Ekokatastrofin uhka ahdistaa - voiko kukaan enää tehdä mitään?

27.3.2019 | 18:00 Järjestäjä: Luonto-Liiton Hämeen piiri rySijainti: Musiikkisali

Kuvaus

Ekokriisin uhka ahdistaa – voiko kukaan enää tehdä mitään?

Ilmastonmuutos, luonnonvarojen riisto, elinympäristöjen tuhoaminen, sukupuuttoaalto, ympäristömyrkyt, mikromuovit merissä... Ympäristöahdistukseen riittää syitä. Mediassa ympäristöuhkista puhutaan tavalla,
joka tarjoaa faktoja muttei juurikaan välineitä niiden aiheuttamien tunteiden käsittelyyn. Ajattelevaa ihmistä eivät viiden kohdan vinkit vihreään kulutukseen lämmitä, sillä ongelmia on paljon ja niiden ratkaisemiseen tarvitaan yhteiskuntapolittiisia keinoja sekä paikallisella ja globaalilla tasolla.

Onko meillä vielä toivoa ja mihin se perustuu? Kuinka voimme käsitellä yhteisöllisesti ympäristötuhoon liittyviä surun, ahdistuksen ja pelon tunteita työstäen ne muutosvoimaksi paremman huomisen rakentamiseen?

Näihin kysymyksiin vastaavat ympäristötutkija ja teologian tohtori Panu Pihkala ja kasvatustieteen dosentti Antti Saari ke 27.3. klo 18-20 Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa. Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan. Luonto-Liiton Hämeen piiri ry:n järjestämä tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Vapaa pääsy

Jaa:

Ekokatastrofin uhka ahdistaa - voiko kukaan enää tehdä mitään?