Studio Viis: Uhanalaiset

11.1.-02.02.2020 | 09:00-21:00 Järjestäjä: Kulttuuritalo LaikkuSijainti: Galleria

Kuvaus

Studio Viis -kollektiivin & yhteisöntaiteilijoiden ryhmänäyttely: UHANALAISET

Haluaisitko ostaa ghoulin taljan takan edustalle? Galleria Laikun näyttelyssä se on mahdollista. Talonkokoiset haltiat, ghoulit, sakaalit, merikotka, susi, pokemonit ja muut tärkeät eläimet ja olennot seikkailevat rinta rinnan häviämisen uhan alla - onko niitä kohta enää olemassa?

Studio Viis -kollektiivi työskentelee yhteisessä ateljeessa Lahdessa. Ryhmä jakaa työtilojen lisäksi myös tavoitteita, kuten kehittyä taiteilijan ammatissa ja tehdä siitä itselleen työ. Ateljee sijaitsee Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän vammaispalvelujen työllistymistä ja osallisuutta tukevan toiminnan kainalossa. Kollegiaalista vuorovaikutusta taiteilijat käyvät yhteisöntaiteilijoiden kanssa. Uhanalaiset näyttelyssä Studio Viis -kollektiivin ja mentoroivien taiteilijoiden teokset ovat yhdenvertaisesti rinnakkain.

Taiteilijat: Jenni Carlén, Neea Haapala, Ihana Havo, Nestori Hellgren, Anni Henriksson, Magdaleena Jakkila, Kari Keskinen, Miss Kompro, Jaana Miettinen, Jukka Mäkijärvi, Nelli Penna, Heidi Kiuru ja Mark Piekkala.

TAITEILIJAT:

JENNI CARLÉN
Piirrän, maalaan ja valokuvaan. Kuvataiteen lisäksi tykkään näytellä. Aiheet käsittelevät eläimiä ja luontoa. Taidetta tehdessä tuntuu vapautuneelta. Tuntuu rauhoittuneelta.

NEEA HAAPALA
Ghoul on eläin, joka näyttää ihmiselle. Teoksissani haluan kuvata ihmisten valtaa eläimiin ja toisiin ihmisiin. Onko kastraatio oikein ja millaisissa tilanteissa se on oikeus tehdä, tai milloin se on valinta? Nauttiiko eläimet siitä, kun se toimenpide tehdään? Milloin eläimillä ja ihmisillä lisääntyminen olisi sallittua?

IHANA HAVO
7 vuotta sitten heräsin nine eleveniin. Kognitiivisen dissonanssin aallot suostuttelivat nielaisemaan punaisen pillerin, eikä kaninkolon pohja ole vieläkään paljastunut. Solo Contra Todos.

NESTORI HELLGREN
Teoksissani yhdistyvät teatteri, tarinankerronta ja veistotaide. Työni koostuvat monesti useasta osasta, jotka yhdistyvät suuremmaksi kokonaisuudeksi. Hybriditaiteilijana mielenkiintoni sinkoilee taidealojen välimaastossa. Olen vahvasti käsityöläinen, mikä näkyy monien materiaalien yhdistelyssä. Tapani luoda taidetta on kiinni nykyajassa ja ilmiöissä. Teoksissani haluan katsojan törmäävän johonkin yllättävään. Jos teokseni herättävät hämmennystä, olen onnistunut.

ANNI HENRIKSSON
Piirustuspaperin koskettaminen värikynillä tuottaa minulle välitöntä iloa. Lumoudun piirtämisestä niin, että välillä pitää muistaa hengittää. Piirustusten henkilöt saavat keskittyä ainaisen tekemisen sijasta olemiseen. Onko ihminen yksin pimeässä turvassa vai turvaton?

MAGDALEENA JAKKILA
Työskentelen liikkuvan kuvan parissa ja teen pienimuotoisia animaatioita. Yleensä teoksissani visualisoin tuntemuksen tai pyrin tekstin kautta narraatioon ihmisten välisten tunteiden ilmaisussa.

KARI KESKINEN
Nukkumatti on lempikasvini. Se välillä keppostelee ja minä juttelen sille päivittäin. Se herää ennen mua ja menee ennen mua nukkumaan. Se on mun eka kukka ja se on kolme vuotta vanha. Eikä se ole menettäny yhtään lehteä enää. Nyt sillä on tuikkuja ja valoa ja se tykkää. Sen kyllä näkee.

HEIDI KIURU
Jo pienenä tyttönä opin Optimus Primeltä: Koskaan ei kannata luovuttaa vaikka kuka sanoisi mitä.

MISS KOMPRO
Maalausteni toistuva teema on ihmisen pakko kuvitella. Kuvittelusta selviämisessä olennaista on kyky yhdistää muistojen, tosiasioiden ja annettujen merkitysten silpusta eheää tarinaa kohdatusta ja havaitusta, maailmasta tai itsestä, mikä lienee samaa asiaa.

JAANA MIETTINEN
Tykkään noista eläimistä ja halusin tehdä fantasiahenkistä ja söpöä – syötävän söpöä! Luonnossa on paljon asioita, joita ihminen ei pysty omilla silmillä näkemään.

JUKKA MÄKIJÄRVI
Työskentelen mieluiten värikynillä sekä vesiväreillä. Teosteni aiheet käsittelevät musiikkia, sen rytmiä, joka piirtäessäni muokkautuu eläinhahmoiksi. Teen yksityiskohtaisia piirustuksia käden puutumisesta huolimatta. Suosikkiartistejani ovat Cheek ja Irwin Goodman.

MARK PIEKKALA
sammakko
eläimiä
norsu
sarvikuono
tärkeitä
virtahepo
seepra
tiikeri
leijona
leopardi
leppäkerttu
sudenkorento
koppakuoriainen

NELLI PENNA
Maalaukseni ovat näkymiä arkisesta ympäristöstä. Maalauksen aihio valikoituu intuitiivisesti usein niin että se on jokin elämässä toistuva näkymä joka herättää mielenkiintoni. Maalatessa työstän tilan tunnelmaa ja tilassa olevaa symboliikkaa. Maalaaminen on minulle filosofinen elämän ja itseni ymmärrys/jäsennys prosessi.

Studio Viis -Kollektiivin instagram tili: https://www.instagram.com/studioviis/
Vuoksi -taiteesta hyvinvointia PHHYKY: https://www.facebook.com/vuoksi.phhyky/

Laikun Galleria
ti-pe klo 9-21
la-su klo 10-18

Vapaa pääsy

Jaa:

Studio Viis: Uhanalaiset