Metsänpeitto-näyttely

1.2.-28.02.2021 | 00:00-00:00

Järjestäjä: Lastenkulttuurikeskus Rulla
Sijainti: Hatanpäänvaltatie 7, Tampere, Tampere

Kuvaus

HUOM: Näyttelyvierailun ennakkoilmoittautuminen! Ohjeet ajanvaraukseen
osoitteesta www.lastenrulla.fi

Lastenkulttuurikeskus Rullan Metsänpeitto-näyttely kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä.

Näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen ja sen kantava teema on, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat ympäröivän maailman. Tarinoiden tarkoitus on innostaa kaikkia leikkimään ja mielikuvittelemaan metsässä. Metsä on aluksi vain tavallinen metsä. Kun katsoo tarkemmin, paljastuu, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja.

Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa.
Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Vierailijat pääsevät myös karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti. Metsässä saattaa vilahtaa myös sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia tai tonttuja.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta sekä metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.


Muutokset mahdollisia. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistuksia.Näyttely avoinna:
Ke 9-18
To-pe 9-14
La-su 10-16

Vapaa pääsy!

Metsänpeitto-näyttely