The BEST of Zarzuela! - espanjalaista oopperamusiikkia

17.9.2020 | 19:00 Järjestäjä: BMusic, festIBALSijainti: Musiikkisali

Kuvaus

Sopraano Beatriz Macias and pianisti Tuomas Nikkanen
Zarzuela tarkoittaa espanjalaista lyyristä oopperaa ja nimen alkuperä viittaa espanjan kielen karhunvatukkaa merkitsevään sanaan’Zarza’. Tämä musiikkityyli sai alkunsa 1600-luvulla Espanjan kuninkaallisten residenssissä (Palacio de la Zarzuela), jonka pihalla kasvoi karhunvatukoita. 1800-lukuun mennessä Zarzuela oli saavuttanut suosionsa huipun, jota siivittivät monet kuuluisat teokset alansa parhailta säveltäjiltä, kuten Ruperto Chapilta and Tomás Bretónilta.

Meksikolais-amerikkalainen sopraano Beatriz Macias on nopeasti noussut yhdeksi klassisen musiikin kiinnostavimmista nimistä. Ansiokkaan huilistin uran jatkeena, hän on löytänyt uuden suunnan uralleen oopperan maailmasta ja tarkemmin- espanjalaisen oopperan parissa. Macias on esiintynyt lukuisien sinfonia- ja kamariorkestereiden kanssa. Tulevia esityksiä ovat muun muassa konsertit Suomessa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa.

Vuonna 2016 Tuomas Nikkaselle myönnettiin arvostettu Sibelius-mitali hänen vaikuttavista musiikillisista saavutuksistaan, ja etenkin hänen tärkeästä työstä Jean Sibeliuksen elämäntyön ja perinnön tulkitsijana. Palkinnon myönsi Hämeenlinnan Sibelius- seura hänen Sibelius-levytyksensä jälkeen (10 pieces, opus 24.). Hänet on palkittu lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Esimerkkeinä mainittakoon parhaan nuoren esiintyjän palkinto The International Arthur Rubinstein Piano Competition-kilpailussa Bydgoszczin kaupungissa Puolassa vuonna 1998 ja parhaan esityksen palkinto The International M.K. Ciurlionis Piano Competition – kilpailussa Vilnassa Liettuassa vuonna 1999. Nikkanen kehitti omaperäisen soittotyylinsä Sibelius Akatemiassa Helsingissä opettajinaan Juhani Lagerspetz, Liisa Pohjola ja Erik Tawaststjerna.

Liput 20 € (ovelta 30 min ennen esityksen alkua)

Maksullinen tilaisuus 20€

Jaa:

The BEST of Zarzuela! - espanjalaista oopperamusiikkia