Lastenkulttuurikeskus Rulla

Kulttuuritalo Laikku
Keskustori 4,
33100 Tampere
040 824 9118

rulla(at)tampere.fi
#lastenrulla
 

Katso kartalta ›
Saavutettavuus ›
Yhteystiedot ›

Aukioloajat

Avoinna
ke 12–18
to 9–14
pe 9–14
la–su 10–16

Vapaa pääsy!

Ryhmien ennakkoon varattavat ajat
ma 9–15
ti 9–14
ke-to 9–12

Suljettu
pe 6.12.

Joulutauko
23.12.2019–1.1.2020

 

Aukioloaikojen poikkeukset ›
Laikun aukioloajat ›
 

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen ydinkeskustassa. Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin ja pysyvässä elämystilassa pienetkin pääsevät tunnelmoimaan. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut. Sisäänpääsy on maksuton ja ohjaaja on paikalla kävijöitä varten.

Rullassa koko perhe voi tehdä yhdessä. Huomioithan, että alle 10-vuotiaiden lasten mukana on aina oltava oma vastuullinen aikuinen. Rullassa on asiakaskeittiö ja omien eväiden syöntiä varten elämysaulan pöydät.

Ennakkoon ilmoittautuneet ryhmät ovat tervetulleita Rullaan ma 9 - 15,
ti 9 - 14 ja ke - to 9 -12 välisinä aikoina.
Varaa tästä oma vierailuaikasi!

 

Rullan toiminnan arvot

ELÄMYKSELLISYYS: Elämyksiä löydetään niin taideteosten kuin oman tekemisenkin kautta.
MONITAITEISUUS: Tarkoituksena on häivyttää taiteiden raja-aitoja ja herättää lapsi tutkimaan eri taidemuotoja. Miltä sininen kuulostaa, mitä kuva kertoo?
TOIMINNALLISUUS: Lapsen omaa tekemistä ja toimintaa pyritään tukemaan kaikin tavoin. Rullassa voi päästää mielikuvituksensa temmeltämään!

Rulla-klubi ja Rullan joulun aika alkaa
30.11.-1.12.

Lauantaina 30.11. klo 16 ensimmäisellä Rulla-klubilla esiintyy lastenmusiikkiduo Höpinätötterö. Höpinätötterön vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato.
Orkesterissa laulavat ja soittavat Janne Laurila (kitara & laulu) ja Joonas Keskinen (kontrabasso & laulu). Rulla-klubi on G Livelab Tampereen ja Lastenkulttuurikeskus Rullan yhdessä kehittämä klubikonsepti, jossa tarjotaan laadukkaita keikkaelämyksiä koko perheelle. Tapahtuma on maksuton. HUOM! Konsertit järjestetään G Livelab Tampereen tiloissa.

Sunnuntaina 1.12. Rullan ohjelmassa on Teatteri Delfiinin värillinen varjoteatteriesitys Tonttu. Esitys pohjautuu Viktor Rydbergin kirjoittamaan ja Lyyli Wartiovaara-Kallioniemen säveltämään Tonttu-lauluun ja sen tunnelmalliseen hetkeen joulua odotellessa.
Esitys sopii kaikenikäisille.  Esityksiin jaetaan ilmaisia lippuja Rullassa 30.11. alkaen. Sunnuntaina voi suorittaa myös Rullan Tonttu-radan sekä avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Työpajassa tehdään vanhan ajan koristeita Ratikkaan.   

Psst! Karva-Kaverit tulevat rapsuteltavaksi joulun avaus -kulkueen jälkeen n. klo 14.30 Rullan etuovelle.