Suoraan sisältöön

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Hatanpään valtatie 7
(linja-autoaseman rakennus)
33100 Tampere
040 824 9118

rulla(at)tampere.fi
#lastenrulla

Katso kartalta ›
Yhteystiedot ›

Huom! Uusien väliaikaisten tilojen pienen koon vuoksi emme ota vastaan ryhmävierailuja.

Tilapäisesti Rullaan on ennakko- ilmoittautuminen, katso ohjeet tältä sivulta.

Aukioloajat:

Ke 9-18
To-pe 9-14
La-su 10-16

Aukioloaikojen poikkeukset ›

Rajoitamme asiakasmääriä tilojen pienen koon sekä vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi.

Turvallisen vierailun ohjeet › (pdf)

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen keskustassa. Rulla toimii tällä hetkellä väliaikaisissa tiloissa osoitteessa Hatanpään valtatie 7 (linja-autoaseman rakennus). Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Sisäänpääsy on maksuton ja ohjaaja on paikalla kävijöitä varten.

Rullassa koko perhe voi tehdä yhdessä. Huomioithan, että alle 10-vuotiaiden lasten mukana on aina oltava oma vastuullinen aikuinen. Rullassa on asiakaskeittiö ja pöytiä omien eväiden syöntiä varten.

Rulla on avoinna ajanvarauksella

Viranomaisohjeista johtuen suurin sallittu asiakasmäärä rajataan 9 henkilöön. Jotta pystymme takaamaan, että kaikki halukkaat pääsevät vierailemaan Rullassa turvallisesti, vierailuaikaa joudutaan rajaamaan kahteen (2) tuntiin / seurue. Vierailuaika varataan etukäteen puhelimitse.

Ohjeet ajanvaraukseen:

1. Varaa aikasi soittamalla Rullan puhelinnumeroon 040 824 9118. Vastaamme varmimmin puhelimeen klo 9-15 välillä.

2. Aikoja on varattavissa Rullan aukioloajoille ke 9-18, to-pe 9-14 ja la-su 10-16. Ajat alkavat tasatunnein (esim. klo 9-11, 11-13, jne.) ja vierailuaika kestää 2 tuntia. Ajanvaraus avoinna aina yhdelle kalenteriviikolle kerrallaan tiistaista sunnuntaihin.

3. Saavuttehan paikalle silloin, kun aikanne alkaa. Mikäli ette ole saapuneet 30 minuutin kuluessa aikanne alkamisesta, aika siirtyy automaattisesti seuraavalle. Paikkoja voi myös tiedustella ovelta, mutta Rullan ollessa täynnä emme voi ottaa enempää ihmisiä sisään.


Huomioittehan, että ilmoittautuminen on sitova. Jos haluat peruuttaa aikasi tai muuttaa varaustasi niin ilmoitathan soittamalla Rullaan. Tällöin voimme antaa peruutetun ajan seuraavalle.

Ethän tule sairaana Rullaan! Yli 12-vuotiaiden asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä. Pyydämme lukemaan turvallisen vierailun ohjeet alta.

Emme ota vastaan ryhmävierailuja. Muutokset mahdollisia. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia pandemiaan liittyen ja tiedotamme muuttuvista tilanteista mahdollisimman pian.

Paperoidulla seinällä kiinnitettynä vesivärinappeja, joiden avulla lapsi maalaa seinään kuvioita.

Lapsiryhmä seuraa lattiaan heijastettua lampi-animaatiota Metsänpeitto-nimisessä näyttelyssä.

Talvilomaviikon tapahtumia

Talvilomaviikolla ke-su 3.-7.3. Rullassa pääsee ihastelemaan Metsänpeitto-näyttelyä ja osallistumaan Soivat hedelmät -työpajaan! Lisäksi Kulttuuritalo Laikussa järjestetään varjoteatteriesityksiä ja -työpajoja.

Metsänpeitto-näyttely
Metsänpeitto-näyttely kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä. Näyttelyssä vierailijat mm. muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa. Lisätietoja>

Soivat hedelmät -työpaja
Työpajassa pääsee soittamaan ihka oikeita hedelmiä ja piirtämään mieleisensä hedelmän muotokuvan. Miltä hedelmän ääni näyttää? Minkä värinen tai muotoinen soiva hedelmä on? Työpajaan voi osallistua aina Rullan aukioloaikoina.

Papu ja Lohikäärme -varjoteatteriesitykset ja -työpajat Kulttuuritalo Laikussa

Papu ja Lohikäärme on satumainen varjoteatteriesitys. Risutukkainen menninkäinen Papu on taitava nuotion sytyttäjä. Eväsretki muuttuu kuitenkin yllättävästi, kun meren ja metsän ihmeolennot heräävät tuhatvuotisilta nokosiltaan. Esitykseen liittyvässä työpajassa pääsee kurkistamaan varjokankaan taakse ja kokeilemaan itse varjoteatteria.

Esitykset ja työpajat:
To 4.3. klo 11 ja 13
Pe 5.3. klo 11 ja 13
Paikka: Kulttuuritalo Laikun Luentosali (Keskustori 4).
Yhteen esitykseen ja työpajaan mahtuu maksimissaan 8 osallistujaa.
Suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille.
Kesto noin 45 min.
Ennakkoilmoittautuminen alempana tällä sivulla.
Lisätietoja>


Turvallinen vierailu Rullassa

Näin vierailet Rullassa turvallisesti:

•    Tule Rullaan täysin terveenä.
•    Yski aina hihaan tai nenäliinaan ja muista pestä/desinfioida kätesi useasti vierailun aikana.
•    Muista pitää turvaväli toisiin ihmisiin.
•    Yli 12-vuotiaiden asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä.

Me rullalaiset pidämme huolta turvallisuudesta:

•    Rajoitamme osallistuvan yleisön määrää, maksimissaan 9 henkilöä kerrallaan.
•    Pidämme huolta, että käsien desinfiointiainetta on aina saatavilla.
•    Huolehdimme työpajatarvikkeiden, tilojen sekä pintojen puhdistuksesta.
•    Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia.

Turvallisen vierailun ohjeet > (pdf)


Ilmoittautumiset Rullan tapahtumiin, Perhekerhoon ja Taidetunnille
 

Papu ja Lohikäärme -varjoteatteriesitykset ja -työpajat talvilomaviikolla

Papu ja Lohikäärme on satumainen varjoteatteriesitys. Risutukkainen menninkäinen Papu on taitava nuotion sytyttäjä. Eväsretki muuttuu kuitenkin yllättävästi, kun meren ja metsän ihmeolennot heräävät tuhatvuotisilta nokosiltaan. Esitykseen liittyvässä työpajassa pääsee kurkistamaan varjokankaan taakse ja kokeilemaan itse varjoteatteria.

Esitykset ja työpajat
To 4.3. klo 11 ja 13
Pe 5.3. klo 11 ja 13
Paikka: Kulttuuritalo Laikun Luentosali (Keskustori 4).
Kesto 45 min, suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille.
Yhteen esitykseen ja pajaan mahtuu maksimissaan 8 osallistujaa.

Ilmoittaudu tästä varjoteatteriesitykseen ja työpajaan >>
 


Perhekerho

Rullan Perhekerho on alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu teemallinen kerho. Ohjelma rakentuu eri teemojen esim. vuodenaikojen ja juhlien ympärille, ja myös perheiden toiveiden mukaisesti. Ilmoittautuminen on avoinna aina ilmoittautumisen alkamisesta seuraavan viikon maanantai-iltaan saakka. Lisätietoja Perhekerhoista löytyy tämän sivun alaosasta.

Talvilomaviikolla ei järjestetä perhekerhoa! Seuraava perhekerho ti 9.3. klo 9-10.30, ilmoittautuminen avautuu ke 3.3. klo 10.

Ilmoittaudu tästä perhekerhoon >> 


Taidetunti

Rullan Taidetunnilla tehdään ohjaajan kanssa askartelu, taideteos tai käsityö. Viisi vuotta täyttäneet lapset voivat osallistua tunneille itsenäisesti, alle 5-vuotiaat aikuisen seurassa. Lisätietoja Taidetunnista löytyy näiden sivujen alaosasta.

Ilmoittaudu tästä taidetunnille >> (ilmoittautuminen seuraavalle taidetunnille lauantaille 27.2. avautuu ke 17.2. klo 10) TAIDETUNTI TÄYNNÄ!


Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisesi, olethan yhteydessä Merja Kostamovaaraan joko sähköpostitse merja.kostamovaara(at)tampere.fi tai puhelimitse 044 431 4740.


Rullan arvot ja tavoitteet:

ELÄMYKSELLISYYS: Elämyksiä löydetään niin taideteosten kuin oman tekemisenkin kautta.
MONITAITEISUUS: Tarkoituksena on häivyttää taiteiden raja-aitoja ja herättää lapsi tutkimaan eri taidemuotoja. Miltä sininen kuulostaa, mitä kuva kertoo?
TOIMINNALLISUUS: Lapsen omaa tekemistä ja toimintaa pyritään tukemaan kaikin tavoin. Rullassa voi päästää mielikuvituksensa temmeltämään!
Jokaisesta Rullan näyttelystä löytyy vähintäänkin yksi toiminnallinen piste. Lisäksi Rullassa järjestetään jatkuvasti erilaisia taidepajoja.

Risutukkainen varjoteatterinukke ja lohikäärmeen varjo.

 

Lapsi askartelee pöydän ääressä.