Rullan ETÄPERHEKERHO: Tehdään oma satu! - sadutusta pupuista ja pajunkissoista

30.3.2021 | 09:00 Järjestäjä: Lastenkulttuurikeskus RullaSijainti: Lastenkulttuurikeskus Rulla

Kuvaus

Rullan perhekerho jatkaa toistaiseksi etänä koronatilanteen vuoksi.

Tehdään oma satu!
Sadun tekemiseen voit käyttää sadutustekniikkaa. Sadutukseen tarvitset vain kynän ja paperia, kertojan ja kuuntelijan. Kun sadutat lasta tai lapsiryhmää, sano hänelle tai heille:
• Kerro satu.
• Kirjaan sen juuri niin kuin sen minulle kerrot.
• Lopuksi luen tarinasi ääneen ja voit muuttaa tai korjata sitä, mikäli haluat.
Sadun keksimistä voi helpottaa piirtämällä/maalaamalla kuvan, antamalla otsikon tarinalle tai vaikkapa kuuntelemalla keväisen laulun.
Ajankohtaan sopivia tarinaotsikoita ja lauluja (Laulut löydät Youtubesta):
A) Otsikko: Noitavuoren juhlat, musiikki: Noidan laulusoppa (Karvakuonon laulupurkki), Noitien vuori (Rölli), Noidan kattila (Musarit)
B) Otsikko: Pieni pajunkissa, musiikki: Pääsiäisen pajunkissa (Popsi Popsi Porkkanaa-levy), Kevätlaulu (Tuomo Rannankari)
C) Otsikko: Pupu Pontevan pääsiäisyllätys, musiikki: Jänöllä on pitkät korvat, Pupuperhe, Huu Saisai (Siina ja Taikastudio, laululeikit)

Lisätietoja sadutuksesta:
http://vintti.yle.fi/yle.fi/mediakompassi/mediakompassi/vanhemmat/aihesisallot/mediapsykologia/0-6-vuotiaat-satuja-ja-tarinoita/sadutus.htm
https://www.edu.helsinki.fi/lapsetkertovat/Sadutus/sadutusohje.htm

Nuppu 8v. keksi tarinan pääsiäispupusta ja suuresta suklaamunasta ja teki tarinastaan myöhemmin vielä kuvan. Tyyli on vapaa!

Jättiläis-suklaamuna
Tarinan keksinyt Nuppu 8v 19.3.2020

Olipa kerran Pääsiäispupu, jolla oli tosi iso puutarha, jossa kasvoi jättiläiskokoisia porkkanoita. Aina kun pupu otti porkkanan maasta, kuului ”PumPumPomPom”, jolloin porkkanan sisältä paljastui tuhansia pääsiäismunia.

Pupu vei pääsiäismunat varastoon, mutta kun hän aamulla heräsi, pääsiäismunat olivat kadonneet! Sama tapahtui useana päivänä. Joka päivä Pupu keräsi puutarhastaan uusia pääsiäismunia varastoon, mutta aina ne olivat aamulla poissa.

Viimein Pupu kyllästyi ja päätti etsiä syyllisen, joka oli vienyt hänen pääsiäismunansa.
Pupu kysyi jokaiselta metsän asukkaalta, olivatko he nähneet hänen suklaamuniaan tai jotain epäilyttävää.

Kettu tuli sanomaan, että hän oli nähnyt metsässä suden, jolla oli iso säkki olallaan.
Pupu päätti mennä suden pesäkololle ja alkoi koputtaa ovea vimmatusti käpälillään ”PamPamPomPom”. Ovi aukesi räsähtäen ammolleen.

Sisällä ollut susi pelästyi pahan päiväisesti ja juoksi metsän siimekseen.
Pupu löysi suklaamunansa suden säkistä ja lähti kotiaan kohti. Hän jätti kuitenkin yhden kirjavan munan sudelle.

Kun Pupu saapui kotiin, puutarhaan oli kasvanut niin iso porkkana, että se ylsi pilviin asti. Kun Pupu poksautti porkkanan auki ”PumPumPomPom”, sieltä paljastui niin iso pääsiäismuna, että sen sisälle olisi mahtunut, vaikka koko metsä.

Pupu päätti pitää juhlat kaikille metsän eläimille. Kun kaikki vieraat olivat saapuneet Pupun puutarhaan, toi hän jättiläis-suklaamunan talonsa takaa ja kuulutti kaikille, että juhlat järjestettiin siksi, että kaikki voisivat maistaa suklaata.

Susi oli piileskellyt metsässä, mutta uskaltautui nyt esiin. Susi oli nolona ja söi vain Pupun hänelle jättämän kirjavan pääsiäismunan, koska ei mielestään ansainnut muuta, kun oli ollut niin tuhma.

Kun metsän eläimet olivat saaneet syötyä jättiläismäisen suklaamunan jokaista hippua myöten, Pupu sanoi, että juhlat olivat päättyneet. Kaikilla oli mahat pullollaan.

Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Hyvää pääsiäistä kaikille!Vapaa pääsy, Vaatii ennakkoilmoittautumisen

Jaa:
Rullan ETÄPERHEKERHO: Tehdään oma satu! - sadutusta pupuista ja pajunkissoista