Peppi Reenkola: Higherme Project

5.6.-24.06.2021 | 10:00-18:00 Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikköSijainti: Studio

Kuvaus

Haluan vapauttaa itseni kolmiulotteisesta maailmalta ja saavuttaa korkeamman tietoisuuden tason, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Tämä on tahmainen projekti, täynnä ristiriitaisuuksia ja heikkouden hetkiä, mutta parhaimmillaan ohjekirja maailmanlopusta selviytymiseen. Tämä on yritys paeta maallista kärsimystä ja hyväksyä oma kuolevaisuus. Tämä on joko dokumentaatio valaistumisesta tai eeppinen epäonnistuminen. Joka tapauksessa, tämä on taideteos, joka käsittelee ihmisen syvää tarvetta olla parempi ja matka läpi kaikkien tunteiden, joita nousee pyrkimyksessä kehittää itseään.

Higherme Project on monivuotinen prosessiteos, jossa taiteilija pyrkii muokkaamaan omaa mieltään, tietoisuuttaan ja aivojaan taideteoksena harjoittamalla joogaa ja meditaatiota. Teoksen dokumentointiin on käytetty taiteilijan aivojen magneettikuvausta ja videopäiväkirjaa, joka on julkaistu projektin YouTube-kanavalla. Projekti käynnistyi maaliskuussa 2020 ensimmäisen aivojen magneettikuvauksen myötä. 

Peppi Reenkola (s. 1992, Helsinki) on tällä hetkellä Norjan Bergenissä maisteritutkintoaan suorittava kuvataiteilija. Taiteellisessa työskentelyssään hän käyttää omaa elämäänsä ja kehoaan tutkiakseen ihmisen ainaista halua pyrkiä muuttamaan itseään ja sitä, miten tuo pyrkimys ilmenee laajemmalla, yhteiskunnallisella tasolla.

Näyttely on avoinna Kulttuuritalo Laikun aukioloaikojen mukaisesti ti-la klo 10-18.

Vapaa pääsy

Jaa:
Peppi Reenkola: Higherme Project