Suoraan sisältöön

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Hatanpään valtatie 7
(linja-autoaseman rakennus)
33100 Tampere
040 824 9118

rulla(at)tampere.fi
#lastenrulla

Katso kartalta ›
Yhteystiedot ›

Huom! Uusien väliaikaisten tilojen pienen koon vuoksi emme ota vastaan ryhmävierailuja.

Rulla on avoinna 12.5. alkaen
Tilapäisesti Rullaan on ennakko- ilmoittautuminen, katso ohjeet tältä sivulta.

Aukioloajat:

Ke 9-18
To-pe 9-14
La-su 10-16

Suljettu to 13.5.

Aukioloaikojen poikkeukset ›

Turvallisen vierailun ohjeet › (pdf)

Vierailitko Rullassa?
Vastaa palautekyselyyn > (my.roidu.com)

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen keskustassa. Rulla toimii tällä hetkellä väliaikaisissa tiloissa osoitteessa Hatanpään valtatie 7 (linja-autoaseman rakennus). Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Sisäänpääsy on maksuton ja ohjaaja on paikalla kävijöitä varten.

Rullassa koko perhe voi tehdä yhdessä. Huomioithan, että alle 10-vuotiaiden lasten mukana on aina oltava oma vastuullinen aikuinen. Rullassa on asiakaskeittiö ja pöytiä omien eväiden syöntiä varten.


Rulla on avoinna ajanvarauksella 12.5. alkaen

Tampereen kaupungin linjauksen mukaisesti suurin sallittu asiakasmäärä rajataan 14 henkilöön. Vierailuaika on kaksi (2) tuntia / seurue. Vierailuaika varataan etukäteen puhelimitse.

Ohjeet ajanvaraukseen:
1. Varaa aikasi soittamalla Rullan puhelinnumeroon 040 824 9118. Vastaamme varmimmin puhelimeen klo 9-15 välillä.

2. Aikoja on varattavissa Rullan aukioloajoille ke 9-18, to-pe 9-14 ja la-su 10-16. Ajat alkavat tasatunnein (esim. klo 9-11, 11-13, jne.) ja vierailuaika kestää 2 tuntia. Ajanvaraus avoinna aina yhdelle kalenteriviikolle kerrallaan tiistaista sunnuntaihin.

3. Saavuttehan paikalle silloin, kun aikanne alkaa. Mikäli ette ole saapuneet 30 minuutin kuluessa aikanne alkamisesta, aika siirtyy automaattisesti seuraavalle. Paikkoja voi myös tiedustella ovelta, mutta Rullan ollessa täynnä emme voi ottaa enempää ihmisiä sisään.

Huomioittehan, että ilmoittautuminen on sitova. Jos haluat peruuttaa aikasi tai muuttaa varaustasi niin ilmoitathan soittamalla Rullaan. Tällöin voimme antaa peruutetun ajan seuraavalle.

Ethän tule sairaana Rullaan! Yli 12-vuotiaiden asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä. Pyydämme lukemaan turvallisen vierailun ohjeet alta.

Emme ota vastaan ryhmävierailuja. Muutokset mahdollisia. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia pandemiaan liittyen ja tiedotamme muuttuvista tilanteista mahdollisimman pian.

Paperoidulla seinällä kiinnitettynä vesivärinappeja, joiden avulla lapsi maalaa seinään kuvioita.

Lapsiryhmä seuraa lattiaan heijastettua lampi-animaatiota Metsänpeitto-nimisessä näyttelyssä.

Rulla on avoinna 12.5. alkaen

Rulla avautuu keskiviikkona 12.5. klo 9. Rajoitamme asiakasmäärää 14:ään. Rullaan pääsee vierailemaan varaamalla vierailuajan etukäteen puhelimitse. Ajanvarausohjeet löytyvät tämän sivun yläosasta. Turvallisen vierailun ohjeet alla.

Nähdään ensi viikolla!


Turvallinen vierailu Rullassa

Näin vierailet Rullassa turvallisesti:

•    Tule Rullaan täysin terveenä.
•    Yski aina hihaan tai nenäliinaan ja muista pestä/desinfioida kätesi useasti vierailun aikana.
•    Muista pitää turvaväli toisiin ihmisiin.
•    Yli 12-vuotiaiden asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä.

Me rullalaiset pidämme huolta turvallisuudesta:

•    Rajoitamme osallistuvan yleisön määrää, maksimissaan 14 henkilöä kerrallaan.
•    Pidämme huolta, että käsien desinfiointiainetta on aina saatavilla.
•    Huolehdimme työpajatarvikkeiden, tilojen sekä pintojen puhdistuksesta.
•    Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia.

Turvallisen vierailun ohjeet > (pdf)

Tervetuloa Metsänpeiton virtuaalikierrokselle

Rullan Metsänpeitto-näyttelyn virtuaalikierroksella pääsette seikkailulle Tapiolaan, metsänkuninkaan maille ja kuulette tarinoita ja uskomuksia metsän väestä, kuten Tapiosta, Sinipiiasta ja Näkistä. Kukaties joudutte kierroksen aikana metsänpeittoon, metsänhaltijoiden salaiseen maailmaan. Oppaana matkalla kulkee metsänhaltija Hilla Naavakorva. Leikkikää ja mielikuvitelkaa! Metsä odottaa teitä ja uusia tarinoita.

Lisätietoja ja virtuaalikierros Metsänpeitto-näyttelyssä >
 


Rullan perhekerhot etänä

Rullan kevään viimeinen perhekerho ti 11.5. järjestetään etänä. Etäperhekerhon puuhat päivittyvät Rullan facebook-sivuille sekä tämän sivun alaosasta löytyvään Etäperhekerhon tapahtumailmoitukseen.

Perhekerhoillaan taas ensi syksynä, toivottavasti kasvotusten!


Ilmoittautumiset Rullan tapahtumiin, Taidetunnille ja Perhekerhoon

Taidetunti

Rullan Taidetunnilla tehdään ohjaajan kanssa askartelu, taideteos tai käsityö. Taidetunti on suunnattu yli 5-vuotiaille lapsille.

Taidetunnit jatkuvat jälleen syksyllä 2021!
 

Perhekerho

Kevään viimeinen perhekerho ti 11.5. järjestetään etänä. Tapahtuman tiedot päivittyvät tämän sivun alaosassa sijaitseviin tapahtuma-ilmoitukseen. Etäperhekerhot ovat avoimia kaikille ja niihin on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

Perhekerhot jatkuvat jälleen syksyllä 2021!

Rullan Perhekerho on alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu teemallinen kerho. Ohjelma rakentuu eri teemojen esim. vuodenaikojen ja juhlien ympärille, ja myös perheiden toiveiden mukaisesti.


Rullan arvot ja tavoitteet:

ELÄMYKSELLISYYS: Elämyksiä löydetään niin taideteosten kuin oman tekemisenkin kautta.
MONITAITEISUUS: Tarkoituksena on häivyttää taiteiden raja-aitoja ja herättää lapsi tutkimaan eri taidemuotoja. Miltä sininen kuulostaa, mitä kuva kertoo?
TOIMINNALLISUUS: Lapsen omaa tekemistä ja toimintaa pyritään tukemaan kaikin tavoin. Rullassa voi päästää mielikuvituksensa temmeltämään!
Jokaisesta Rullan näyttelystä löytyy vähintäänkin yksi toiminnallinen piste. Lisäksi Rullassa järjestetään jatkuvasti erilaisia taidepajoja.

Metsänpeitto-videon Hilla Naavakorva hiipii Metsänpeitto-näyttelyssä.

Punaisella pöydällä papereita ja kyniä. Lapsen kädet piirtävät.