Videokanava Presents: Resolution / Kumous -videoscreening

29.9.2018 | 20:00

Sijainti: Puisto

Kuvaus

VIDEOKANAVA PRESENTS:
RESOLUTION / KUMOUS

Videokanava Online Galleria esittää videoteoksia taiteilijoilta ja elokuvantekijöiltä aiheena Kumous / Resolution. Näyttelykiertueen teema käsittelee yhden miehen / naisen vallankumousta, kansalaisaktivismia ja muutosta neljän eri kuraattorin omien- sekä heidän valitsemiensa teostensa kautta. Kuraattoreina toimivat Taija Goldblatt (Suomi), Camoo Rashedpoor (Iran), Onni Lillqvist (Suomi) sekä Shubhangi Singh (Intia).

“Kun vallitseva todellisuutta ei enää voi sulkea tietoisuuden ulkopuolelle, kun passiivisuus ei enää ole vaihtoehto, kollektiivinen energia ilmentyy massavirtauksena, joka on kohdistuu toimintaan. Vauhti kutsuu vastarintaa ja liike kerää liikehdintää. Voiko kollektiivinen tietoisuus valmistaa liittoutumia? Miten voimme lunastaa väärät historialliset kertomukset? Voiko historia puhua nykyhetkellä? Voiko se väittää, kiistää, keskustella? Voiko se antaa anteeksi?

Videokanava järjestää aiheesta muun muassa ulkoilmanäytöksiä Tampereella elokuusta 2018 lähtien. Videoita esitetään myös eri gallerioissa ja muissa kulttuurikohteissa ja tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla.

Lisätietoa aiheesta ja näytöskalenteri osoitteessa www.videokanava.com.

Tervetuloa näytöksiin!

Vapaa pääsy

Videokanava Presents: Resolution / Kumous -videoscreening