Näyttelyt 2021

Metsänpeitto
24.10.2020–23.5.2021

Tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä

HUOM! Emme ota ryhmävierailuja tällä hetkellä vastaan.

Metsänpeitto
24.10.2020-23.5.2021

Rullan toiminnallinen kiertonäyttely kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä.

Lapsiryhmä seuraa lattiaan heijastettua lampi-animaatiota Metsänpeitto-näyttelyssä.

Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa.
Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Vierailijat pääsevät myös karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti. Metsässä saattaa vilahtaa myös sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia tai tonttuja.

Näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen. Sen kantava teema on, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat ympäröivän maailman. Tarinoiden tarkoitus on innostaa kaikkia leikkimään ja mielikuvittelemaan metsässä. Metsä on aluksi vain tavallinen metsä.
Kun katsoo tarkemmin, paljastuu, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset ja perheet yhdessä miettimään suomalaisuutta sekä metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Lisämateriaalia:

Vierailu näyttelyssä virtuaalisesti> (youtube.com)
Kirjalista>(pdf)

HUOM! Emme ota ryhmävierailuja tällä hetkellä vastaan.


Metsänpeitto-näyttely on osa Suomi100-juhlavuotta ja se juhlistaa suomalaisen kansan ikiaikaista suhdetta luontoon.