Näyttelyt 2021

Pienen pienet ötökät

14.8.-3.10.2021

Tuntupolku

14.10.-12.12.2021

Pienen pienet ötökät 14.8.-3.10.2021

Syksyn 2021 aloittaa Rullan oma Pienen pienet ötökät -näyttely, jonka pääosassa ovat lasten itsensä taiteilemat pienet ötökät!

Kaksi pientä lasten taiteilemaa ötökkää seisoskelee vihreällä ruoholla ja kasvien ympäröimänä.

Rullan näyttelytila muuttuu ötököiden valtakunnaksi, jossa riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää. Näyttelyssä vierailijat pääsevät mm. tutustumaan lasten taiteilemiin ötököihin erilaisissa kasvuympäristöissään, ihastelemaan erilaisten mönkijöiden ja lentävien ötököiden niittyä, esittämään oman tervehdyksensä kuninkaalliselle hämähäkille, ja tarkastelemaan pimeässä hohtavia ötököitä. Lisäksi Rullan Estradi-tila muuttuu Torakkateatteriksi, jossa voi naamioitua vaikka itse ötökäksi! Näyttely täydentyy koko esilläoloajan, sillä kaikki Rullan vierailijat pääsevät taiteilemaan oman ötökkänsä näyttelyyn.
 

Tuntupolku - tutki, leiki, tunnustele 14.10.-12.12.2021

Syksyn 2021 toisena näyttelynä nähdään ja koetaan vauvoille ja taaperoille suunnattu Tuntupolku.

Pieni tyttö maalaa pensselillä taulua.

Näyttely on elämystila, joka luo mahdollisuuden lapsen ja aikuisen vuorovaikutukselle. Tuntupolku jakautuu neljään väritilaan, jotka ovat saaneet alkuideansa vuodenajoista. Tuntupolun varrella on mm. värikylpytyöpajoista tuttuja virikemateriaaleja. Tuntupolku tarjoaa vauva- ja taaperoikäisille kokemuksia erilaisten pintojen, tuntujen, materiaalien ja värien parissa. Pienelle ihmiselle moni sellainen, mikä on meille aikuisille perin tuttua, on ihmeellistä ja kiinnostavaa. Tuntupolku on visuaalisesti kaunis tila, jonka taiteellisesta suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Heli Arvilommi.

Näyttelyn on tuottanut Lastenkulttuurikeskus Pessi Vantaalta.
 

Virtuaalikierros Metsänpeitossa

Rullan Metsänpeitto-näyttelyn virtuaalikierroksella pääsee seikkailulle Tapiolaan, metsän kuninkaan maille ja kuulet tarinoita ja uskomuksia metsän väestä, kuten Tapiosta, Sinipiiasta, Aarnivalkeasta, Näkistä ja hiisistä. Kierroksen aikana voi joutua metsänpeittoon, metsänhaltijoiden salaiseen maailmaan. Oppaana matkalla kulkee metsänhaltija Hilla Naavakorva.

Hilla Naavakorva hiipii Metsänpeitto-näyttelyssä

Video on suunnattu 5–8-vuotiaille lapsille. Pienemmätkin lapset voivat videota katsoa, mutta katsothan ensi itse. Videossa saattaa olla muutama jännittävä kohta.

Virtuaalikierros Metsänpeitto-näyttelyssä > (youtube.com)

Virtuaaliseikkailun lisäksi käytettävissä on myös päiväkoti- ja kouluryhmille suunnattu oheismateriaali. Tehtävät ovat tarkoitettu sovellettavaksi varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmissä ja niiden avulla voidaan käsitellä kestävän kehityksen, katsomuskasvatuksen ja kulttuuriperinnön teemoja taiteen ja ilmaisun keinoilla.

Virtuaalikierroksen oheismateriaali > (pdf)
Kirjalista>(pdf)