Off Tampere: Vocal! Worse than ever!

11.8.2019 | 15:00 Järjestäjä: Tampereen Teatterikesän OFF Tampere -ohjelmistoSijainti: Laikunlava

Kuvaus

Vocal! on rento seinäjokinen lauluyhtye, joka esittää rytmimusiikkia moniäänisesti suomeksi ja englanniksi. Ryhmään kuuluu parisenkymmentä naista ja sen taiteellinen johtaja ja pianisti on Satu-Maarit Veikkola. Keikoilla naisia säestävät myös Jussi Lahtinen (lyömäsoittimet) ja Ilkka Kivimäki (basso). Esityksiä elävöittävät koreografiat, jotka on tänä vuonna tehnyt Virpi Aho.

Vocalin esitysten teemat vaihtuvat vuosittain. Viime aikoina Vocal! on esittänyt 50-luvun tyyliin muokattuja kappaleita, ollut täynnä "ämmäenergiaa" ja tarjonnut matkan animaatiomusiikin maailmaan. Syksyllä 2018 teema oli Vocal! goes bad ja keväällä 2019 oltiin Worse than ever!

Esiintyjien sanoin: "Perfektionismin vastaisen teemamme mukaan Tampereellakin on luvassa rentoa meininkiä, tanssia ja takuuvarmasti myös yllättäviä mokia. Mukana on ensimmäistä kertaa toukokuussa Seinäjoella esitetty Korvamato-mashup, joka on Satu-Maarit Veikkolan käsialaa. Siihen saatiin inspiraatiota Vocalin faneilta, jotka ehdottivat mashuppiin omia korvamatojaan. Tätä tuttua, mutta samalla uutta kappaletta kannattaa ehdottomasti tulla kuulemaan ja laskemaan montako eri kappaletta siihen sisältyy. Keikalla voi kuulla myös Disney-elokuvien pahiksista, siitä, miten aina ei tarvitse olla hyvä tyttö ja siitä, miten huono maine ei aina ole huono juttu. Smells Like Teen Spirit ja Bad Things edustavat setin englanninkielistä osuutta.". Vocalin naiset taipuvat myös rytmiryhmäksi Itserakkausjuttuu-nimisessä kappaleessa.

Vocalin ideana on ollut perustamisestaan saakka (2013) olla erilainen lauluryhmä, joka ei noudata perinteitä. Vocal on lahjakkaiden "lauluämmien" porukka, jotka kaikki haluavat laulaa yhdessä yhtyeenä ja tehdä sen naisellisella rock-asenteella. Vocalin tavoitteena on taidokkaan laulamisen ja hyvän show-meiningin lisäksi tuoda esityksillään esiin itsensä hyväksymisen, vapautumisen ja pystyvyyden teemoja. Erilaiset naisteemat, feminismi ja kapinahenkisyys yhdistävät myös ryhmän laulajia.

Vapaa pääsy

Jaa:

Off Tampere: Vocal! Worse than ever!