Tampereen Galleriaviikko 10.–15.11.2020

10.11.-15.11.2020 | 09:00-18:00 Järjestäjä: Tampereen Galleriaviikko ja Tampereen kulttuuripalvelutSijainti: Galleria, Studio

Kuvaus

Galleriaviikko on tamperelaisten taidegallerioiden yhteistapahtuma, joka tuo esille paikallisten taidegallerioiden toimintaa laajalla ja monipuolisella ohjelmalla.

Vuonna 2020 Tampereen Galleriaviikon ohjelmasta vastaavat Taidekeskus Mältinranta, Valokuvakeskus Nykyaika, Kulttuuritalo Laikun Galleria ja Studio, Galleria Rajatila, Galleria Ronga, Galleria Saskia, Galleria Koppelo, Galleria Q , Galleria Muuntotila ja Galleria ja Grafiikanpaja Himmelblau. Gallerioihin kannattaa poiketa myös tapahtumaviikon ulkopuolella, vuodenajasta riippumatta.

Kulttuuritalo Laikun Galleriassa on esillä kahden virolaisen tekstiilitaiteilijan, Anu Raud ja Aet Ollisaar näyttely "Yhdessä ja yksin". Anu Raud on Viron tekstiilitaiteen suuria nimiä. Hänen tuotantonsa tunnetaan Viron lisäksi myös maailmalla. Aet Ollisaaren käsinkudottujen seinävaatteiden, gobeliinien, rinnalla näyttelyssä on esillä improvisoituja, taiteilijan itsensä kehittämällä tekniikalla valmistettuja esineitä.

Studiossa on esillä Johannan Longan näyttely THE RAT BAR. Johanna Lonka on tamperelainen kuvataiteilija, joka hyödyntää teoksissaan kulutuskulttuurin ylijäämää ja ihmiseläimen roolia toislajisten eläinten tutkijana, ihailijana tai hallinnoijana.

Longan näyttelyn yhteydessä järjestetään ääniesitys THE RAT BAR lauantaina 14.11. klo 17.00–18.00. Esityksessä teoksen osat ja taustaäänet muodostavat soivan kollaasin.

Taiteilija on tavattavissa taiteilijatapaamisessa Studiossa sunnuntaina 15.11 klo 17.00–18.00.

Näyttelyt ja tapahtumat ovat osa Tampereen Galleriaviikon ohjelmaa ja niihin on vapaa pääsy.

Vuonna 2020 tapahtumaa tukee Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Vapaa pääsy

Jaa:

Tampereen Galleriaviikko 10.–15.11.2020