Tiiliskivi-klubi 2019

16.2.2019 | 18:00 Järjestäjä: Teema rySijainti: Musiikkisali

Kuvaus

Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijat palkitsevat jo 18. kerran vaille ansaitsemaansa huomiota jääneen kaunokirjallisen teoksen Tiiliskivi-palkinnolla 16.2.2019 Tampereella Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa. Illan ohjelmassa on palkinnonjaon lisäksi musiikkia ja runoutta sekä finalistikirjojen ja -kirjailijoiden esittelyä. Illan aikana kuulemme runoilija Stina Saarta ja illan musiikista vastaa Pääsky. Lisäksi ääneen pääsevät finalistikirjailijat!

Tiiliskivi?
6 kg – Suomen painavin kirjallisuuspalkinto

Tiiliskivi on Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry:n vuosittain jakama kirjallisuuspalkinto. Palkinnon ideana on nostaa esiin laadukkaita kotimaisia kaunokirjallisia teoksia, jotka eivät ole saaneet ansaitsemaansa huomiota mediassa. Kiertopalkintona oleva tiiliskivi on peräisin Finlaysonin seinästä ja symboloi palkitun kirjan painavaa tekstiä samalla kun punatiili kuvaa palkinnon tamperelaista alkuperää.

Tiiliskivi-ehdokkaiden valintaprosessissa on pyritty ottamaan mahdollisimman kattavasti huomioon monenkokoiset kustantamot ja eri kaunokirjallisuuden lajit romaaneista sarjakuviin ja esseistä runoihin. Tiiliskiven historia ulottuu vuoteen 2001, mistä lähtien Finlaysonin tehtaan seinästä peräisin oleva järkäle on kiertänyt yhteensä jo kuudentoista kirjailijan luona. Tiiliskivi-palkinnon ovat voittaneet mm. Marko Annala, Heikki Salo, Katja Kettu ja Riikka Pelo, ja ehdokkaina ovat olleet esimerkiksi Sofi Oksanen ja Emma Puikkonen.

Vapaa pääsy

Jaa:

Tiiliskivi-klubi 2019