Suoraan sisältöön

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Keskustori 4
33100 Tampere
040 824 9118

rulla(at)tampere.fi
#lastenrulla

Katso kartalta ›
Yhteystiedot ›

Rulla on väliaikaisesti suljettu ja muuttotauolla 24.5. alkaen

Aukioloajat:

Ke 9-18
To-pe 9-14
La-su 10-16

Aukioloaikojen poikkeukset ›

Turvallisen vierailun ohjeet › (pdf)

Vierailitko Rullassa?
Vastaa palautekyselyyn > (my.roidu.com)

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Rulla on tällä hetkellä väliaikaisesti suljettu muutto- ja kesätauon ajaksi. Avajaisia vietetään syksyllä 2021 Kultturitalo Laikun ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Keskustori 4.

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen ydinkeskustassa. Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Sisäänpääsy on maksuton ja ohjaaja on paikalla kävijöitä varten.

Rullassa koko perhe voi tehdä yhdessä. Huomioithan, että alle 10-vuotiaiden lasten mukana on aina oltava oma vastuullinen aikuinen. Rullassa on asiakaskeittiö ja pöytiä omien eväiden syöntiä varten.


Paperoidulla seinällä kiinnitettynä vesivärinappeja, joiden avulla lapsi maalaa seinään kuvioita.

Lapsiryhmä seuraa lattiaan heijastettua lampi-animaatiota Metsänpeitto-nimisessä näyttelyssä.

Rulla sulkeutuu 24.5. ja jää muuttotauolle

Rulla on avoinna vielä sunnuntaihin 23.5. saakka, jonka jälkeen jäämme muutto- ja kesätauolle. Rulla muuttaa takaisin Kulttuuritalo Laikun pohjakerrokseen. Avajaisia vietetään syksyllä 2021.

Syksyn ensimmäisenä näyttelynä nähdään Rullan oma Pienen pienet ötökät, jonka pääosassa ovat lasten itse tekemät pienet ötökät erilaisissa kasvuympäristöissään. Syksyn toisena näyttelynä avautuu lokakuussa Vantaan kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama vauvoille ja taaperoille suunnattu Tuntupolku-näyttely.

Mikäli kokoontumisrajoitukset ensi syksynä sallivat, Rullan ohjelmassa on luvassa tuttuun tapaan muun muassa taidetunteja, perhekerhoja sekä erilaisia lapsille ja perheille suunnattuja tapahtumia.

Rulla toivottaa aurinkoista ja lämmintä kesää!


Tervetuloa Metsänpeiton virtuaalikierrokselle

Rullan Metsänpeitto-näyttelyn virtuaalikierroksella pääsette seikkailulle Tapiolaan, metsänkuninkaan maille ja kuulette tarinoita ja uskomuksia metsän väestä, kuten Tapiosta, Sinipiiasta ja Näkistä. Kukaties joudutte kierroksen aikana metsänpeittoon, metsänhaltijoiden salaiseen maailmaan. Oppaana matkalla kulkee metsänhaltija Hilla Naavakorva. Leikkikää ja mielikuvitelkaa! Metsä odottaa teitä ja uusia tarinoita.

Lisätietoja ja virtuaalikierros Metsänpeitto-näyttelyssä >
 


Rullan arvot ja tavoitteet:

ELÄMYKSELLISYYS: Elämyksiä löydetään niin taideteosten kuin oman tekemisenkin kautta.
MONITAITEISUUS: Tarkoituksena on häivyttää taiteiden raja-aitoja ja herättää lapsi tutkimaan eri taidemuotoja. Miltä sininen kuulostaa, mitä kuva kertoo?
TOIMINNALLISUUS: Lapsen omaa tekemistä ja toimintaa pyritään tukemaan kaikin tavoin. Rullassa voi päästää mielikuvituksensa temmeltämään!
Jokaisesta Rullan näyttelystä löytyy vähintäänkin yksi toiminnallinen piste. Lisäksi Rullassa järjestetään jatkuvasti erilaisia taidepajoja.

Taustalla punaisia ja sinisiä muuttolaatikoita. Edustalla piirretty Rulla-hahmo seisoskelee pahvilaatikon päällä.