Lastenkulttuurikeskus Rulla

Kulttuuritalo Laikku
Keskustori 4,
33100 Tampere
040 824 9118

rulla(at)tampere.fi
#lastenrulla
 

Katso kartalta ›
Saavutettavuus ›
Yhteystiedot ›

Aukioloajat

Avoinna
ke 12–18
to 9–14
(näyttely avoinna
klo 12-14)
pe 9–14
la–su 10–16

Vapaa pääsy!

Ryhmien ennakkoon varattavat ajat
ma 9–15
ti 9–14
ke-to 9–12
 

Suljettu
Pe 10.4.
Pe 1.5.
To 21.5.
19.–21.6.

Kesätauko
29.6.–31.7.

 

Aukioloaikojen poikkeukset ›
Laikun aukioloajat ›
 

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen ydinkeskustassa. Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin ja pysyvässä elämystilassa pienetkin pääsevät tunnelmoimaan. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut. Sisäänpääsy on maksuton ja ohjaaja on paikalla kävijöitä varten.

Rullassa koko perhe voi tehdä yhdessä. Huomioithan, että alle 10-vuotiaiden lasten mukana on aina oltava oma vastuullinen aikuinen. Rullassa on asiakaskeittiö ja omien eväiden syöntiä varten elämysaulan pöydät.

Ennakkoon ilmoittautuneet ryhmät ovat tervetulleita Rullaan ma 9 - 15,
ti 9 - 14 ja ke - to 9 -12 välisinä aikoina. Emme valitettavasti voi ottaa ryhmiä vastaan muina kuin ryhmäaikoina.
Varaa tästä oma vierailuaikasi!

Tiedote Rullan sisäilmatilanteesta

A-insinöörit on tehnyt Rullan tiloissa syksyllä 2019 kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen, jossa tutkittiin kattavasti rakenteita ja ilmanvaihtoa. Tutkimuksissa todettiin kosteusvaurioita näyttelytilan lattiassa sekä lahovaurioita rakennuksen pääportaiden alapuolisissa muottilaudoissa.

Rullan tiloihin on tuotu ilmanpuhdistimia olosuhteiden parantamiseksi siihen asti, kunnes rakenteet on korjattu. Tiloissa voidaan jatkaa toimintaa, ja Rulla on avoinna normaalisti.

Sisäilmaoireilu on kuitenkin yksilöllistä, joten omaa vointia kannattaa seurata. Oireet voivat olla ärsytysoireita kuten hengitystieoireet, silmäoireet ja iho-oireet. Muutkin yleisoireet ovat mahdollisia.

Mahdolliset kysymykset asiaan liittyen voi osoittaa sisäilma-asiantuntija Laura Pyykölle laura.pyykko@tilapa.fi, p. 044 4309 632.

Pahoittelemme suuresti tilannetta.

Kiinteistönomistajan tiedote tilojen käyttäjille

Jungle Jungle -näyttely avautuu lauantaina 11.1.

Jungle Jungle -näyttelyssä kuumailmapallohattu eksyy kadonneeseen valtakuntaan ja löytyy uusia tutkimattomia eliöitä ja kasvillisuutta.

Lauantain avajaisohjelmassa klo 10.15 avajaispuhe ja klo 10.30–12 Piipa Toivosen WAUH -marionettieläimiä -työpaja, jossa tutkimusmatkailijoiden löytämän kadonneen valtakunnan uudet, tutkimattomat eliöt heräävät. Millaisen eläimen sinä löysit?". Suositellaan yli 3 -vuotiaille

Näyttely on Piipa Toivosen neljäs toiminnallinen ja leikittävä näyttely. Kun kuumailmapallohattu eksyy kadonneeseen valtakuntaan, löytyy uusia tutkimattomia eliöitä ja kasvillisuutta. Lihansyöjäkasvien nappaillessa hyönteisiä ravinnokseen voi piiloutua jättiläiskasviin tai kokeilla metamorfoosia, koteloitua ja kuoriutua. Turvana on ruudullisen matkakassin uumenissa isän T-paita, jossa on vielä tuttu tuoksu.

Näyttely avoinna 11.1.–21.3.
Ke 12–18
To 12–14
Pe 9–14
La–su 10–16