Sini-Meri Hedberg: The Waste Land

6.3.-28.03.2021 | 12:00-18:00 Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikköSijainti: Studio

Kuvaus

Kulttuuritalo Laikku on suljettuna 28.3. saakka pandemiaohjausryhmän linjausten mukaisesti.

Näyttelyyn voi tutustua virtuaalisesti LiveKuutiossa:
https://www.laikku.fi/nayttelytoiminta/galleria-livekuutio

Katso virtuaalinen opastus:
https://www.youtube.com/watch?v=aAo_jdzSaVY

Sarja maalattuja horisontteja fokusoituu kuoleman teemaan, kuvaten kuoleman rajaa. Näyttely pohtii, mikä meitä odottaa tuolla puolen, miltä kuoleman rajalla näyttää ja tuntuu? Maalaukset kertovat kuoleman läheisyydessä syntyvistä tunnelmista, joita on vaikea pukea selkeiksi ajatuksiksi tai sanoiksi. Hämmentyneisyys peilautuu maalaukseen väritulkintoina ja erilaisina nähtyinä tiloina, autiomaina. Turkulainen Sini-Meri Hedberg valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2004 Turun Taideakatemiasta. Hedberg tunnetaan usein pastellisävyisistä ja maisemallisista maalauksistaan, joita inspiroivat pohjoinen taivas, abstrakti expressionismi ja saksalainen 1800-luvun romanttinen maisemamaalaus. The Waste Land -näyttelyssä taiteilija etsii pelkistetympää ilmaisua.

”Työskentelen perinteisen maisemamaalauksen genressä. Ensisijaisesti olen kiinnostunut maiseman kautta avautuvasta mahdollisuudesta pureutua eksistentialistisiin kysymyksiin. Maiseman kokemiseen kätkeytyy jotain hyvin inhimillistä ja ajatonta; sen kautta käsittelen olemisen kokemusta ja tunteiden vaihtelevaa kirjoa. Sysäyksen tämän näyttelyn teemaan antoi äidin kuolema, yhdessä koettu lähdön hetki. ”

Hedbergin työskentelyä ja näyttelyä ovat tukeneet Taike/Varsinais-Suomi, Taike/Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta, Turun Kulttuurilautakunta ja TOP-säätiö.

Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön tiloissa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla kulttuuripalveluiden tiloihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, kulttuuripalveluiden tiloihin ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.

Vapaa pääsy

Jaa:

Sini-Meri Hedberg: The Waste Land