Alina Sinivaaran näyttely Höntsy - Maalauksia jääkiekosta

5.1.-27.01.2019 | 00:00-00:00 Järjestäjä: Sijainti: Studio

Kuvaus

HÖNTSY

Näyttely avoinna Laikun Studiossa:
5.1. - 27.1.2019
ti - pe 9 - 21
la - su 10 - 18

Höntsy-näyttelyni Kulttuuritalo Laikussa Tampereella luo taiteen keinoin tunnelmia ja kuvia jääkiekko-ottelusta tai toisaalta treenistä — höntsystä. Jääkiekon vauhdikas tunnelma, kontaktit ja nopeasti vaihtuvat tilanteet viehättävät minua. Fanikulttuuri, urheilun infrastruktuuri sekä lajin pitkä perinne ovat Tampereella näkyvästi esillä. Siksi tällä kertaa olen maalannut juuri jääkiekkoa. Pyrin löytämään ja tuomaan esiin uusia merkityksiä tai synnyttämään kokonaan uusia katsojan mielessä. Minua kiinnostavat taidemaailman ja urheilumaailman leikkauspisteet, joissa tapahtuu jotain molempien maailmojen yhteistä ja ulkopuolista.

Maalaan maalauksia, joissa tavoittelen urheilun ja taiteen maailmojen yhdistymistä. Maalaan ekspressiivisellä otteella urheilukenttiä ja -stadioneita, mainoskylttejä, verkkoja, maaleja, peliasuja ja urheilun ympärillä pyörivää fanitusta ja juhlahumua. Minua kiinnostavat erityisesti joukkuelajit, niiden yhteisöllisyys, voiton tematiikka ja vauhdikas fyysinen liike. Tavoittelen maalauksillani tunnelmaa, jossa katsoja itse tempautuu osaksi pelitilannetta tai katsomoon tuhansien muiden joukkoon.

Etsin maalauksillani erilaisia näkökulmia urheilun maailmaan. Ajattelen, että maalaukseni voivat parhaimmillaan tuoda sellaisia ihmisiä yhteen, jotka normaalisti eivät ole toistensa kanssa tekemisissä. Olen kiinnostunut siitä vuoropuhelusta, joka voi syntyä kun taide ja urheilu, estetiikka ja hiki kohtaavat.

- Alina Sinivaara -

Teoskuva: Sonja Suominen

Vapaa pääsy

Jaa:

Alina Sinivaaran näyttely Höntsy - Maalauksia jääkiekosta