Rauhanpäivän seminaari

24.9.2020 | 10:00 Järjestäjä: Tampereen YK-yhdistys TAYK rySijainti: Musiikkisali

Kuvaus

Elämme erikoisia ja historiallisesti merkittäviä aikoja. Koronapandemia ja kasvavat kansalliset epätasa-arvokysymykset ovat herättäneet paljon kysymyksiä, mutta antaneet vähän vastauksia. Kuinka voimme Suomessa ylläpitää ja luoda rauhanomaista yhteiskuntaa asenteiden, instituutioiden ja rakenteiden kautta? Mitä tarkoittaa positiivinen rauha? Asenteet, lait ja instituutiot ylläpitävät yhteiskuntaa niin hyvässä kuin pahassa: on tärkeää osallistaa nuoria mukaan muuttamaan näitä nimenomaisia rakenteita, jotta rauhanmukaisemman, kestävämmän ja oikeudenmukaisemman tulevaisuuden rakentaminen onnistuu.
Nuorten rauhanviikko on täällä taas, ja samalla myös TAYKin Rauhanpäivän seminaari! Tämän vuoden Nuorten rauhanviikon teemana on Kestävän kehityksen 2030 tavoite 16: Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto, ja Rauhanpäivän seminaarissa pureudumme tähän sukupuolten tasa-arvon, rauhan ja instituutioiden näkökulmasta. Saamme kuulla seminaaripäivän aikana niin tieteen ja kansalaisjärjestöjen parissa toimivia asiantuntijoita kuin yksityishenkilöitä ja heidän kokemuksiaan aiheesta. Kunkin puhujan jälkeen on varattu aikaa yleisökysymyksille. Puhujien jälkeen järjestämme työpajan, jossa osallistujat jaetaan pienryhmiin ja työstävät yhdessä aiheen tiimoilta lyhyen esityksen.Tilaisuus ennen työpajaa striimataan TAYKin Facebook-sivulle.
TAYK tarjoaa osallistujille kevyen lounaan ja iltapäiväkahvit.

*Koronaviruksen vuoksi edellytämme kaikkia osallistujia ilmoittautumaan ennakkoon ohessa olevalla lomakkeella. Lomaketta ja sen tietoja kerää sekä käsittelee vain TAYKin hallitus ja lomake tuhotaan kuukauden kuluttua tapahtumasta. Tarkistamme ilmoittautumiset ovella, joten toivommekin kaikkia saapumaan hyvissä ajoin, jotta ohjelma voi alkaa ajallaan. Lomake on auki tapahtuman alkuun saakka. https://forms.gle/dzQLXNXd9bzYn2Lj6

Vapaa pääsy, Vaatii ennakkoilmoittautumisen

Jaa:

Rauhanpäivän seminaari