Marttojen kässäkahvila

27.8.2020 | 16:00 Järjestäjä: Pirkanmaan Marttojen kässäryhmäSijainti: Luentosali

Kuvaus

Marttaliiton Valtakunnalllinen kässäkahvilapäivä 27.8. innostaa käsillä tekemiseen. Martat järjestävät kässäkahviloita samana päivänä eri puolille Suomea.
Päivän tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä käsitöiden ja marttailun pariin. Kässäkahviloissa korostuu yhdessä tekemisen ja oppimisen ilo!

Pirkanmaan Marttojen kässäryhmän tapahtuma järjestetään 27.8. klo 16-19 kulttuuritalo Laikun (entinen pääkirjasto) 1.krs luentosalissa Keskustorilla.
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Järjestelyissä pyrimme ehkäisemään epidemian leviämistä. Noudatamme hyvää käsihygieniaa ja huolehdimme turvaväleistä. Tervetuloa mukaan, jos tunnet itsesi terveeksi.

Järjestämme työpajoja, joissa hyödynnämme kierrätysmateriaaleja. Vapaaehtoiset marttamme ohjaavat ja ovat apuna ideoinnissa.

Korttiaskartelussa syntyy erilaisia ja eri materiaaleista kortteja.
Kortin voi antaa tai osallistuja voi lähettää sen ihmiselle, jota ei ole nähnyt pitkään aikaan, mutta joka on ollut ajatuksissa. Ehkä voit lähettää kortin kutsuna hänelle, joka ei vielä ole martta!

Kirjailemalla tuunaaminen
Kässäkahvilan osallistujat tuovat mukanaan kangaskassin, pussukan tai muun oman tekstiilin, jonka he kässäkahvilan aikana tuunaavat kirjailemalla – tai ainakin aloittavat sen tekemisen.
Kirjailemiseen voi käyttää puuvilla- tai villalankaa. Tarvikkeina voi käyttää myös huopa- ja kangaspaloja. Kirjaillessa jokainen voi käyttää luovuuttaan.
Kerromme myös vanhasta japanilaisesta Sashiko kirjonnasta.

Korutyöpajassa Makramee-työt
Kässäkahvilassa opetellaan makramee-tekniikkaa ja tehdään makramee-korvakorut.
Makramee on käsityötekniikka, jossa solmuja käyttämällä saadaan aikaan koristeellisia nyörejä tai pintoja. Makramee-tekniikan avulla voidaan tehdä muun muassa koruja, avaimenperiä, vöitä ja koristetekstiilejä. Useat ystävännauhat on myös tehty makrameeta käyttäen.
Vaihtoehtoisesti voit tehdä myös trendikkäät nahkakorvikset!

Pirkanmaan Kansainväliset Martat ovat mukana tapahtumassa kertomassa marttailusta ja Marttaliiton kansainvälisestä työstä. Järjestömme on tehnyt kehitysyhteistyötä Afrikassa vuodesta 1980 lähtien. Yhteistyökumppaneina on ollut järjestöjä Keniassa, Sambiassa, Zimbabwessa, Burkina Fasossa ja Kamerunissa.

Vapaa pääsy

Jaa:

Marttojen kässäkahvila