Laikun Suomi-indie-leffapäivä

19.10.2019 | 12:00 Järjestäjä: Venla MoisalaSijainti: Musiikkisali

Kuvaus

klo 12:
Samppa Batal: ÄITI (2019) 91 min -K12-
+ Alkukuva: Emma Kiuru: TAPAHTUKOON SINUN TAHTOSI (2018) 18 min -K12-
klo 15:
Roope Olenius: KYRSYÄ – TUFTLAND (2017) 88 min -K16-
+ Alkukuva: Rauli Ylitalo: CONGRATULATIONS! YOU HAVE A NEW MATCH! (2018) 14 min -K16-

Ennen jokaista elokuvaa nähdään ja kuullaan myös pienet tekijöiden haastatteluhetket, joissa elokuvien tekijöillä on mahdollisuus sanoa sananen omasta elokuvastaan ja sen tekoprosessista.

Elokuvanäytökset Kulttuuritalo Laikun 3. kerroksen Musiikkisalissa.
Näytökset ovat pääsymaksuttomia.
Sisään mahtuu n. 100 ensimmäistä saapujaa.
Huomioithan ikärajat ja varauduthan todistamaan ikäsi.

Suomi-indie-leffapäivä on uusi tapahtumakonsepti, jonka tavoitteena on avata suomalaisen indie-elokuvan maailmaa entistä matalammalla kynnyksellä kaikille elokuvista kiinnostuneille ihmisille. Elokuvanäytöksiä on päivän aikana kaksi, ja niiden alussa nähdään alkukuvina myös suomalaisia indie-lyhytelokuvia. Elokuvanäytösten yhteydessä myös tekijät pääsevät ääneen. ”Findie-leffoiksikin” kutsuttuja elokuvia tehdään Suomessa yllättävän paljon – ja suurella sydämellä –, mutta usein elokuvat jäävät vain pienen yleisön nähtäville, mikä on harmillista. Tapahtuma pyrkiikin tarjoamaan esittämiskanavan erityisesti suomalaiselle indie-draamalle ja -komedialle, joita harvemmin nähdään esimerkiksi elokuvafestivaaleilla kauhu- ja fantasiaelokuvien ja muiden niin sanottujen ”genre-elokuvien” kaapatessa usein isomman näkyvyyden. Suomi-indie-leffapäivää on tarkoitus järjestää jatkossa kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä 2019 leffapäivä on lisäksi mukana Tarinatehdas goes Laikku -tapahtumasarjan ohjelmistossa. Elokuvien valinnoissa asiantuntemustaan ovat tarjonneet entisen Findie ry:n aktiivit.

Syksyn Suomi-indie-leffapäivän ensimmäisessä elokuvanäytöksessä klo 12 nähtävät elokuvat ovat keväällä 2019 valmistunut, Samppa Batalin ohjaama koskettava draama ÄITI (91 min -K12-), jonka alkukuvana nähdään Emma Kiurun 2018 ohjaama 1990-luvun alkupuolelle sijoittuva lyhytelokuva TAPAHTUKOON SINUN TAHTOSI (18 min -K12-). Päivän toisessa näytöksessä, klo 15 puolestaan sukelletaan synkempiin vesiin Roope Oleniuksen vuonna 2017 ohjaaman, ulkomaillakin huomiota herättäneen kauhudraaman KYRSYÄ – TUFTLAND (88 min -K16-) myötä. Kyrsyän alkukuvana nähdään Rauli Ylitalon 2018 ohjaama, Cannesissakin vieraillut lyhytelokuva CONGRATULATIONS! YOU HAVE A NEW MATCH! (14 min -K16-), joka tarjoaa samaistumispintaa nykypäivän sinkuille.

Äiti:
Samppa Batalin ohjaama Äiti on lämmin ja sydäntäsärkevä tarina yksinäisyydestä, inhimillisyydestä ja toivosta. Ennen kaikkea se on elokuva naisesta, joka toimii kuten äiti.
https://www.blacklionpictures.fi/aiti/

Tapahtukoon sinun tahtosi:
Emma Kiurun ohjaama Tapahtukoon Sinun Tahtosi on 1900-luvun alkupuolelle sijoittuva lyhytelokuva Loviisasta, pappilan uudesta emännästä, joka on tottunut laittamaan muiden asettamat odotukset sekä velvollisuudet oman tahtonsa edelle.
https://www.facebook.com/SinunTahtosi/

Kyrsyä - Tuftland:
Roope Oleniuksen ohjaama Kyrsyä – Tuftland on puolitoistatuntinen sekoitus mysteeriä, trilleriä ja junttikauhua Twin Peaks-tyylisellä huumorilla varustettuna. Se on kotimainen mukaelma elokuvista kuten The Wicker Man ja Rosemaryn Painajainen, joka sijoittuu Suomen kauniisiin ja loputtomiin maisemiin.
https://www.tuftland.com/

Congratulations! You have a new match!:
Rauli Ylitalon ohjaama Congratulations! You have a new match! on kaunistelematon ja realistinen kuvaus nykypäivän rakkauden pikaruokakulttuurista. Todellisiin tapahtumiin perustuva lyhytelokuva ei kerro hauskoja tarinoita Tinder-treffeistä, vaan pureutuu siihen millaisen jäljen ne jättävät ihmiseen. Millaista on olla sinkku vuonna 2019, kun pariutumisen suurimpia esteitä ovat sitoutumisen vaikeus ja runsaudenpula? Miten vaikeaa on olla nirsoilematta, kun Se Oikea saattaa olla seuraavan pyyhkäisyn päässä oikealla?


Tampereen Tarinatehdas:
Marraskuussa 2018 ja maaliskuussa 2019 Finlaysonin alueella kirjallisuuden ja sarjakuvan ystäviä monitaiteellisella tarjonnallaan hurmannut Tampereen Tarinatehdas vierailee lokakuun loppupuoliskon ajan Kulttuuritalo Laikulla. Skeittilautanäyttely OISPA SIPSEJÄ - Lesoa skeittilautagrafiikkaa Suomesta on auki kolmannen kerroksen Aulagalleriassa 16.-31.10. ja samalla ajanjaksolla järjestetään kuusi monitaiteellista tilaisuutta viereisessä Musiikkisalissa. Tällä kertaa Tarinatehtaalla kohtaavat kuvataide, lavarunous, musiikki, elo- ja sarjakuva sekä improvisaatioteatteri yllättävillä tavoilla.
Kuten Tarinatehtaan aiemmat pop up -kuukaudet Finlaysonilla, myös vierailu Laikulla on osa laajempaa Tarinatalohanketta, joka kokoaa paikallisia kirjallisuus-, sarjakuva-, sanataide- sekä kuvitustoimijoita yhteen ja etsii näille pysyviä tiloja Tampereelta. Kulttuuritalo Laikku puolestaan on keskellä kaupunkia sijaitseva kulttuurin ja taiteen avoin tila sekä tapahtuma-alusta, jonka ohjelmistoa rakentavat vuosittain sadat eri tapahtumajärjestäjät ja esiintyjäryhmät.
https://www.facebook.com/events/690621784767590/

Vinkki! Elokuvapäivää voi jatkaa illalla klo 19 Cinemadromen Halloween Specialin merkeissä Elokuvakeskus Niagarassa!
https://www.facebook.com/events/2103138646661934/

Vapaa pääsy

Jaa:
Laikun Suomi-indie-leffapäivä