Näyttelyt

Unikudelmia
28.4.–23.9.
Kulttuuritalo Valveen näyttely suomalaisen kirjallisuuden unesta ja unelmista

Tulevaisuuden Tampere
28.9.–21.10.
Miltä tulevaisuuden Tampere näyttää? Tule mukaan rakentamaan!

Vanhan ajan joulu
3.11.–19.12.
Joulutunnelmaa ennen ja nyt

 

 

Unikudelmia

Oulun kulttuuritalo Valveen Unikudelmia-näyttely valloittaa Rullan 28.4.–23.9. ajaksi.
Unikudelmia on elämyksellinen näyttelymaailma, joka kertoo yli kolmenkymmenen suomalaisen kirjan tarinoita. Kirjoista vanhin on Marjatta Kurenniemen vuonna 1947 julkaistu Unikon satuja ja kaikkein uusin oululaisen Satu Alajoen keväällä 2017 ilmestynyt Valon sankari. Näyttelyn kirjallinen kudelma kurkottelee 70 vuoden taakse, ja mukana on teoksia ihan jokaiselle: on kuvakirjoja, satuja, kuvakertomuksia, novelleja, romaaneja ja tietoa. Pääpaino on lasten- ja nuortenkirjallisuudessa, mutta mukana on myös unista aikuisten proosaa.

Unikudelmia-näyttelyssä on esillä myös mielenkiintoinen kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia, joista osa on saanut inspiraationsa näyttelyn kirjoista. Kirjallisuuslähtöisen näyttelymaailman kaikilla pienillä ja suurilla esineillä ja yksityiskohdilla on omat tarinansa, jotka löytyvät näyttelykirjallisuudesta. Valveen sanataidekoulun jokaiseen 31 kirjaan tuottama sanataideharjoitusmateriaali on vapaasti kaikkien käytettävissä Näyttelykirjallisuus-sivulla.

Unikudelmia on Valveen sanataidekoulun näyttelytuotanto, joka oli ensi kerran esillä Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikoilla kulttuuritalo Valveella huhti–heinäkuussa 2017. Näyttely on lähtenyt kiertomatkalle Oulusta kesällä 2017. Unikudelmia on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Ajanvaraus Unikudelmia-näyttelyn syksyn toiminnallisille kierroksille avautuu 2 erityisryhmille ma 13.8. klo 14.00 ja muille ryhmille ti 14.8. klo 14.00.

Ryhmäkierrosvaraukset

Rullan elämystila

 

Elämystila Terra

Lastenkulttuurikeskus Rullan uusi elämystila Terra kutsuu kaikkia yhteiseen oleskeluun ja leikkiin. Neljän elementin elämyksellisessä maailmassa voi tunnelmoida poutapilvien alla, piiloutua myyrän pesään tai nähdä tulivuoren purkautuvan.

Terrassa voi leikkiä hämähäkin kanssa tai käydä tutkimusmatkalla myyrän pesässä. Tulen valtakunnassa hehkuu kuuma tulivuori ja siellä lentelee värikäs lohikäärme.

Ilma on kevyttä, täynnä ilmavia sinisiä sävyjä ja leijuvia pehmeitä poutapilviä. Rauhoittava vesi on vauvojen ja taaperoiden oma paikka. Siellä aallot keinuttavat unten maille.