Näyttelyt

Vanhan ajan talvi
2.1.–17.3.

Pallo Hallussa
30.3.–26.5.
Taito käsityökoulu- ja muotoilukoulu Näpsän näyttely

Kehona
8.6.–6.10.
Porin lastenkulttuuri-

keskuksen tuottama moniaistinen taidenäyttely
(kesätauolla suljettu)

 

Pallo hallussa
30.3.26.5.

 

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän lukuvuosi 2018 –2019 on taittunut matkatessa maapallon ympäri. Pallo hallussa näyttelyssä on esillä taidokkaita 4–12 vuotiaiden lasten tekemiä töitä, jotka vievät katsojansa huikealle kulttuurimatkalle maailman eri kolkkiin.

Rullassa nähdään eri kulttuurivaikutteiden innoittamia käsitöitä:  Marie Antoinetten ajan asusteita, intiaanikoruja ja Faaraoiden pyramideja.
Näyttelyssä lähdetään matkalle maapallon ympäri ja lapset pääsevät kokeilemaan miltä tuntuu olla aatelinen Ranskassa, kuinka hyvin mahtuu pyramidin sisään tai miten soi afrikkalainen rumpu.

Näpsä juhlistaa oppilaiden kulttuurimatkailua ensimmäisen kerran Tampere-talon päänäyttämölle rakennetulla Pallo hallussa yhteistuotannolla sunnuntaina 24.3.2019. Pallo hallussa rakentuu Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän, Sorin sirkuksen, Pirkanmaan musiikkioppilaitoksen, Konservatorion ja Sara Hilden kuvataideakatemian yhteistyönä. Pallon matka jatkuu Tampere-talosta Lastenkulttuurikeskus Rullaan Näpsän Pallo hallussa näyttelyyn 30.3.-26.5.2019. Näpsän oppilaat opettajineen tuottavat Pallo hallussa -teokseen lavastusta, puvustusta ja tarpeistoa. 

Ryhmät voivat ilmoittautua toiminnalliselle kierrokselle 1.4. klo 14 alkaen.

Ilmoittaudu kierrokselle

Näpsän päämääränä on innostaa oppilasta oivalluksiin, mielikuvitukseen ja tekemisen iloon, jotka luovat perustan tavoitteelliselle, monimateriaalista osaamista ja ilmaisua kehittävälle luovalle käsityölle. Näpsässä opiskelee taiteen perusopetusta viikoittain noin 1100 lasta,
 nuorta ja aikuista 11 paikkakunnalla Pirkanmaalla jo 29 lukuvuotta.

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä

Rullan elämystila

 

Elämystila Terra

Lastenkulttuurikeskus Rullan uusi elämystila Terra kutsuu kaikkia yhteiseen oleskeluun ja leikkiin. Neljän elementin elämyksellisessä maailmassa voi tunnelmoida poutapilvien alla, piiloutua myyrän pesään tai nähdä tulivuoren purkautuvan.

Terrassa voi leikkiä hämähäkin kanssa tai käydä tutkimusmatkalla myyrän pesässä. Tulen valtakunnassa hehkuu kuuma tulivuori ja siellä lentelee värikäs lohikäärme.

Ilma on kevyttä, täynnä ilmavia sinisiä sävyjä ja leijuvia pehmeitä poutapilviä. Rauhoittava vesi on vauvojen ja taaperoiden oma paikka. Siellä aallot keinuttavat unten maille.