Metsänpeitto

24.10.2020 | 11:00 Järjestäjä: Lastenkulttuurikeskus RullaSijainti: Lastenkulttuurikeskus Rulla

Kuvaus

Tampereen kaupungin linjauksen mukaisesti Lastenkulttuurikeskus Rulla on suljettu yleisöltä 8.-28.3.2021. Metsänpeitto-näyttely on näin ollen myös kiinni tämän ajan.

Metsänpeitto kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä.

Näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen ja sen kantava teema on, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat ympäröivän maailman. Tarinoiden tarkoitus on innostaa kaikkia leikkimään ja mielikuvittelemaan metsässä. Metsä on aluksi vain tavallinen metsä. Kun katsoo tarkemmin, paljastuu, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja.

Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa.
Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Vierailijat pääsevät myös karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti. Metsässä saattaa vilahtaa myös sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia tai tonttuja.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta sekä metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.


HUOM! 20.9. alkaen Lastenkulttuurikeskus Rulla toimii osoitteessa:
Hatanpään valtatie 7

Näyttely avoinna:
Ke 9-18
To-pe 9-14
La-su 10-16

Viranomaisohjeista johtuen suurin sallittu asiakasmäärä rajataan 9 henkilöön. Jotta pystymme takaamaan, että kaikki halukkaat pääsevät vierailemaan Rullassa turvallisesti, vierailuaikaa joudutaan rajoittamaan yhteen (1) tuntiin / seurue. Vierailuaika varataan etukäteen puhelimitse. Lisätietoja ajanvarauksesta Rullan nettisivuilla.

Vapaa pääsy

Jaa:
Metsänpeitto