Virtuaalinen satutunti

Virtuaaliset satutunnit on suunnattu kaikenikäisille.

Jänis ja Siili
Satutunnin tarinassa jänis huijaa siili-kaveriaan, mutta kuka oikein lopuksi huijaakaan ketä? Ja kenellä mahtaa olla pitkät korvat?

Prinsessa ja herne
Satutunnilla kuullaan tarina prinssistä, joka etsii puolisokseen oikeaa prinsessaa. Miten todetaan, että tyttö on oikea prinsessa ja tuntuuko herne 40 untuvahöyhenpatjan läpi?

Hiiri kissalla räätälinä
Vanha suomalainen kansansatu räätäli-hiirestä, joka yritti ommella kissalle takkia. Ei onnistunut takin teko eikä edes housujen. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Aurinko ja tuuli
Aisopoksen klassikkosatu kahdesta taivaankappaleesta, jotka kilpailevat siitä, kumpi on vahvempi, aurinko vai tuuli?

Lohikäärme ja tyttö
Ke 13.5. klo 10
Tarina on tamperelaisen Ellan (7v) keksimä pienoissatu ystävyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä.

Satutuntien toteutus: Tampereen kaupunginkirjasto ja Lastenkulttuurikeskus Rulla  yhteistyössä Somana ry:n kanssa.


Virtuaalinen muskari

Uulun muskarituokiossa pääsee opettelemaan lauluja ja leikkejä, joita voi perheen pienimpien kanssa tehdä kotona. Muskarissa saa ohjeita ja ideoita, kuinka kotona voi pitää omia muskarituokioita.  Muskarit on suunnattu 0-5-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Muskari 1

Muskari 2

Muskari 3

Liikkuen, laulaen ja leikkien
 

Muskarit toteutetaan yhteistyössä yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Uulun kanssa.


Etäperhekerho

Rullan Etäperhekerhossa loruillaan, leikitään, lauletaan ja askarrellaan! Ohjelma julkaistaan Rullan facebook-sivuilla aina torstaisin ja lisätään kuukausittain tälle sivulle jälkikäteen.

Rullan Etäperhekerho maalis-huhtikuu
Rullan Etäperhekerho toukokuu


Etätaidetunti

Rullan Etätaidetunneilla tutustutaan kevään aikana erilaisiin kotoa helposti löytyviin materiaaleihin, joilla pystyy taiteilemaan ja askartelemaan vaikka mitä! Etätaidetunti julkaistaan aina lauantaisin Rullan facebook-sivuilla ja lisätään kuukausittain tälle sivulle jälkikäteen.

Rullan Etätaidetunnit maalis-huhtikuu
Rullan Etätaidetunnit toukokuu


Koko perheen puuhakortit

Koko perheen puuhakortit rikastavat perheen yhteistä arkea. Korteissa on kullekin ikäryhmälle yhteensä kaksitoista omaa puuhakorttia, jotka innostavat koko perhettä heittäytymään, hulluttelemaan, kokeilemaan ja ihmettelemään.


Kortit vievät perheet seikkailemaan luontoon, antavat ohjeita millaisia sirkustemppuja voi tehdä vaikka olohuoneen lattialla. Kortit myös
muistuttavat yhdellä jalalla pomppimisen ilosta.

Puuhakortit 0–1 -vuotiaat
Puuhakortit 1–2 -vuotiaat
Puuhakortit 2–3 -vuotiaat
Puuhakortit 3–4 -vuotiaat
Puuhakortit 4–5 -vuotiaat

Puuhakortit 5–6 -vuotiaat

Kortit on toteuttanut Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut sekä lasten ja nuorten terveyspalvelut. Korttien sisällöstä ovat vastanneet liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuurialan ammattilaiset UKK-Instituutista, Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEsta ja LifeCircuksesta.