Valontaivuttajat

27.11.-19.12.2021 | 00:00-00:00 Järjestäjä: ValontaivuttajatSijainti: Galleria

Kuvaus

Valontaivuttajat on valotaidekollektiivi, joka on keskittynyt valomaalausvalokuvaukseen ja sen jatkuvaan kehittämiseen. Ydinosaamisensa valomaalauksen lisäksi ryhmä tekee valoinstallaatioita kuten projektiomäppäyksiä, valoveistoksia ja osallistavia valoteoksia.

Suomessa Valontaivuttajat on valomaalausvalotaiteen pioneeriryhmä, jonka jäsenet ovat kehittäneet lukuisia ympäri maailmaa levinneitä valomaalaustekniikoita ja tyylisuuntia. Valontaivuttajien edustamat tekniikat vaihtelevat kolmiulotteisia tiloja luovasta valotopografiasta valomaalausskannaukseen ja jopa jätesäkin sisältä
toteutettavaan maisemaskannaukseen.

Valontaivuttajat-ryhmä pyrkii ajamaan taiteen saavutettavuutta kaikille ja laskemaan kynnystä taiteen tekemiseen ja kokemiseen. Workshopeissaan Valontaivuttajat-ryhmä havainnollistaa yksinkertaisia ja edullisia tapoja päästä alkuun valon tutkimisessa ja taiteen tekemisessä myös kotioloissa.

Myös Valontaivuttajien jäsenet Olli Lehtinen ja Markus Lohikoski ovat tulleet ryhmään valotaideworkshopien kautta. He innostuivat tekemään omaa taidettaan workshopeissa opittujen tekniikoiden avulla. Sokean Olli lehtisen teokset avaavat oven näkövammaisen ihmisen maailmaan ja rohkaisevat tekemään taidetta omista lähtökohdista käsin. Lievästi kehitysvammaisen Markus Lohikosken into valotaiteen tekemiseen on poikinut jo vuosia Markuksen omia valotaidepajoja erityisryhmille.

Valontaivuttajat-kollektiivin jäsenet ovat alallaan hyvin tunnettuja ja pitäneet lukuisia näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Kollektiivi on aiemmin järjestänyt valotaidenäyttelyitä Sipoon Pesula-galleriassa sekä Helsingin kulttuurikeskus Stoan galleriassa, jossa heidän näyttelynsä saavutti ennätykselliset 12 254 kävijää.

Näyttelyiden lisäksi Valontaivuttajat-kollektiivin jäsenillä on vuosien kokemus
valotaideworkshopien ja valotaidetapahtumien järjestämisestä muun muassa
Kiasmassa, LUX-Helsingissä, Pietarin Suomi-talossa, Meilahden taidemuseossa
ja Linnanmäen Valokarnevaaleilla.

Vapaa pääsy

Jaa:

Valontaivuttajat