Tarinatehdas Goes Laikku 16.-30.10.

16.10.-30.10.2019 | 18:00-21:00 Järjestäjä: Venla MoisalaSijainti: Musiikkisali, Aulagalleria

Kuvaus

Talo täynnä tarinoita! Tarinat täynnä elämää!

OHJELMA (Tarkempia tietoja tapahtumista alla):

Näyttely / 3. krs Aulagalleria:
16.10.-31.10. OISPA SIPSEJÄ- Lesoa skeittilautagrafiikkaa Suomesta

Tapahtumat / Musiikkisali:
16.10. klo 18 OISPA SIPSEJÄ- Lesoa skeittilautagrafiikkaa Suomesta -näyttelyn avajaiset
Keskustelua skeittauksen taiteellisista ja yhteiskunnallisista ulottuvuuksista sekä Etiopiassa kuvattu skeittileffa nimeltä 100%.

19.10. Laikun Suomi-indie-leffapäivä (Huom - ikärajat!)
klo 12:
Samppa Batal: ÄITI (2019) 91 min -K12-
+ Alkukuva: Emma Kiuru: TAPAHTUKOON SINUN TAHTOSI (2018) 18 min -K12-
klo 15:
Roope Olenius: KYRSYÄ – TUFTLAND (2017) 88 min -K16-
+ Alkukuva: Rauli Ylitalo: CONGRATULATIONS! YOU HAVE A NEW MATCH! (2018) 14 min -K16-

22.10. klo 18:30 Early evening with Anssi Kasitonni
Lyhytelokuvanäytöksessä Anssi Kasitonnin elokuvat LIITÄJÄT ja SAKKE. Anssi Kasitonnin haastattelu.

23.10. 17:30-19 Runoja ja ruutuja: Pekka Kytömäki ja Kaija Papu
Runouteen ja sarjakuvaan liittyvä keskustelutilaisuus ja esitys, jossa runoilijan teksti yhdistyy sarjakuvataiteilijan kuviin.

29.10. klo 18-20:30 Särinä-klubi: Lyyti, Juha Rautio & Veli-Matti Rintala, Saku Lillukka
Sanataiteelle, musiikille ja äänitaiteelle omistautunut runoklubi, jossa myös open mic.

30.10. klo 18-19 Kauhutarinoiden ilta -K12-
Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli toteuttaa illan aikana erilaisin improvisaatiotekniikoin kauhutarinoita yleisöltä kerätyistä aiheista.

Kaikki tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.
Kulttuuritalo Laikku, 3. krs.
Keskustori 4, 33100 Tampere

Yhteistyössä mukana: Taiteen edistämiskeskus, Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut, Findie ry., Viitapiiri ry., Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli


Tapahtumien tarkemmat tiedot:

16.10. klo 18 OISPA SIPSEJÄ- Lesoa skeittilautagrafiikkaa Suomesta -näyttelyn avajaiset
Skeittaava kuraattori ja Dwellers in Agile Cities -tutkimusohjelman koordinaattori Mikko Kyrönviita ja läänintaiteilija Ville Pirinen keskustelevat skeittauksen taiteellisista ja yhteiskunnallisista ulottuvuuksista, mukana näyttelyn taiteilijoita. Ohjelmassa myös Etiopiassa kuvattu skeittileffa nimeltä 100%.

19.10. klo 12 ja 15 Laikun Suomi-indie-leffapäivä (Huom - ikärajat!)
Suomi-indie-leffapäivä on uusi tapahtumakonsepti, jonka tavoitteena on avata suomalaisen indie-elokuvan maailmaa entistä matalammalla kynnyksellä kaikille elokuvista kiinnostuneille ihmisille. Elokuvanäytöksiä on päivän aikana kaksi, ja niiden alussa nähdään alkukuvina myös suomalaisia indie-lyhytelokuvia. Elokuvanäytösten yhteydessä myös tekijät pääsevät ääneen. ”Findie-leffoiksikin” kutsuttuja elokuvia tehdään Suomessa yllättävän paljon – ja suurella sydämellä –, mutta usein elokuvat jäävät vain pienen yleisön nähtäville, mikä on harmillista. Tapahtuma pyrkiikin tarjoamaan esittämiskanavan erityisesti suomalaiselle indie-draamalle ja -komedialle, joita harvemmin nähdään esimerkiksi elokuvafestivaaleilla kauhu- ja fantasiaelokuvien ja muiden niin sanottujen ”genre-elokuvien” kaapatessa usein isomman näkyvyyden. Suomi-indie-leffapäivää on tarkoitus järjestää jatkossa kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä 2019 leffapäivä on lisäksi mukana Tarinatehdas goes Laikku -tapahtumasarjan ohjelmistossa. Elokuvien valinnoissa asiantuntemustaan ovat tarjonneet entisen Findie ry:n aktiivit.
Syksyn Suomi-indie-leffapäivässä ensimmäisessä elokuvanäytöksessä klo 12 nähtävät elokuvat ovat keväällä 2019 valmistunut, Samppa Batalin ohjaama koskettava draama ÄITI (91 min -K12-), jonka alkukuvana nähdään Emma Kiurun 2018 ohjaama 1990-luvun alkupuolelle sijoittuva lyhytelokuva TAPAHTUKOON SINUN TAHTOSI (18 min -K12-). Päivän toisessä näytöksessä, klo 15 puolestaan sukelletaan synkempiin vesiin Roope Oleniuksen vuonna 2017 ohjaaman, ulkomaillakin huomiota herättäneen kauhudraaman KYRSYÄ – TUFTLAND (88 min -K16-) myötä. Kyrsyän alkukuvana nähdään Rauli Ylitalon ohjaama lyhytelokuva CONGRATULATIONS! YOU HAVE A NEW MATCH! (14 min -K16-), joka tarjoaa samaistumispintaa nykypäivän sinkuille.

22.10. klo 18:30 Early evening with Anssi Kasitonni
Lyhytelokuvanäytöksessä katsotaan Anssi Kasitonnin elokuvat Liitäjät ja Sakke. Ville Pirinen haastattelee Anssi Kasitonnia, aiheina mm. skeittauksen ja kuvataiteen leikkauspisteet, radio-ohjattavan skeittilelun rakentaminen, elokuvien ja elämän tarkoitus. Anssi Kasitonni on mm. Ars Fennica -palkittu taiteilija.

23.10. 17:30-19 Runoja ja ruutuja: Pekka Kytömäki ja Kaija Papu
Runoja ja ruutuja on nykyrunoutta ja nykysarjakuvaa kohtauttava tapahtumakiertue, joka startattiin syksyllä 2018 Pirkanmaan kuntien kirjastoissa. Kiertueella vaihtuvat taiteilijatyöparit keskustelevat runoilijan ja sarjakuvataiteilijan työstä läänintaiteilijoiden kanssa. Tilaisuus huipentuu esitykseen, jossa runoilijan teksti yhdistyy sarjakuvataiteilijan kuviin elämyksellisellä tavalla. Laikun tilaisuudessa mukana on erityinen skeittitwisti.

29.10. klo 18-20:30 Särinä-klubi: Lyyti, Juha Rautio & Veli-Matti Rintala, Saku Lillukka
Särinä on paitsi sanataiteelle, myös musiikille ja äänitaiteelle omistautunut runoklubi. Illan juontajana nähdään lavarunoilija Sema Hokkanen ja illan päättää open mic -osuus. Särinä tuotetaan yhteistyössä Viitapiiri ry:n kanssa. Särinä-klubia järjestetään normaalisti noin kuusi kertaa vuodessa ravintola Telakalla, mutta tänä syksynä Särinä tekee lokakuussa vierailun Kulttuuritalo Laikkuun.
Lyyti on vahvan omaääninen laulaja-lauluntekijä Helsingistä, ja hän luonnehtii musiikkiaan runoelmapopiksi.
Juha Rautio on monitaiteellisista esityksistään tunnettu runoilija Espoosta. Hän on aiemmin yhdistänyt lavarunoutta mm. jonglööraukseen ja tanssiin. Särinä-klubilla Rautio esiintyy yhdessä elektronimuusikko Veli-Matti Rintalan kanssa.
Saku Lillukka on tamperelainen runoilija ja kuvataiteilija. Hänen esikoiskokoelmansa Et löydä sitä muualta (Enostone Kustannus) julkaistiin 2017. Lillukka on intensiivinen esiintyjä, joka luottaa esiintyessään läsnäolon voimaan.

30.10. klo 18-19 Kauhutarinoiden ilta
Halloweenin lähestyessä yleisön kauhutarinat ja pelot heräävät eloon Laikun Musiikkisalin lavalla improvisaatioteatterin keinoin. Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli toteuttaa illan aikana erilaisin improvisaatiotekniikoin lyhyitä tarinoita, näytelmäkohtauksia, sketsejä, lauluja, runoja, sananlaskuja – kaikki tämä yleisöltä kerätyistä aiheista. Esityksessä käytettävät improvisaatiotekniikat ja esityksen runko on suunniteltu etukäteen, muuten kaikki tapahtuu vuorovaikutuksessa katsojien kanssa. Lavalla nähdään Snorkkelin näyttelijöistä Reeta Annala ja Harri Kailanto ja illan muusikkona toimii Juhani Valkama. Jokainen Improvisaatioteatteri Snorkkelin esitys on aina uusi ensi-ilta, sillä mitään esityksestä ei ole nähty aikaisemmin, vaan kaikki syntyy hetkessä! Luvassa on siis takuulla ennenäkemätön ja hauska esitys!

Vapaa pääsy

Jaa:
Tarinatehdas Goes Laikku 16.-30.10.