Tuomas Turriago: Klassinen espanjalainen ilta

23.9.2020 | 19:00 Järjestäjä: Iberoamerikkalainen kulttuurifestivaali festIBAL ja Kulttuuritalo LaikkuSijainti: Musiikkisali

Kuvaus

Pianisti Tuomas Turriagon espanjalaisen klassisen musiikin konsertti

Suomalais-kolumbialainen säveltäjä, pianisti ja kapellimestari, musiikin monitaituri Tuomas Turriago tarjoaa runsaan kattauksen espanjalaista klassista musiikkia, suoraan ohjelmistonsa ytimestä. Luvassa muun muassa osia Manuel de Fallan rakastetusta baletista Kolmikolkkahattu, Isaac Albénizin pääteoksesta Iberia sekä ripauksena myös Katalonian maagisen mestarin, Federico Mompoun musiikkia.

Tuomas Turriago on ollut eturivin suomalaisia pianisteja varsinkin kamarimusiikin saralla jo 30 vuotta, ja lisäksi hän on säveltänyt yhteensä 42 teosta, muun muassa 2 kamarioopperaa ja runsaasti kamarimusiikkia. Hänen teoksiaan ovat kustantaneet runsaasti Fennica Gehrman sekä Uusinta Kustannus. Hän oli ehdolla Suomen Musiikkikustantajien Liiton vuoden 2019 säveltaiteen palkinnon saajaksi. Turriago on ollut lehtori TAMK/Musiikissa vuodesta 2004 sekä kamarimusiikin opettaja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2019.

Maksullinen tilaisuus 15 €

Jaa:

Tuomas Turriago: Klassinen espanjalainen ilta