Teemu Kangas: Kuvia palavasta maailmasta

4.9.-26.09.2021 | 00:00-00:00 Järjestäjä: Teemu KangasSijainti: Studio

Kuvaus

Kulttuuritalo Laikun Studiossa nähdään Teemu Kankaan teoksia mullistuksen kourissa olevasta arktisesta maailmasta. Näyttely Kuvia palavasta maailmasta avoinna 4.9.-25.9.2021.

Näyttely koostuu tussimaalauksista, piirroksista ja näyttelytilaa hallitsevasta animaatiosta, jotka kuvaavat mullistusten kourissa olevaa arktista maailmaa. Kuvat rinnastuvat niin käynnissä oleviin globaaleihin katastrofeihin – ilmastonmuutokseen ja tämänhetkiseen maailmantilaan – kuin ihmisen sisäisen maailman tapahtumiin. Näyttelyssä tuli ja palaminen voidaankin nähdä vertauskuvana tuholle ja kärsimykselle, sitä ruokkivalle ahneudelle, vihalle ja harhaluuloille, mutta myös sisäisen maailman muutokselle ja puhdistautumiselle.

Kokonaisuutta hallitseva teos on seinälle projisoitu suurikokoinen animaatio, jonka kuvat on luotu yksitellen siveltimellä ja tussilla piirtäen. Teos kääntää huomion ajallisuuteen, maankuoren muutokset nopeutuvat ja vuoret ryhtyvät virtaamaan, vuosituhannet vilisevät silmissä. Geologisessa ajassa katsoen nykyisin kokemamme maankuoren muutokset tapahtuvatkin silmänräpäyksessä. Ajallisen äärettömyyden havainnointi luokin omanlaisensa transsendenssin: subjektiivisen arkikokemuksemme rinnastuessa ikuisuuteen syntyy hyväksynnän tunne ja ehkä myös pilkahdus toivoa.

Näyttelyn valmistumista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Kuva: Teemu Kangas

Vapaa pääsy

Jaa:
Teemu Kangas: Kuvia palavasta maailmasta