Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitan päätapahtuma

9.11.2019 | 10:00 Järjestäjä: Sanataideyhdistys Yöstäjä, Lastenkirjainstituutti ja Lastenkulttuurikeskus RullaSijainti: Musiikkisali, Lastenkulttuurikeskus Rulla

Kuvaus

Kirjalitta liikuttaa!

Kirjalitan päätapahtumaa vietetään Lastenkulttuurikeskus Rullassa ja Kulttuuritalo Laikussa. Tapahtumassa säntäillään johtolankojen perässä, ihastellaan Koipihumppaa, harjoitellaan supervoimarohkeutta, keksitään upouusia mielikuvitusurheilulajeja, jumpataan runoja, leikitään supersankariperheiden voimin Tarinadiscossa ja annetaan kirjojen liikuttaa! Luvassa kirjailija- ja kuvittajavieraita, työpajoja, esityksiä ja muuta sanataideohjelmaa koko perheelle. Pukeudu halutessasi kirjallisuuden henkilöksi, paras puku palkitaan!


RULLAN ESTRADI: LORUJUMPPA
Klo 10
Lorujumpassa hypitään, kieritään ja kiemurrellaan lorumaailmassa yhdessä vanhemman tai muun oman aikuisen kanssa. Lorujumpan kesto noin 20 minuuttia ja se sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta. Ohjaajana Yöstäjän Minna Kulmala.

LAIKUN MUSIIKKISALI: KOIPIHUMPPA-ESITYS
Klo 10.30
Koipihumppa, musiikillinen satu lapsille, on näyttelijä Emilia Pokkisen ja huilisti Päivi Pöyhösen lastenteatteriesitys, joka pohjautuu kirjailija Jukka Itkosen runoihin. Lapsille pitää tarjota parasta ja sitä Itkosen tekstit ovat; hauskoja, hulluja ja hervottomia. Ne houkuttelevat teatterileikkiin, niin sanalliseen kuin liikunnalliseen irrotteluun. Kissat, koirat ja kuoriaiset saavat tarinoilleen tukea ja lisäpotkua klassisten huilusävelmien ja villin äänimaailman kautta. Esitys on suunnattu yli 3-vuotiaille lapsille ja pienille koululaisille, kesto 30 minuuttia.

RULLAN TYÖPAJATILA: KUVITTAJA SANNA PELLICCIONI
Klo 11
Työpaja liittyen Lue minut -näyttelyyn. Näyttely perustuu kuvittaja Sanna Pelliccionin ideoimaan samannimiseen kirjaan, jonka kuvituksiin kirjailija Siri Kolu on tehnyt tekstit ja inspiraatiotehtävät sanataideharjoituksineen. Kesto 45 min. Yhteistyössä Kuvittajat ry.

RULLAN ESTRADI:RUNOJUMPPA
Klo 11.30
Kirjailija Jade Haapasalon ja kuvittaja Miia Ojalan haastattelu

LAIKUN MUSIIKKISALI: VIMMA-KIRJOITUSKILPAILUN PALKINTOTILAISUUS
Klo 12
Tilaisuudessa julkistetaan Lastenkirjainstituutin ja Karisto Oy:n Sytytä lukemisen vimma! -kirjoituskilpailun voittaja. Kirjoituskilpailussa etsittiin erityisesti 11–14-vuotiaita poikia kiinnostavaa kaunokirjallista käsikirjoitusta.

RULLAN TYÖPAJATILA:
Kirjailija Jade Haapasalon ja kuvittaja Miia Ojalan satutuokio
klo 12
Jade Haapasalon ja Miia Ojalan työpaja perustuu työparin uuteen lastenkirjaan Nenne ja supervoimarohkeus. Työpajaan osallistuvien lasten kesken arvotaan uusia yllätyskirjoja! Kesto n. 45 minuuttia.

RULLAN TYÖPAJATILA: SUURI SALAPOLIISIRATA
Klo 13-15
Yöstäjän Salapoliisiradalla pääset suorittamaan salapoliisiaiheista tehtävää. Kuka on oma salapoliisihahmosi ja millaisen rikoksen jäljille hän pääsee? Tutki, nuuski ja löydä salapoliisitarinan ainekset kulttuuritalo Laikusta! Tehtäväradan päätteeksi kirjailija Netta Walldén ohjaa sinua Rullan työpajatilassa kokoamaan johtolangoista oman salapoliisitarinan. Yhteistyössä Suomen nuorisokirjailijat ry.


LAIKUN MUSIIKKISALI: KIRJALITAN TARINADISCO PERHEILLE
Klo 14-16
Tervetuloa leikkimään ja tanssimaan koko perheen voimin Kirjalitan Tarinadiscoon! Tarinadisco aloitetaan Supersankareiden perhe -leikkituokiolla, jossa suunnitellaan perheenä omat supersankarihahmot. Leikissä ohjaaja antaa perheille erilaisia liikunnallisia ja toiminnallisia tehtäviä, joissa pitää ottaa huomioon koko perhe ja auttaa tarvittaessa muita. Voit tuoda mukanasi myös omia supersankarivaatteita. Leikkituokion ohjaa Liikkuva Perhe-hankkeen liikunnanohjaaja Olli-Pekka Toikkonen.

Tarinadiscossa julkistetaan myös Kirjalitta-leikkikilpailun voittaja ja testataan parhaita leikki-ideoita. Pukeudu halutessasi kirjallisuuden henkilöksi, paras puku palkitaan tietenkin kirjapalkinnoilla!

KOKO PÄIVÄN OHJELMASSA:
LAIKUN MUSIIKKISALIN AULA: Lastenkirjakauppa Satunurkan myyntipiste
klo 10-16
Satunurkan myyntipöytä notkuu hyvistä lasten- ja nuortenkirjoista. Voit myös tehdä laadukkaita lasten tietokirja- sekä tarra- ja puuhakirjaostoksia. Maksuvälineinä Satunurkan myyntipisteillä käyvät pankkikortit, käteinen ja MobilePay.


RULLAN ESTRADI: YÖSTÄJÄN MIELIKUVITUSURHEILUN LAJITOIMISTO
Lajitoimistossa keksitään upouusia mielikuvitusurheilulajeja Mielikuvitus-urheilulajien Universuminmestaruus-International -kisoihin (M.U.U.M.I). Tule hakemaan oma kisapassisi lajitoimistosta! Nonstop koko tapahtuman ajan.

RULLAN AULA: YÖSTÄJÄN URHEILU-UUTISKONTTORI
M.U.U.M.I -kisat (Mielikuvitus-urheilulajien Universuminmestaruus-International) käyvät kuumimmillaan! Urheilu-uutiskonttorissa pääset laatimaan urheilu-uutisia omasta mielikuvitusurheilulajistasi. Nonstop koko tapahtuman ajan.

RULLAN ESTRADI:LASTENKIRJAINSTITUUTIN KIRJAKOPLA


Vapaa pääsy

Jaa:
Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitan päätapahtuma