Taideteos ongelmana -seminaari

8.10.2019 | 14:00 Järjestäjä: Aimo HyvärinenSijainti: Luentosali

Kuvaus

Taiteilijoita on joka kaupungissa, maassa ja jokaisessa kylässäkin. On myös taiteen keräilijöitä, taidegallerioita ja taidemuseoita. Paljon taidetta joka paikassa – se voi olla myös ongelma. Kun taiteilija kuolee, hänen työhuoneensa on täynnä teoksia ja kun taiteilija vaihtaa työhuonetta, tai luopuu siitä, on ongelma missä säilyttää kaikki nämä teokset. Museot eivät enää juurikaan halua kartuttaa kokoelmiaan eikä hyvänkään taiteen myyminen isoissa erissä ole helppoa.

Taideteos ongelmana -seminaarin paneelikeskustelu avaa aihetta taiteen säilyttämisen, varastoinnin, museoiden kokoelmien sekä taiteilijoiden näkökulmasta. Samalla pohditaan taiteen muuttuvaa paradigmaa.

Paneelin jäsenet: Aimo Hyvärinen, Laura Luostarinen, Sisko-Tuulikki Toijonen ja Juha Merta.

Taideteosten kohtalot liittyvät meihin kaikkiin – Laikun Studiossa esillä oleva näyttely Taideteos ongelmana / Art as Problematic Waste seuraa taiteen kohtaloita ja ongelmia.

Teoksemme kunnioittaa taiteen kohtaamisen elämystä ja sen tekemisen nautintoa samalla kun seuraa itse teosten toisinaan ongelmallista taivallusta. Teoksemme osallistuu keskusteluun taiteen paradigman uudelleenmäärittelystä ja näyttää uusia näkökulmia taiteen kohtaamiseen. Mukana teoksessa mm. Baren Baren group, Riikka Enne, Helinä Hukkataival, Risto Hämäläinen, Martti Kapanen, Otso Kantokorpi, Michael Landy, Laura Luostarinen, Jan Olof Mallander, Leena Mäki-Patola, Heikki Mäntymaa, Pekka Paikkari, Michael Pinsky, Erkki Pirtola, Hannu Riikonen, Helge Riskula, Ossi Somma, Tapio Suominen, Ilkka-Juhani Takalo-Eskola, David Waterworth, Adolfo Vera ja Vesa Vehviläinen.

Video- ja ääni-installation tekijät mediataiteilija Aimo Hyvärinen (FM) ja äänitaiteilija David Chapman (PhD) ovat pitkän taiteilijauransa aikana verkostoituneet hyvin taiteen kentälle ja tuntevat taiteen sisällön ja jakelun ongelmat.

Dokumenttielokuvan ensi-ilta ja Taideteos ongelmana -seminaari 8.10. Kulttuuritalo Laikku

Klo 14–15 Dokumenttielokuva Taideteos ongelmana ensiesitys, esittely Aimo Hyvärinen
Klo 15–16 Paneelikeskustelu taideteosten säilyttämisestä ja taiteen muutoksesta
Klo 16 Aikaa tutustua videotriptyykkiin Kulttuuritalo Laikun Studiossa

Näyttely Taideteos ongelmana / Art as Problematic Waste on nähtävillä Kulttuuritalo Laikun Studiossa 7.10–30.10.2019.

Vapaa pääsy

Jaa:
Taideteos ongelmana -seminaari