Lastenkulttuurikeskus Rulla

Hatanpään valtatie 7
(linja-autoaseman rakennus)
33100 Tampere
040 824 9118

rulla(at)tampere.fi
#lastenrulla
 

Katso kartalta ›
Yhteystiedot ›

Aukioloajat 5.9. alkaen:

Ke 9-18
To-pe 9-14
La-su 10-16

Aukioloaikojen poikkeukset ›

 

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen ydinkeskustassa. Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin ja pysyvässä elämystilassa pienetkin pääsevät tunnelmoimaan. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut. Sisäänpääsy on maksuton ja ohjaaja on paikalla kävijöitä varten.

Rullassa koko perhe voi tehdä yhdessä. Huomioithan, että alle 10-vuotiaiden lasten mukana on aina oltava oma vastuullinen aikuinen. Rullassa on asiakaskeittiö ja omien eväiden syöntiä varten elämysaulan pöydät.

Rullan arvot ja tavoitteet:

ELÄMYKSELLISYYS: Elämyksiä löydetään niin taideteosten kuin oman tekemisenkin kautta.
MONITAITEISUUS: Tarkoituksena on häivyttää taiteiden raja-aitoja ja herättää lapsi tutkimaan eri taidemuotoja. Miltä sininen kuulostaa, mitä kuva kertoo?
TOIMINNALLISUUS: Lapsen omaa tekemistä ja toimintaa pyritään tukemaan kaikin tavoin. Rullassa voi päästää mielikuvituksensa temmeltämään!
Jokaisesta Rullan näyttelystä löytyy vähintäänkin yksi toiminnallinen piste. Lisäksi Rullassa järjestetään jatkuvasti erilaisia taidepajoja.

 

Hiedanrannassa seikkaillaan satuhahmojen kanssa!

Tarinoiden mestari Sanelma Sulkakynän satukirjasta on päässyt karkuun harvinaisia satuolentoja! Auta Sanelmaa löytämään satuhahmot kartanon pihapiiristä. Sanelma lupaa antaa jokaiselle etsijälle palkinnon tarinoiden taikalippaastaan.

Satuseikkailu Hiedanrannassa la 15.8.
Seikkailu käynnissä nonstop klo 11-12 ja 13-14
Seikkailuradan kiertäminen kestää noin 30 min.
Vapaa pääsy!

Tapahtuma facebookissa


Rulla muuttaa ja avautuu syyskuun aikana

Tulevan remontin vuoksi Rulla siirtyy väliaikaisiin tiloihin osoitteeseen Hatanpään valtatie 7 (linja-autoaseman rakennus). Avajaisia vietetään syyskuussa. Samalla avautuu Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän 30-juhlavuotisnäyttely Valovuosi. Avajaisohjelmassa on luvassa puheita, pientä tarjoilua ja työpajoja.

Muutokset mahdollisia.