Tapahtuma peruttu: Eläin tukena nepsylapsen ja -nuoren kuntoutuksessa

6.5.2020 | 17:45 Järjestäjä: Pirkanmaan erilaiset oppijat, Suomen Kielipolku SLI ry ja Tampereen seudun autismiyhdistys TSAU rySijainti: Luentosali

Kuvaus

Eläimet voivat auttaa nepsylapsia ja nuoria heidän kuntoutusprosessissaan monin eri tavoin. Usein jo pelkkä eläimen läsnäolo auttaa rauhoittumaan ja keskittymään siihen, mitä ollaan tekemässä. Joskus kontaktin luominen toiseen ihmiseen on haastavaa, mutta kontaktin luominen eläimeen on usein paljon helpompaa. Eläin ei arvota tai tuomitse. Sen kanssa voi olla oma itsensä, ja harjoitella arkipäivän tilanteissa toimimista. Eläin sitouttaa hoitoprosessiin. Se motivoi työskentelemään ja tuottaa kuntoutukseen aivan uuden ulottuvuuden. Eläinten hoitaminen ja niiden kanssa toimiminen tuo iloa ja onnistumisen tunteita. Usein sellaiset nepsylapset ja -nuoret, joiden on vaikea ottaa vastaan toisen ihmisen kosketusta, saavat kuitenkin kontaktin eläimeen ja voivat näin saada tärkeän vastavuoroisen kehollisen kokemuksen.

Teoriatietoa ja käytännön kokemuksia siitä, mitä eläinavusteinen kuntoutus on, miten siihen voi hakeutua sekä miten eläin voi olla apuna kuntoutusprosessissa.

Luennoitsijana Psykologi, neuropsykiatrinen valmentaja Riikka Lamminen / Psykologipalvelu Klaufir. Riikalla on yhdeksän vuoden kokemus eläinavusteisen kuntoutuksen tarjoamisesta, hänen apunaan työskentelevät koirat, hevoset ja lampaat.

Vapaa pääsy

Jaa:

Tapahtuma peruttu: Eläin tukena nepsylapsen ja -nuoren kuntoutuksessa