Näyttelyt

Unikudelmia
28.4.–23.9.
Kulttuuritalo Valveen näyttely suomalaisen kirjallisuuden unesta ja unelmista

Tulevaisuuden Tampere
28.9.–25.10.
Miltä tulevaisuuden Tampere näyttää? Tule mukaan rakentamaan!

Vanhan ajan joulu
3.11.–19.12.
Joulutunnelmaa ennen ja nyt

 

 

Tulevaisuuden Tampere

28.9.–25.10.

Miltä näyttää tulevaisuuden Tampere lapsen silmin? Rakentuuko kaupunki ilmaan, veteen tai maan alle? Lentäväkö Tampereella tulevaisuudessa autot vai lentävät lautaset, missä kulkevat tiet ja ratikat? Ovatko leikkipaikat, puistot ja huvialueet valloittaneet kaupungin keskustan?

Vastauksia näihin kysymyksiin etsitään Tulevaisuuden Tampere -näyttelyssä, jota lapset rakentavat ihan itse. Valmiina ovat kaupunkia halkova koski ja muutamat vielä nimettömät kaupunginosat. Näyttelyn edetessä lasten rakentama kaupunki muodostuu, kasvaa ja muuttaa muotoaan. Rakennusmateriaaleina ovat kierrätysmateriaalit kuten pahvi, paperi ja kepit.

Arkkitehtuurikoulu Tiilen kanssa yhteistyössä ideoidun näyttelyn pohjana on arkkitehtuurikasvatus. Lapset oppivat arkkitehtuurin käsitteitä ja menetelmiä. Samalla mietitään, millaisessa kaupungissa tulevaisuudessa halutaan asua ja miten kaupungin tulevaisuuteen voi vaikuttaa.

Kokonaisuus sopii parhaiten yli 5-vuotiaille.
 

Ajanvaraus Tulevaisuuden Tampere -näyttelyn syksyn toiminnallisille kierroksille avautuu ti 25.9. klo 14.00
Ryhmäkierrosvaraukset

Rullan elämystila

 

Elämystila Terra

Lastenkulttuurikeskus Rullan uusi elämystila Terra kutsuu kaikkia yhteiseen oleskeluun ja leikkiin. Neljän elementin elämyksellisessä maailmassa voi tunnelmoida poutapilvien alla, piiloutua myyrän pesään tai nähdä tulivuoren purkautuvan.

Terrassa voi leikkiä hämähäkin kanssa tai käydä tutkimusmatkalla myyrän pesässä. Tulen valtakunnassa hehkuu kuuma tulivuori ja siellä lentelee värikäs lohikäärme.

Ilma on kevyttä, täynnä ilmavia sinisiä sävyjä ja leijuvia pehmeitä poutapilviä. Rauhoittava vesi on vauvojen ja taaperoiden oma paikka. Siellä aallot keinuttavat unten maille.