Usein kysytyt kysymykset

Saako vaunut tuoda sisälle?
Kyllä saa. Rullan tilavaan vaunuparkkiin pääsee Rullan pääovista, jotka sijaitsevat Kulttuuritalo Laikun Tampereen Teatterin -puoleisella sivulla.

Saako vaunuilla kulkea Rullan läpi?
Vaunut saa tuoda sisätiloihin, mutta ne on jätettävä vaunuparkkiin, koska sisempien tilojen lattiat pidetään puhtaina vauvoja ja taaperoita varten.

Saako Rullassa syödä eväitä?
Rullan aulassa saa ruokailla, ja käytössä on myös asiakaskeittiö, josta löytyy vesipiste ja mikro. Huom.

Järjestetäänkö Rullassa lasten syntymäpäiviä?
Syntymäpäiväasioissa voi kääntyä esimerkiksi Lastenkulttuurikeskus PiiPoon puoleen, sillä siellä järjestetään syntymäpäiviä.

Saako Rullasta kahvia?
Valitettavasti Rullasta ei saa kahvia.

Pitääkö kengät ottaa Rullassa pois?
Kyllä pitää, jotta lattia säilyy puhtaana vauvoja ja taaperoita varten. Jos kenkien riisuminen on mahdotonta, niin pyydä henkilökunnalta suojia kenkien päälle.

Saako lapset jättää Rullaan hoitoon?
Alle 10-vuotiailla on oltava mukana oma aikuinen.

Miksi Rullan näyttelyissä on joskus esillä teoksia, joihin lapset eivät saa koskea?
Osa Rullan näyttelyistä on omia näyttelyitä, ja osa lainataan tai vuokrataan muualta. Omissa näyttelyissä pyritään siihen, että lapset saavat koskea teoksiin, mutta joissakin näyttelyissä se on mahdotonta. Joskus teokset ovat lasten tekemiä, ja tekijät haluavat tietenkin teoksensa ehjänä kotiin. Jotkut teokset on tarkoitettu puhtaasti katsomista varten, ja Rullan näyttelyt onkin hyvä mahdollisuus harjoitella museokäyttäytymistä yhdessä lapsen kanssa!

Milloin Rullassa voi askarrella?
Rullassa on aina aukioloaikoina käynnissä kaikille avoin työpaja, missä voi askarrella, ja tämän lisäksi joka toinen lauantai on kädentaitotunti, missä osallistujamäärä on rajattu.