Hair, Hamlet ja hellyyden hetket – Viisi vuosikymmentä Teatterikesää -juhlanäyttely

2.8.-28.08.2018 | 10:00-18:00

Sijainti: Galleria

Kuvaus

Juhlavuoden kunniaksi Tampereen Teatterikesä -festivaali sukeltaa menneisiin vuosikymmeniin sanoin ja kuvin.

Teatterikesä sai alkunsa vuonna 1968 Aamulehden kriitikko Olavi Veistäjän ideasta lisätä kesäistä kulttuuritoimintaa Tampereella ja liittää kaupunki valtakunnalliseen kulttuurijuhlien sarjaan. Ensimmäinen festivaali järjestettiin yhteistyössä Tampereen kaupungin ja paikallisten teatterien kanssa elokuussa 1969. Tuolloin Tampereen Popteatterin Hair-musikaali nousi valtavaksi ilmiöksi, ja Teatterikesä sai vahvat siivet tulevaa varten.

Viiden vuosikymmenen aikana Teatterikesässä on vieraillut yhteensä 1463 hätkähdyttävää, liikuttavaa ja persoonallista esitystä. Esiintyjiä on saapunut niin kotimaasta kuin maailmaltakin aina Australiasta, Chilestä ja Norsunluurannikolta asti. Elokuun lämmössä Pääohjelmistossa on nähty erilaisia klassikkotulkintoja, puhuttavia teatteri-ilmiöitä, kokeellisia performansseja ja runsaasti visuaalista ilotulitusta.

Juhlavuoden kunniaksi Teatterikesän arkistoista puistellaan pölyt ja nostetaan takaisin valokeilaan osa esityskuvista, sanomalehtiteksteistä ja muista muistoista. Hair, Hamlet ja hellyyden hetket – Viisi vuosikymmentä Teatterikesää -näyttely aukeaa Kulttuuritalo Laikun Galleriassa 2. elokuuta ja on nähtävillä 28. elokuuta asti.

Näyttely on avoinna Laikun aukioloaikojen mukaan
ti–pe 9–21
la–su 10–18

Näyttely on maksuton ja avoin kaikille.

Vapaa pääsy

Hair, Hamlet ja hellyyden hetket – Viisi vuosikymmentä Teatterikesää -juhlanäyttely