Inner Nature – hyökyaaltoa vastaan: 12 lyhytelokuvaa vedestä & keskustelu

19.9.2018 | 18:00

Sijainti: Luentosali

Kuvaus

(Kaikissa teoksissa ei ole puhetta. Milloin on, tekstitykset ovat englanniksi. Teokset ovat ymmärrettävissä ilman tekstitystäkin.)

Inner Nature – hyökyaaltoa vastaan on elokuvaohjaajien ja videotaiteilijoiden kansainvälisen verkoston eri maissa kiertävä videoteosten kokonaisuus.  Tämänkertainen esitys on toteutettu yhteistyössä Inner Nature Networkin, Tampereen Maan ystävät ry:n ja Maan ystävät ry:n sekä Kulttuuritalo Laikun kanssa.

Ohjaajat (Official Selection) ovat Ronnie Karfiol, Johanna Reich, Roosje Verschoor, Lucía Loren ja Juanma Valentín, Nobina Gupta ja Pat Van Boeckel sekä (Variable Selection) Anna Day, Despina Economopoulou, Antonia Bañados, Kim Jin Kook, Clare Charnley & Patricia Azevedo ja Hugh Livingston. Laikun näytöksessä yleisön kanssa keskustelemassa ovat Tampereen Maan ystävät ry:stä Anna-Katri Kulmala sekä Suomen Maan ystävät ry:n vesiryhmästä erityisesti globaaliin vesikriisiin perehtynyt Olli-Pekka Haavisto.

INNER NATURE EXHIBITION on voittoa tuottamaton hanke, joka on kasvanut tarpeesta tarjota audiovisuaalisten teosten avulla heijastuksia taiteesta ja ekologiasta. Se on joka toinen vuosi toteutuva kiertävä näyttely, jonka pyrkii luomaan kulttuurisia vaikutteita ympäristöjalanjäljen kaventamiseksi. Verkosto toivoo antavansa näkyvyyttä kohtaamillemme maailmanlaajuisille haasteille ”antroposeenin” aikakaudella.

Näyttely haluaa olla osa kriittista kulttuurista liikettä, joka ekososiaalisella sitoutumisellaan edistää tietoisuuden kasvua ja kutsuu yhteiseen osallisuuteen.

Aiemmat kaksi näyttelyä esitettiin erilaisissa taidetiloissa Espanjassa, Ranskassa, Suomessa, Yhdysvalloissa ja Chilessä. Näyttelyn ovat kuratoineet Chiara Sgaramella, Estela de Frutos ja Lorena Rodríguez Mattalía, Universitat Politècnica de València.

Inner Nature Network, innernatureexhibition.com
Maan ystävät ry, www.maanystavat.fi

Vapaa pääsy

Inner Nature – hyökyaaltoa vastaan: 12 lyhytelokuvaa vedestä & keskustelu