Laikun talvirieha

5.1.2020 | 11:30 Järjestäjä: Sijainti: Puisto, Laikunlava

Kuvaus

Kun joulun ja uudenvuoden pyhät ovat takana, monessa perheessä kaivataan jo pientä tuulettumista. Laatikot on syöty, lahjat avattu, joulukuusi pudottelee neulasiaan tonttumatolle ja talvikin näyttäisi viimein saapuvan. Mikä siis sopisikaan paremmin talvisen sunnuntaipäivän ratoksi, kuin yhteinen elämysretki Laikulle ja iloiset pihaleikit! Sunnuntaina 5. tammikuuta siihen on kaikilla mahdollisuus - myös niillä, jotka eivät ole aikoihin ulkoleikkejä leikkineet. Laikun puistoon saapuvat Somana ry:n Nuorisoteatteri Pohjan talventaikojat Huurre, Hile ja Hippu, jotka leikittävät kaikenikäisiä talventörröttäjiä. Osaatko muuttua jääpuikoksi, tanssivaksi lumihiutaleeksi tai kähveltää kevään avaimet Pakkasherra Tuiskutukalta? Mukaan tarvitset vain leikkimieltä ja lämmintä vaatetusta. Ulkoleikkeihin kokoonnutaan Jääveistosteltan edustalla, ja leikkimään pääsee vaikka kahteen otteeseen: klo 12-13 ja klo 14-15. Huonon ulkoilusään yllättäessä leikit järjestetään Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa.

Elämysretkellä voi piipahtaa tutustumassa myös Jääveistosteltan säkenöiviin jääveistoksiin. Jääveistosteltassa seikkailevat Tamperettaret, myyttiset hengettäret, jotka ovat ratkaisevalla tavalla vaikuttaneet kotikaupunkimme luonteeseen. Näyttely kertoo merkittävien naisten tarinaa, paljastaen samalla mytologisia olentoja, jotka ovat muokanneet ympäristöään – toiset teoillaan, toiset kyvyillään ja toiset kohtalonsa kautta. Jääveistoksista paljastuukin näihin päiviin asti salaisuutena pysyneitä, Tampereen historiaan, sen olemukseen ja kehitykseen vaikuttaneita hahmoja.

Pakkaskelillä Jääveistosteltan edustalla on mahdollisuus ihastella jäänveistoa aina klo 16 asti ja lapset pääsevät kokeilemaan myös jääliukumäen vauhtia. Jääveistosteltan Kahvila Lempi myy ulkoleikkijöille lämpimiä lettuja ja makkaraa klo 11-18. Teltan edustalta voit myös lainata esimerkiksi palloa tai muita leluja omatoimisiin ulkoleikkeihin.

Vapaa pääsy

Jaa:
Laikun talvirieha