Eero Markuksela: Siveltimen veto

6.3.-28.03.2021 | 10:00-18:00 Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikköSijainti: Galleria

Kuvaus

Kulttuuritalo Laikku on suljettuna 28.3. saakka pandemiaohjausryhmän linjausten mukaisesti.

Näyttelyyn voi tutustua virtuaalisesti LiveKuutiossa:
https://www.laikku.fi/nayttelytoiminta/galleria-livekuutio

Katso näyttelyopastus:
https://www.youtube.com/watch?v=g8opTrjVIJk&t=4s

Eero Markuksela maalaa kiinalaisella tussimaalaustekniikalla. Hän on opiskellut ja perehtynyt tähän tekniikkaan Kiinassa. Hänen työskentelyssään havainto luonnosta on lähtökohtana henkilökohtaiselle katseelle ja ajattelulle. Näyttely tuo esiin itä-aasialaisen tavan hahmottaa kuvatilaa.

Markuksela myös kirjoittaa ja valokuvaa. Hänen uusin kirjansa on nimeltään Kotiinpaluu kirjaillussa silkkiviitassa ja julkaisija on Basam Books (2020). Kirjassa yhdistyy kuva ja teksti, mikä tuo yhteen visuaalisen ja sanallisen ajattelutavan. Kiinassa tällainen ajattelutapa yleistyi taiteilijoiden piirissä viimeistään Song-dynastian kaudella (960-1279), kun maalauksiin alettiin lisätä kalligrafia-tekstejä.

Työskentelyn taustaa

Eero Markuksela on vuodesta 2006 lähtien tehnyt Kiinaan seitsemän työskentely-, näyttely- ja opintomatkaa. Jokaisella matkallaan hän on pitänyt yksityisnäyttelyn jossakin Itä- tai Keski-Kiinan taidemuseoista: Luoyang kaupungin taidemuseo 2007, Hefein kaupungin Ya Ming-taidemuseo 2008, Huangshanin kaupungin taidemuseo 2010, Suzhoun kaupungissa Kenda Art-museossa 2015 sekä Wangjiang Art-galleriassa 2018. Kaikilla matkoillaan Kiinassa hän on tehnyt tussimaalauksia ja ottanut myös huomattavan määrän valokuvia. Kiina nykypäivänä ja historiallisena maailmana on kuin suuri puutarha, joka ilmenee tuhansin muodoin.

Markuksela on valmistunut taidemaalariksi Suomen kuvataideakatemiasta vuonna 1988. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti Suomen taidegraafikkojen galleriassa 1991. Hän on julkaissut aikaisemmin kirjat: Legendat (2004), Vertauskuvakellot (2014) ja Suuri nauru Mile Fon kanssa(2018)

Näyttelyssä on esillä tussimaalauksia Xuan -paperille ja Juan maalaussilkille sekä Dabie vuori -installaatio seinälle.

Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön tiloissa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla kulttuuripalveluiden tiloihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, kulttuuripalveluiden tiloihin ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.

Vapaa pääsy

Jaa:

Eero Markuksela: Siveltimen veto