Skeittaus ja kaupunki

24.8.-25.08.2018 | 19:30-20:00

Sijainti: Puisto, Laikunlava, Luentosali, Aulagalleria

Kuvaus

Kaupungit ovat skeittauksen keskeisin näyttämö. Skeittarit käyttävät kaupunkitilaa omiin tarkoituksiinsa ja tulkitsevat arkkitehtuuria uusin, alati muuttuvin tavoin. Skeittaukseen liittyy vahvasti myös DIY, eli tee-se-itse -kulttuuri, jonka myötä harrastajat ovat itse rakentaneet skeittaukseen sopivia ympäristöjä ja luoneet ainutlaatuista arkkitehtuuria ja kaupunkia. Tapahtuma koostuu skeittausta käsittelevistä dokumenttielokuvista, valokuvanäyttelystä, skeittauksen ja kaupunkitilan suhdetta luotaavasta seminaarista sekä tietenkin skeittaustapahtumasta.

Perjantaina 24.8. klo 19.30-21.00 Laikun lavalla esitetään skeittausaiheiset dokumenttielokuvat Abkhazia (ohjaus Vantte Lindevall) ja Suuren Urheilujuhlan Tuntua (ohjaus Juice Huhtala). Ennen näytöksiä keskustellaan skeittauksen kuvaamisesta ja dokumentoinnista ohjaaja Vantte Lindevallin kanssa.

Lauantaina 25.8. klo 12-16 Laikun luentosalissa pidetään Skeittausseminaari, jonka tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtuman nettisivuilla ja somessa. Seminaarin jälkeen skeittaustapahtuma ja DJ-musiikkia Laikun pihassa klo 16-20.

Skeittausta ja kaupunkitilaa käsittelevä valokuvanäyttely avautuu 24.8. Laikun aulagalleriassa.

Elokuvat, seminaari, näyttely ja tapahtuma ovat maksuttomia. Tapahtuma on osa TADA - Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikko ohjelmaa.

Tapahtuman kuva Vantte Lindevall

Vapaa pääsy

Skeittaus ja kaupunki