Suoraan sisältöön

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Hatanpään valtatie 7
(linja-autoaseman rakennus)
33100 Tampere
040 824 9118

rulla(at)tampere.fi
#lastenrulla

Katso kartalta ›
Yhteystiedot ›

Huom! Uusien väliaikaisten tilojen pienen koon vuoksi emme ota vastaan ryhmävierailuja.

Rulla on suljettuna yleisöltä 30.4.2021 saakka.

Aukioloajat:

Ke 9-18
To-pe 9-14
La-su 10-16

Aukioloaikojen poikkeukset ›

Turvallisen vierailun ohjeet › (pdf)

Vierailitko Rullassa?
Vastaa palautekyselyyn > (my.roidu.com)

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen keskustassa. Rulla toimii tällä hetkellä väliaikaisissa tiloissa osoitteessa Hatanpään valtatie 7 (linja-autoaseman rakennus). Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Sisäänpääsy on maksuton ja ohjaaja on paikalla kävijöitä varten.

Rullassa koko perhe voi tehdä yhdessä. Huomioithan, että alle 10-vuotiaiden lasten mukana on aina oltava oma vastuullinen aikuinen. Rullassa on asiakaskeittiö ja pöytiä omien eväiden syöntiä varten.

Paperoidulla seinällä kiinnitettynä vesivärinappeja, joiden avulla lapsi maalaa seinään kuvioita.

Lapsiryhmä seuraa lattiaan heijastettua lampi-animaatiota Metsänpeitto-nimisessä näyttelyssä.

Rulla suljettuna 30.4.2021 saakka

Tampereen kaupungin linjauksen mukaisesti Lastenkulttuurikeskus Rulla on suljettuna yleisöltä 30.4.2021 saakka. Perhekerhon kokoontumiset on peruttu, mutta pyrimme järjestämään toimintaa etänä.

Pysytään edelleen turvassa ja nähdään taas pian!


Tervetuloa Metsänpeiton virtuaalikierrokselle

Rullan Metsänpeitto-näyttelyn virtuaalikierroksella pääsette seikkailulle Tapiolaan, metsänkuninkaan maille ja kuulette tarinoita ja uskomuksia metsän väestä, kuten Tapiosta, Sinipiiasta ja Näkistä. Kukaties joudutte kierroksen aikana metsänpeittoon, metsänhaltijoiden salaiseen maailmaan. Oppaana matkalla kulkee metsänhaltija Hilla Naavakorva. Leikkikää ja mielikuvitelkaa! Metsä odottaa teitä ja uusia tarinoita.

Lisätietoja ja virtuaalikierros Metsänpeitto-näyttelyssä >
 


Rullan perhekerhot etänä

Rullan perhekerho-kokoontumiset ovat hetken aikaa tauolla, mutta osallistumaan pääsee onneksi etänä! Joka tiistai julkaisemme Facebook-sivuillamme Etäperhekerho-päivityksen, josta löytyy mm. vinkkejä laulu-leikkehin sekä työpaja-ohjeita. Tervetuloa mukaan!

Rullan etäperhekerhon Olohuonetempun live-lähetys oli tiistaina 16.3. klo 9.30 ja nyt pääset seuraamaan lähetystä tallenteena! Liikuntapalveluiden Olohuonetemppu on perheen yhteistä aikaa liikunnan ja leikkien iloisessa maailmassa. Tuokiot sisältävät mielikuvia, musiikkia, leikkejä, loruja, temppuilua sekä erilaisia välineitä.

Katso Olohuonetempun tallenne täältä > (youtube.com)


Ilmoittautumiset Rullan tapahtumiin, Taidetunnille ja Perhekerhoon

Taidetunti

Rullan Taidetunnilla tehdään ohjaajan kanssa askartelu, taideteos tai käsityö. Viisi vuotta täyttäneet lapset voivat osallistua tunneille itsenäisesti, alle 5-vuotiaat aikuisen seurassa. Lisätietoja Taidetunnista löytyy näiden sivujen alaosasta.

Rullan Taidetunti järjestetään la 24.4. etäyhteyden kautta. Taidetunteja järjestetään kaksi kappaletta, englanninkielinen klo 9-10 ja suomenkielinen klo 11-12. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse osallistumislinkki Teamsiin. Taidetunti kestää yhden tunnin.

Mukaan mahtuu yhteensä 15 henkeä, jakautuen eri tuntien välille. Taidetuntia varten Rullasta voi hakea materiaalipaketin tiistaina 20.4, keskiviikkona 21.4 tai torstaina 22.4 klo 10-16.15 välillä. Materiaalipaketissa on rautalankaa, piippurassia, askartelupalloja sekä muuta materiaalia. Kotona taidetuntia varten voi varata tussit.

Ilmoittaudu taidetunnille tästä >> (ilmoittautuminen avautuu to 15.4. klo 10)

Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisesi, olethan yhteydessä Merja Kostamovaaraan joko sähköpostitse merja.kostamovaara(at)tampere.fi tai puhelimitse 044 431 4740.
 

Perhekerho

Perhekerhon kokoontumiset ovat tauolla 30.4.2021 saakka. Järjestämme toimintaa etänä ja tapahtuman tiedot päivittyvät tämän sivun alaosassa sijaitseviin tapahtuma-ilmoituksiin. Etäperhekerhot ovat avoimia kaikille ja niihin on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

Rullan Perhekerho on alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu teemallinen kerho. Ohjelma rakentuu eri teemojen esim. vuodenaikojen ja juhlien ympärille, ja myös perheiden toiveiden mukaisesti. Ilmoittautuminen on avoinna aina ilmoittautumisen alkamisesta seuraavan viikon maanantai-iltaan saakka. Lisätietoja Perhekerhoista löytyy tämän sivun alaosasta.


Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisesi, olethan yhteydessä Merja Kostamovaaraan joko sähköpostitse merja.kostamovaara(at)tampere.fi tai puhelimitse 044 431 4740.

MUUTOKSET MAHDOLLISIA.


Rullan arvot ja tavoitteet:

ELÄMYKSELLISYYS: Elämyksiä löydetään niin taideteosten kuin oman tekemisenkin kautta.
MONITAITEISUUS: Tarkoituksena on häivyttää taiteiden raja-aitoja ja herättää lapsi tutkimaan eri taidemuotoja. Miltä sininen kuulostaa, mitä kuva kertoo?
TOIMINNALLISUUS: Lapsen omaa tekemistä ja toimintaa pyritään tukemaan kaikin tavoin. Rullassa voi päästää mielikuvituksensa temmeltämään!
Jokaisesta Rullan näyttelystä löytyy vähintäänkin yksi toiminnallinen piste. Lisäksi Rullassa järjestetään jatkuvasti erilaisia taidepajoja.

Metsänpeitto-videon Hilla Naavakorva hiipii Metsänpeitto-näyttelyssä.

Punaisella pöydällä papereita ja kyniä. Lapsen kädet piirtävät.