Post Scriptum

6.2.-28.02.2021 | 10:00-18:00 Järjestäjä: Juha Merta, Jouko Pullinen Sijainti: Galleria

Kuvaus

Emme ole enää eilisen teeren poikia, vaikka kuviksen pojiksi meitä vielä kutsutaankin – muistoissamme. Olemme tulleet kaikesta päätellen siihen ikään, kun on syytä hieman katsoa myös taaksepäin. Kuvantekijöinä olemme vanhanaikaisesti hitaita ja yritämme kiiruhtaa hitaasti ja vaalia löydettyä. Olemme kiinnostuneena seuranneet entisten opiskelijoittemme taivalta opintojen jälkeen ja usein ylpeänä saaneet todeta kumpikin tahoillamme, että olen muuten ollut tuon taiteilijan opettajana

Ajattelimme juhlistaa pitkää uraamme Tampereen yliopiston palveluksessa pitämällä yhteisnäyttelyn kutsuttujen opiskelijoiden kanssa sekä esittelemällä retrospektiivisestä poimintoja m&p -tuotannosta. Yhteisiä töitämme voi pitää filosofisina kuvallisina tutkielmina tai, jos niin haluaa, myös esteettisinä kädentaidon koetteluina. Hermeneutikkoina olemme voineet dialogeissamme pohtia myös elämää. Dialogi tarkoittaa meille yhteistä ideointia, toteutusta ja arviointia siitä, milloin teos on valmis. Dialogissa on virtaa. Työskentelyä saman pöydän ääressä, toinen kätenä, toinen silmänä. Dialogi rakentuu toisen tahdikkaalle kohtaamiselle, kunnioittamiselle.

Dialogisuuden nimissä kutsuimme tähän juhlanäyttelyyn mukaan myös entisiä opiskelijoitamme vuosikymmenten saatosta, koska he ovat myös edistyneet urallaan taidetta tehden. Heidän erilaiset ilmaisunsa ja omien käden jälkien löytyminen antavat Post Scriptum -näyttelylle erityisen persoonallisen ja raikkaan ilmeen.

Taidehan on elämän suola, tekipä sitten ammatikseen mitä tahansa. Taiteen ammatti on kuin sipulin kuorimista kerros kerrokselta vuoroin itkien, vuoroin nauraen. Elämä on kuin sipuli, kuorit sitä kerros kerrokselta ja välillä itket. Juhlistakaa näyttelyä lukemalla Günter Grassin (2007, Tammi) Sipulia kuoriessa on kiehtova tarina siitä, miten muisti toimii. Mitä me muistamme ja miksi? Ja miksi emme muista?

Näyttelyn taiteilijat: m&p, Janne Hokkanen, Liisi Hämäläinen, Olli-Pekka Kangas, Jussi Lähde, Hanna-Mari Matikainen, Jussi Mäkelä, Anni Pöyhönen, Mikko Snellman, Anne Vilkuna, Carita Berg, Raman Hussain, Aada Vainio.

Tampereen kulttuuripalveluiden tiloissa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla kulttuuripalveluiden tiloihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, kulttuuripalveluiden tiloihin ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.

Vapaa pääsy

Jaa:

Post Scriptum