TULEVAISUUDEN TOIVOT – Sara Hildén -akatemian lasten ja nuorten kevätnäyttely

4.5.-26.05.2019 | 09:00-18:00 Järjestäjä: Tampereen kaupunki & Kulttuuritalo LaikkuSijainti: Galleria

Kuvaus

KUVISKOULUN TULEVAISUUSVISIOT LAIKUSSA

Lukuvuoden 2018 - 2019 aikana kuvataidekoulun kaikki 7 - 16 -vuotiaat oppilaat ovat työskennelleet tulevaisuuden ajattelun parissa. He ovat tutkineet erilaisia tulevaisuusvisioita - toiveikkaita utopioita tai synkkiä dystopioita sekä tehneet suunnitelmia tulevaisuudessa selviämiseen. Työskentelyn pohjana on käytetty tulevaisuuden tutkimisen välineitä, havainnoitu megatrendejä sekä heikkoja tai vahvoja signaaleja.

Nuorimpien oppilaiden työskentely on ollut leikkisää heittäytymistä ajatusleikkeihin. Heidän teoksissaan on fantasiaa, tarinallisuutta, huumoria.

Isommat ovat miettineet paljon tulevaisuuden ihmistä, tehneet mm. suunnitelmia tulevaisuudessa selviämiseen ja olemiseen. Esiin on piirtynyt synkähköjäkin sävyjä, sekä todellisia että kuviteltuja pelkoja tai uhkakuvia.

Ilmastonmuutosta on käsitelty todella laajasti ja eri tavoin.

Näyttelystä löytyy mm. värikkäitä pienoismallirakennuksia, joista koostuu Marsin siirtokunta, Tulevaisuuden Sampo -valokuvia, keppinukkehahmot Geenimanipuloidut superolennot, Tulevaisuuden kasveja ja Taidebakteereja, Saiemenpankki -keraaminen installaatio sekä Tulevaisuus minussa - valokuvia.

Kuvataiteellinen työskentely kehittää havaintokykyä, teknistä osaamista, materiaalien hallintaa ja omaa ilmaisukykyä, mutta taiteellinen työskentely myös auttaa käsittelemään vaikeita ja laajoja aiheita, luomaan hahmoa sanoiksi pukemattomaan.

Näyttely Tulevaisuuden toivot kuvittaa hienosti lasten ja nuorten tuntoja ja näkymiä.

Vapaa pääsy

Jaa:

TULEVAISUUDEN TOIVOT – Sara Hildén -akatemian lasten ja nuorten kevätnäyttely