina ovat ihmiset, luonto ja esineet. Filmikuvausta ja sitä edeltävää aikaa edustavat pimiössä tai vieläkin vanhemmillakin tekniikoilla tehdyt kuvat. Lisäksi esillä ovat Suomen Kameraseurojen Liiton Eminenssikuvaajien näyttelyvaliot. Eminenssi-arvonimen taustalla on vuosien työ valokuvausharrastuksen parissa.

Kameraseurat tarjoavat paikkakuntiensa asukkaille matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuden. Pienellä jäsenmaksulla yksilölaji muuttuu mukavaksi sosiaaliseksi harrastukseksi. Ikärajoja tai muitakaan vaatimuksia ei ole.

Tampereen Valokuvausseura ry:n tarkoituksena on kehittää jäsentensä osaamista ja saattaa yhteen tamperelaiset valokuvauksen harrastajat.

Näyttely on saanut Finnfoto ry:n myöntämän apurahan.

Vapaa pääsy

Jaa:

Tampereen Valokuvausseura ry: Pirkanmaan kameraseurojen yhteisnäyttely