Klassinen konsertti verkossa: Trio Jyväskylä-Essen "Beethoven Kontrasteja"

3.12.2020 | 19:00 Järjestäjä: Deutsches Kulturzentrum Tampere - Tampereen Saksalainen KulttuurikeskusSijainti: Musiikkisali

Kuvaus

Konsertti striimataan.
https://youtu.be/eBjekl-sVvI


Koska olemme lähellä päivää, jolloin Ludvig van Beethoven täyttää 250 vuotta, haluaisimme juhlia tätä kamarimusiikin keinoin.

Ilmoittautuminen: dkt@kulturz.fi

Beethoven on kirjoittanut kymmenen sonaattia pianolle ja viululle. Niistä soitamme 1. viulusonaatin opus 12, nro 1 D-duuri alkuperäisversion sekä 8. sonaatin opus 30, nro 3 G-duuri sovitettuna klarinetille ja pianolle.

Beethovenin sonaattien jälkeen tulee sananmukaisesti kontrasteja täynnä oleva kappale Bela Bartokin Kontrasteja viululle, klarinetille ja pianolle. Bartokin ajan musiikkitieteilijä Janos Karpati ilmaisi kappaleen sisältävän teknistä virtuositteettiä ja samanaikaisesti runollista monimuotoisuutta.

Saksalainen pianisti Pascal Schweren on monipuolinen muusikko. Hän on myös jazz- muusikko, korrepetiittori ja korkeakouludosentti. Gil Agababa-Shakedin kanssa he ovat soittaneet kamarimusiikkia vuosia.

Kaisamari Hiltunen on soittanut vuodesta 2003 Jyväskylä Sinfoniassa ja nykyään toimii II-viulun äänenjohtajana. Hän on myös aktiivinen kamarimuusikko ja toimii myös viulunsoitonopettajana.

Gil Agababa- Shaked on toiminut vuodesta 2016 Jyväskylä Sinfonian sooloklarinetistina. Hän on myös solistisesti aktiivinen ja kysytty kamarimuusikko.

Vapaa pääsy

Jaa:

Klassinen konsertti verkossa: Trio Jyväskylä-Essen Beethoven Kontrasteja