Myrsky

18.10.2020 | 16:00 Järjestäjä: Trio Ranta-Nissinen-JämsäSijainti: Musiikkisali

Kuvaus

Vapaa pääsy. Käsiohjelmamaksu 10 e, tuotto muusikoille.

MYRSKY

Konsertissa kuullaan myöhäisen wieniläisklassismin ja romantiikan ajan pianotriolle sävellettyjä teoksia, joissa kuuluu vahva myrsky-tematiikka.

Korona-aikana olemme kollektiivisesti kokeneet paljon – turhautumista, epävarmuutta, surua, pelkoa, maailmantuskaa. Kenties mukaan mahtuu myös positiivisia häivähdyksiä: rauhoittumista, pysähtymistä, läsnäoloa, selkeämpi tunne siitä, mikä elämässä on oikeasti merkityksellistä. Haluamme tällä konsertilla antaa kuulijalle tilaa turvallisesti käsitellä näitä ajatuksia ja tunteita myrskyisän ja voimakkaan musiikin kautta. Ohjelma heijastelee hienosti myös pohjoisen syksyn tummia sävyjä, ja toisaalta myös elämää ja lämpöä sen keskellä.


OHJELMA

E. Grieg: Andante con moto c-molli

J. Haydn: Pianotrio no. 27 C-duuri

S. Rahmaninov: Eleginen trio no. 1 g-molli


Griegin yksiosainen pianotrio, Andante con moto, on puhtaan luonnonvoimaista, kirkasta mutta melankolista, alkuvoimaista musiikkia. Haydnin virtuoosinen C-duuri-trio soi eloisana ja puhuttelevana - lyyristen ja valoisien jaksojen vastapainoksi musiikissa puhkeaa välillä myrskytuulia tai hurjia, unkarilaisvaikutteisia tansseja. Rahmaninovin 18-vuotiaana säveltämä Eleginen trio on hurjassa tummuudessaan syvälle menevä ja syvältä koskettava.


SOITTAMASSA

Niina Ranta, piano
Knuut Nissinen, viulu
Hannes Jämsä, sello
Suosittelemme kasvomaskin käyttöä konsertissa. Musiikkisaliin mahtuu turvavälein yhteensä 50 henkilöä. Huolehdithan etäisyydestä myös saliin tullessa ja sieltä poistuessa. Laikussa on tarjolla käsidesiä käsihygieniasta huolehtimiseen.

Vapaa pääsy

Jaa:

Myrsky