Luentosarja: Barokin taide ja arkkitehtuuri

21.2.-21.03.2019 | 17:00-18:30 Järjestäjä: Tampereen Taiteilijaseura ry.Sijainti: Luentosali

Kuvaus

Luentopäivät: to 21.2., to 28.2., ke 6.3., to 14.3. ja to 21.3. klo 17.00-18.30. Luennoitsijana Anne Paldanius. Hinta 38 €.

Luentosarja esittelee barokin kuvataidetta ja arkkitehtuuria 1600-luvulla sekä tyylisuunnan taustalla olevia moninaisia ilmiöitä Euroopan uskonnollisessa, poliittisessa ja taloudellisessa kehityksessä. Luento alkaa Italian Bolognasta, jossa uusi ilmaisu tuli ensimmäistä kertaa esille Carraccin veljesten tuotannossa, sekä Roomasta, jossa työskenteli mm. Caravaggio. Roomassa myös barokin arkkitehtuuri nousi kukoistukseensa.

Espanjan barokki oli hovitaidetta ja sen suurin mestari oli Diego Velazquez. Myös Ranskan barokkiklassismi keskittyi hovitaiteeseen, vaikka tärkeimmät maalarit, Nicolas Poussin ja Claude Lorrain, työskentelivät Italiassa, kaukana Aurinkokuninkaan hovista.

Flanderin alue oli katolista, joten sen taidekin seurasi Italian ja Espanjan esimerkkiä suurimpana mestarinaan Pieter Paul Rubens. Hollanti puolestaan protestanttisena valtiona muutti radikaalisti taiteen suuntaa. Uskonnolliset aiheet väistyivät laatukuvamaalauksen tieltä ja taiteilijat alkoivat suuntautua kohti realistisempaa ilmaisua. Mestareina mm. Rembrandt, Hals ja Vermeer. Lopuksi katsauksena barokin ilmentymiä muissa maissa, mm. englantilainen barokkiarkkitehtuuri.


Ilmoittautuminen: 31.1.2019 mennessä: info@tampereen-taiteilijaseura.fi, 010 420 2040 tai nettisivujen kautta: http://tampereen-taiteilijaseura.fi/events/luentosarja-barokin-taide-ja-arkkitehtuuri/

Maksullinen tilaisuus, Vaatii ennakkoilmoittautumisen 38 €

Jaa:

Luentosarja: Barokin taide ja arkkitehtuuri