Näyttelyt

Lue minut!
12.10.–22.12.
Sanna Pelliccionin kirjaan perustuva näyttely.

Näyttelyt 2020

Jungle-Jungle
11.1.–21.3.
Piipa Toivosen leikittävä näyttely

Ryhmien ilmoittautumiset 13.1. ja 14.1.
alkaen

Näpsän 30-vuotisjuhlanäyttely
28.3.–31.5.

Ryhmien ilmoittautumiset 31.3. alkaen

Liekki hallussa!
1.8.–18.10.
Yhteistyössä Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa
Ryhmien ilmoittautumiset 19.8 alkaen

Metsänpeitto
30.10.–20.12.

Tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä
Ryhmien ilmoittautumiset 2.11. ja 3.11. alkaen

 

 

 

Lue minut!
12.10.22.12.

Lue minut! -näyttely on oodi kirjalle, lukemiselle ja kirjoittamiselle! Näyttely perustuu Sanna Pelliccionin ja Siri Kolun Lue minut! -nimiseen kirjaan (Otava, tammikuu 2018).

Toiminnallisessa näyttelyssä sukelletaan kirjan kuvituksien ja tekstien tunnelmien pohjalta rakennettuun unenomaiseen
maailmaan, kirjojen maailmaan, jossa kaikki on mahdollista. Näyttely on itse kirjan vastaus meneillään olevaan vähenevän lukemisen ongelmaan. Se on oodi tarinoille, kirjoittamiselle ja itse kirjoille, jotka pelastavat, lohduttavat,pelottavat ja vievät meidät menneisyyteen, avaruuteen, meren pohjaan – minne vaan. Näyttely inspiroi lukemaan, kirjoittamaan ja leikkimään sanoilla.

Näyttely koostuu jättikirjasta, seinänkokoisesta muuntuvasta kirjakellosta, suurien puisten kirjojen sanataide-
seinästä, visuaalisista taskulampuilla valaistavista minimaailmoista, vanhan ajan pukeutumis- ja tyylinurkkauksesta vaatteineen ja hattuineen sekä lueskelu- ja kirjoittelupaikoista. Näyttelyyn kuuluu käsikirjasto sekä luonnon, kaupungin ja avaruuden äänistä muodostuva äänimaisema.

Näyttely on suunnattu alakoulu- ja yläkouluikäisille.

Siri Kolu on kirjailija ja teatteriopettaja. Sanna Pelliccioni on kuva-artesaani, kuvittaja, kirjailija ja graafinen suunnittelija.
Muut näyttelyn yhteistyökumppanit ovat Vantaan Lastenkulttuuri ja Vantaan Sanataidekoulu. Vantaan Lastenkulttuuri on ollut mukana näyt-
telytuotannossa.

Ryhmien ilmoittautuminen ohjatulle näyttelykierrokselle avautuu 9.10. klo 14
 

Jungle-jungle
11.1. 21.3.


Turun Taideakatemiasta vuonna 2001 valmistuneen Piipa Toivosen näyttely on toiminnallinen ja leikittävä.

Kun kuumailmapallohattu eksyy kadonneeseen valtakuntaan, löytyy uusia tutkimattomia eliöitä ja kasvillisuutta. Lihansyöjäkasvien nappaillessa hyönteisiä ravinnokseen voi piiloutua jättiläiskasviin tai kokeilla metamorfoosia, koteloitua ja kuoriutua. Turvana on ruudullisen matkakassin uumenissa isän T-paita, jossa on vielä tuttu tuoksu.

Näyttelyn toiminnalliselle kierrokselle ilmoittautuminen avautuu

erityisryhmille ma 13.1. klo 14
ja muille ryhmille ti 14.1. klo 14

 

 

Rullan elämystila Terra

 

Lastenkulttuurikeskus Rullan uusi elämystila Terra kutsuu kaikkia yhteiseen oleskeluun ja leikkiin. Neljän elementin elämyksellisessä maailmassa voi tunnelmoida poutapilvien alla, piiloutua myyrän pesään tai nähdä tulivuoren purkautuvan.

Terrassa voi leikkiä hämähäkin kanssa tai käydä tutkimusmatkalla myyrän pesässä. Tulen valtakunnassa hehkuu kuuma tulivuori ja siellä lentelee värikäs lohikäärme.

Ilma on kevyttä, täynnä ilmavia sinisiä sävyjä ja leijuvia pehmeitä poutapilviä. Rauhoittava vesi on vauvojen ja taaperoiden oma paikka. Siellä aallot keinuttavat unten maille.