Hanna Kahrola & Mia Tiihonen: Further 2.0.

5.6.-27.06.2019 | 00:00-00:00 Järjestäjä: Kulttuuritalo LaikkuSijainti: Studio

Kuvaus

Laikun Studio:
ti - pe klo 9 - 21
la - su klo 10 - 18

Further 2.0. -tanssielokuvaprojektissa olemme tutkineet tanssielokuvan teon mahdollisuuksia vahvasti tanssitaiteilijanäkökulmasta. Käytämme elokuvassa osana “first person perspectiveä". Osana projektia olemme tutustuneet erityisesti avant garde-, scifi- ja toiminta- tyylilajien first person -tekniikkaa käyttäviin elokuviin ja inspiroituneet niistä suhteessa omaan teokseemme. Inspiraatioelokuvantekijöinä toimivat meille tässä projektissa erityisesti Maya Deren ja Ilya Naishuller. Kuvatusta materiaalista teemoiksi ovat nousseet arjen supersankarius, esiintyjyyden ja tekijyyden yhtäaikaisuus sekä henkilöhahmon reagoiminen eri ympäristöihin. Yhtenä tavoitteena projektissa on ollut määritellä tanssielokuvan ominaisuuksia ja erityispiirteitä itsellemme tanssielokuvan tekijöinä.
Mia Tiihonen on opiskellut tanssielokuvan tekoa Bath Spa Universityssä Englannissa sekä tehnyt useita tanssielokuvia, joita on esitetty tanssielokuvakilpailuissa ja teosilloissa. Hanna Kahrola on opiskellut tanssielokuvaa osana Dance partnership -opintoja The Danish National School of Performing Artsissa sekä esiintynyt aiemmin muutamissa lyhyt- ja tanssielokuvissa.

Projektia on tukenut Taiteen edistämiskeskus/Pirkanmaa sekä Kulttuuritalo Laikku/Tampereen kaupunki. Projektiin on saatu mentorointitukea Bath Spa Universitystä Iso-Britanniasta (tutkintovastaava, PhD, tanssielokuvantekijä Chris Lewis-Smith).

Elokuva (kesto n. 8 min) pyörii "looppina" näyttelyn aukioloajan. Näyttelyyn vapaa pääsy.

Konsepti ja editointi: Hanna Kahrola ja Mia Tiihonen

Kuvaus ja ohjaus: Mia Tiihonen

Esitys: Hanna Kahrola

Vapaa pääsy

Jaa:

Hanna Kahrola & Mia Tiihonen: Further 2.0.