Näyttelyt

Vanhan ajan talvi
2.1.–17.3.

Pallo Hallussa
30.3.–26.5.
Taito käsityökoulu- ja muotoilukoulu Näpsän näyttely

Kehona
8.6.–6.10.
Porin lastenkulttuuri-

keskuksen tuottama moniaistinen taidenäyttely
(kesätauolla suljettu)

 

Kehona
8.6.-6.10.

Porin lastenkulttuurikeskuksen tuottama moniaistinen taidennäyttely


Porin lastenkulttuurikeskuksen tuottama moniaistinen taidenäyttely.
Näyttelyssä teokset koetaan koko keholla, koskettaen ja tunnustellen.
Lähtökohtina ovat olleet teosten kosketeltavuus, moniaistisuus ja eri ikäryhmien huomioiminen.Eri aistit antavat teoksista erilaista tietoa ja laajentavat kokemusta taideteoksesta. Lähtökohtana näyttelyssä on myös eri ihmisten erilainen tapa käyttää aistejaan. Teokset ovat leikitteleviä ja monitasoisia tuntoja herättäviä. Näyttely ääntelee, tuoksuu ja tuntuu.

Näyttely sopiikin hyvin kaikenikäisille ja eri tavoin aisteja käyttäville henkilöille.

Näyttelyn on kuratoinut Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä. Saavutettavuustuottajana Marika Leinonen-Vainio. Toteuttaneet taiteilijat: Kirsi Jaakkola, Toni Lehtola, Sanna Pajunen, Taina Riikonen ja Veijo Setälä.
Näyttely on Porin taidemuseon ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston yhteistuotanto.

Porin taidemuseon sivut ja näyttelyn videoita

Ajanvaraus ryhmille tarkoitetuille Kehona -näyttelyn toiminnalliselle kierroksille avautuu 13.8. klo 14.00

Suljettu kesätauolla 1.7.-2.8.

Sanojen saaret
29.5.28.6.

 

Rullan estradi-tilaan avautuva Sanojen saaret on lapsille suunnattu toiminnallinen sanataidenäyttely, joka kannustaa tarinoimaan, tutkimaan ja käyttämään mielikuvitusta. Näyttelyssä esineisiin koskeminen on ehdottomasti sallittu, ja siellä saa myös lukea, kirjoittaa, kertoa ja esittää! Sanojen saarilla voi kokeilla monenlaista sanataiteilua runopilkistä varjoteatteriin.

Näyttely on osa Pirkanmaan kulttuurirahaston Kirjalitta kiertueella -kärkihanketta, ja sen on tuottanut Sanataideyhdistys Yöstäjän työryhmä Pia Krutsin, Jani Ikonen ja Minttu Tervaharju.

 

Rullan elämystila

 

Elämystila Terra

Lastenkulttuurikeskus Rullan uusi elämystila Terra kutsuu kaikkia yhteiseen oleskeluun ja leikkiin. Neljän elementin elämyksellisessä maailmassa voi tunnelmoida poutapilvien alla, piiloutua myyrän pesään tai nähdä tulivuoren purkautuvan.

Terrassa voi leikkiä hämähäkin kanssa tai käydä tutkimusmatkalla myyrän pesässä. Tulen valtakunnassa hehkuu kuuma tulivuori ja siellä lentelee värikäs lohikäärme.

Ilma on kevyttä, täynnä ilmavia sinisiä sävyjä ja leijuvia pehmeitä poutapilviä. Rauhoittava vesi on vauvojen ja taaperoiden oma paikka. Siellä aallot keinuttavat unten maille.