Kohtaamisia -työpajat Laikun Ystävänpäivässä

14.2.2020 | 16:00 Järjestäjä: Tampereen kaupungin kulttuuripalvelutSijainti: Luentosali

Kuvaus

Löydä uusia kavereita Laikun Ystävänpäivässä! Työpajoissa on luvassa helppoja ja hauskoja tutustumis- ja kohtaamisharjoituksia rennossa ilmapiirissä.

Kohtaamisia -työpajat järjestetään Kulttuuritalo Laikun Luentosalissa klo 16 ja klo 17.

Työpajoissa yhteisöpedagogi (AMK) Kristiina Puukko tutustuttaa osallistujia toisiinsa.

Yhden työpajan kesto on 45 minuuttia. Päälle kannattaa laittaa rennot vaatteet, joissa voi kevyesti liikkua. Työpajassa ollaan ilman kenkiä, joten mukaan voi halutessa ottaa vaikka villasukat tai tossut.

Ennakkoilmoittautuminen 12.2. mennessä sähköpostitse venla.moisala(at)tampere.fi.
Otsikoi sähköpostisi sanoilla "ILMOITTAUTUMINEN TYÖPAJA" ja ilmoita sähköpostissa nimesi ja tieto siitä, kumpaan työpajaan olisit tulossa:
• työpaja A.) klo 16-16:45
• työpaja B.) klo 17-17:45
Myös paikan päällä voi ilmoittautua, mikäli työpajassa on vielä tilaa.

Työpajat on suunnattu täysi-ikäisille ja ne ovat maksuttomia - tule paikalle avoimin mielin ja sellaisena kuin olet.

Lisätietoa ohjaajasta:
Kristiina Puukko on 43-vuotias yhteisöpedagogi (AMK). Hän työskentelee yhteisöllisyyden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Puukko haluaa tarjota ihmisille mahdollisuuksia tulla nähdyksi ja kuulluksi, tutustua itseensä ja toisiin, löytää etsimänsä. Erityisosaamista hänellä on toiminnallisten menetelmien käytöstä ryhmien ohjaamisessa ja hän on luonut erilaisia kohtaamisen areenoita jo 15 vuoden ajan.
www.kristiinapuukko.fi

Lisätietoa Laikun ystävänpäivätapahtumasta:

Laikun ystävänpäivä
= leppoisaa tekemistä ja kohtaamisia kulttuurin äärellä 14.2. klo 16 alkaen

Kulttuuritalo Laikku haluaa tuoda uuden näkökulman ystävänpäivään. Mitä jos ystävänpäivä olisikin päivä, jona kohdataan uusia ihmisiä ja löydetään mahdollisesti uusia ystäviä kulttuurin, rennon keskustelun ja erilaisten mukavien toimintojen äärellä?

Ihmiset saattavat kokea yksinäisyyttä tai kaipuuta sosiaaliseen toimintaan hyvin erilaisissa tilanteissa. Joku on ehkä muuttanut vasta paikkakunnalle, ja toinen on ehkä kohdannut ystäväpiirissään surua. Joku kokee ehkä olevansa hieman ujo, ja siksi uusien ihmisten kohtaaminen saattaa tuntua hieman haasteelliselta. Tai ehkä ystävät ovat jääneet ruuhkavuosien kiireisiin tai muuttaneet kauemmaksi. Kaikki eivät myöskään halua etsiä uusia tuttavuuksia baarista, eikä kaikilla toisaalta ole välttämättä varaa tai aikaa hakeutua erilaisten harrastusten äärelle. – Meistä jokaisella on erilaiset tarinat ja taustat, mutta ihminen on kuitenkin lähtökohtaisesti sosiaalinen olento.
Laikun Ystävänpäivä vastaa tähän tarpeeseen ja tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja uusiin ihmisiin tutustumiselle. Tapahtuma on täynnä kohtaamisiin soveltuvia pieniä toiminnallisia pisteitä sekä paikkoja, joista on mahdollisuus löytää uusia tuttavia, tai joissa voi muuten vain puuhastella ja jutustella muiden ihmisten kanssa rennossa ilmapiirissä. Laikun ystävänpäivänä kenenkään ei tarvitse nyhjöttää yksin kotona, vaan tapahtuma tarjoaa mukavaa matalan kynnyksen tekemistä kaikille. Tämä on tapahtuma, johon voi siis tulla sekä yksin että ystävän kanssa. Myöskään iällä ei ole väliä. Tapahtumatarjonnasta voi valita mieleisensä toiminnot ja tapahtumaan voi tulla oleilemaan tai vain pyörähtämään täysin omien aikataulujensa mukaisesti.

Musiikkisalissa on klo 16-20 erilaisia toiminnallisia pisteitä. Jokaisella on muun muassa mahdollisuus kirjoittaa kirje tuntemattomalle tai ottaa vastaan kirje joltain toiselta kirjoittajalta. Tilassa voi myös askarrella Pirkanmaan kässämarttojen kanssa makrame-rannekkeita, saada apua virkkaus- tai neulomiskysymyksiin, tehdä black out poetry -runoja kierrätyskirjoista sekä piirrellä, värittää värityskuvia tai kerätä vaikkapa joukko ihmisiä pelaamaan yhdessä lautapelejä. Myös Laikun näyttelyt ovat auki koko päivän, ja niissä voi vapaasti käydä ihailemassa taidetta. Klo 17–18 on tarjolla avoin yleisöopastus Studio-tilassa olevaan, venäläisen kuvataiteilija Maria Agureevan näyttelyyn DUST. Opastuksen pitää Galleria Rajatilan näyttelysihteeri Sanna Maria Paananen. Näyttely on osa Rajataiteen järjestämää venäläisen nykytaiteen tapahtumasarjaa keväällä 2020.

Luentosalissa puolestaan järjestetään klo 16 ja klo 17 kaksi työpajaa, joissa yhteisöpedagogi (AMK) Kristiina Puukko tutustuttaa osallistujia toisiinsa. Luvassa on helppoja ja hauskoja tutustumis- ja kohtaamisharjoituksia rennossa ilmapiirissä. Yhden työpajan kesto 45 minuuttia, ja työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen – toki paikan päälläkin voi ilmoittautua, mikäli työpajassa on vielä tilaa. Kristiina Puukko on työskennellyt jo 15 vuoden ajan yhteisöllisyyden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja hän haluaa tarjota ihmisille mahdollisuuksia tulla nähdyksi ja kuulluksi, tutustua itseensä ja toisiin, löytää etsimänsä. Työpajat on suunnattu täysi-ikäisille ja ne ovat täysin maksuttomia. Katso tarkemmat tiedot työpajojen tapahtumasivulta:
https://www.facebook.com/events/514874535825970/

Kulttuurikahvila Laikku muuntuu illalla klo 18-21 Juttukahvilaksi, jossa jokainen voi osallistua erilaisiin keskusteluihin vapaavalintaisesti ja oman aktiivisuutensa mukaisesti – tai vain kuunnella sujuvasti. Tilaisuus on kevyesti ohjattu ja illan aikana keskustelujen aiheita nostetaan kupeista. Rönsyily ja pöydästä toiseen loikkiminen on tässä illassa sallittua. Paikan päällä Juttukahvilan vetäjät Essi Hänninen ja Saku Lillukka.

Kuka tahansa voi vaihtoehtoisesti osallistua myös klo 18 alkaen Tampereen kriittisen korkeakoulun järjestämään luento- ja keskustelutilaisuuteen Luentosalissa. IHMISENÄ OLEMINEN -sarjassa tarkastelun kohteena on etiikka ja ihmisyys. Filosofian tohtori Marika Enwald esitelmöi aiheesta otsikolla ”Arvoista käsin ohjautuvan elämän ja elämän hyväksymisen dilemma”.

Illan piristysruiskeena nähdään myös Tampereen Freelance-näyttelijöitä haliyllärin kera klo 19:30 alkaen. He tulevat poikkeamaan Kulttuurikahvila Laikun kautta Musiikkisaliin musiikillisten ohjelmanumeroiden kera sekä jakamaan ilmaisia halauksia kaikille niitä haluaville.
Laikun ystävänpäivän viralliset jatkot ovat klo 21 Laikun naapurissa G Livelabissa, jossa on Tampereen Freelance-näyttelijöiden järjestämät ystävänpäiväiltamat. Iltamien liput maksavat 25 euroa, kaverin voi ottaa mukaan pelkän narikkamaksun hinnalla, eli kolmella eurolla. Ja mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, myydään opiskelijalippuja ovelta hintaan 10 €/kpl 14.2. klo 20 alkaen. Tapahtuma on ikärajaton.

Koordinaattori Venla Moisala, venla.moisala(at)tampere.fi, 0505232134

Vapaa pääsy, Vaatii ennakkoilmoittautumisen

Jaa:

Kohtaamisia -työpajat Laikun Ystävänpäivässä