Rullan syyslomaviikko

16.10.-20.10.2019 | 12:00-16:00 Järjestäjä: Lastenkulttuurikeskus RullaSijainti: Lastenkulttuurikeskus Rulla

Kuvaus

Lue minut -näyttely avautuu 12.10.
Näyttely on oodi kirjalle, lukemiselle ja kirjoittamiselle! Näyttely perustuu Sanna Pelliccionin ja Siri Kolun Lue minut -nimiseen kirjaan (Otava, tammikuu 2018). Toiminnallisessa näyttelyssä sukelletaan kirjan kuvituksien ja tekstien tunnelmien pohjalta rakennettuun unenomaiseen maailmaan, kirjojen maailmaan, jossa kaikki on mahdollista.

RUNOKORTTIASKARTELU
La 12.10. klo 11-15
Hihittääkö syyssade aamuyöllä ruohikossa vai leikkiikö kujeileva lehti piilosta puun juurella?
Sanataideyhdistys Yöstäjän runokorttiaskartelussa keksitään omia luontoaiheisia vertauksia ja askarrellaan niistä hauskoja kortteja.

RUNOLYHTY-TYÖPAJAT
Ke 16.10. klo 13 ja klo 15
To 17.10. klo 10 ja klo 12
Ryhmään mahtuu mukaan max. 12 lasta. Viisi vuotta täyttäneet lapset voivat osallistua tunneille itsenäisesti, alle 5-vuotiaat aikuisen seurassa. Kesto n. 1h Ilmoittautuminen ennakkoon:
http://bit.ly/runolyhtytyopajat


SATUPÄIVÄN SATUJUKEBOXI
Pe 18.10.klo 10 ja klo 12
Satupäivänä pääset hassuttelemaan lastenohjelmista tutun Veeran kanssa. Veeralla on mukanaan satujukeboxi, joka kätkee sisäänsä satuja ja tarinoita. Saattaapa ilmoille tupsahtaa myös loru, laulunpätkä taikka vaikka vitsi! Satujukeboxiin ei ennakkoilmoittautumista. Mukaan mahtuu kerralla n.50

SATUPÄIVÄN LUKUKOIRA-TUOKIOT
Pe 18.10. klo 10-12
Tuokioihin ilmoittaudutaan etukäteen.
Lukukoiran tehtävä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä korjaa vaan kuuntelee rauhallisesti lapsen lukemista. Lukulemmikki on rohkaiseva ja lempeä ystävä, jonka seurassa ei tarvitse jännittää. Mukaan voi ottaa oman kirjan tai lukea tarjolla olevia kirjoja.

Rullan lukukoiratuokioissa lapsien tarinoita kuuntelee Lily. 15-minuutin pituiset lukuajat varataan ennakkoon.
http://bit.ly/lukukoira-tuokiot

LASTENLAVA
Rullan Estradi-tilan Lastenlava on avoinna esityksille myös syyslomaviikolla. Lava on vapaa laululle, tanssille tai vaikkapa runoesityksille!

RUSKAPUUT-TYÖPAJA
Syyslomaviikon nonstop-pajassa Rullan puut pukeutuvat ruskaan, ja asusteleepa lehtien joukossa myös joku tuttu eläin. Pajassa askarrellaan syksyisiä lehtiä ja tehdään siilille piikkejä. Työpaja sopii kaikenikäisille ja siihen voi osallistua aina Rullan
aukioloaikoina.

Vapaa pääsy

Jaa:
Rullan syyslomaviikko