Suoraan sisältöön

Lainattavat näyttelyt ja paketit

Metsänpeitto

Rullan toiminnallinen kiertonäyttely kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä.

Lapsiryhmä seuraa lattiaan heijastettua lampi-animaatiota Metsänpeitto-näyttelyssä.

Näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen. Sen kantava teema on, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat ympäröivän maailman. Tarinoiden tarkoitus on innostaa kaikkia leikkimään ja mielikuvittelemaan metsässä. Metsä on aluksi vain tavallinen metsä. Kun katsoo tarkemmin, paljastuu, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja. 

Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa. Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Vierailijat pääsevät myös karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti. Metsässä saattaa vilahtaa myös sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia tai tonttuja.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta sekä metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.


Metsänpeitto-näyttely on osa Suomi100-juhlavuotta ja se juhlistaa suomalaisen kansan ikiaikaista suhdetta luontoon.

Kurkista Metsänpeittoon (youtube.com)

Materiaalit:

Esite >  (pdf)
Tiedote > (pdf)
Juliste > (pdf)
Open oheismateriaali > (pdf)
Kirjalista > (pdf)

Varaukset ja tiedustelut:

Johtava koordinaattori
Marianna Lehtinen
040 801 6868
Marianna.Lehtinen(at)tampere.fi

Lainaa lastenkulttuuripaketti

Musiikkipaketin sisältö matkalaukussa: muun muassa pieni rumpu, helistimiä, tinapilli, guiro sekä ohjeet musiikkimatkan tekemiseen.

Lainattavien lastenkulttuuripakettien avulla koulu- ja päiväkotiryhmät voivat tehdä omatoimisen matkan taiteen maailmaan. Paketit voi varata maksutta käyttöönsä Lastenkulttuurikeskus Rullasta. Lainaaja vastaa itse paketin noudosta ja palauttamisesta. Matkalaukun kokoisessa paketissa tulevat mukana kaikki taidematkaan tarvittavat ohjeet ja välineet.

Tällä hetkellä lainattavissa on:

  • Kuninkaallisuustesti
  • Tanssimatka
  • Musiikkimatka
  • Sirkuspaketti
  • Aikamatka Suomessa -draamalaukku
  • Ääniä etsimässä -ääniseikkailupaketti

Lastenkulttuuripakettien esite > (pdf)

Varaukset ja tiedustelut:

Kulttuuriohjaaja
Ronja Jylhä-Vuorio
ronja.jylha-vuorio(at)tampere.fi